enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1825
EURO
35,0228
ALTIN
2.527,07
BIST
10.734,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
33°C
Denizli
33°C
Açık
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
28°C

Denizli Borca Batan Şehirler Listesi’nde İlk 5’te!

Denizli, Siirt’in başını çektiği ‘borcu tasarrufunu katlayan şehirler’ listesinde ilk 5’te yer aldı.

Denizli Borca Batan Şehirler Listesi’nde İlk 5’te!
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre, Türkiye’nin ‘tasarruf ve borç’ haritası alarm veriyor. 80 şehirde kredi borçları bankalarda biriken tasarruflarla karşılanamayacak boyuta ulaştı. Kredilerinin tamamını karşılayabilecek tasarrufa sahip tek şehir Tunceli kaldı. Bundan 7 yıl önce haritanın 12 şehrinde tasarruflar borçları finanse edebilecek durumdaydı. Siirt mevduatının yaklaşık 6 katı borca battı. Siirt’i bulunduğu ‘borcu tasarrufunu katlayan şehirler’ listesinde Gaziantep, Kahramanmaraş, Erzurum ve Denizli takip etti.

KREDİLER YÜZDE 15 ARTIŞ GÖSTERDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Fintürk verilerine göre, 2018 sonunda Türkiye genelinde toplam nakdi krediler yüzde 15 artışla 2 trilyon 441 milyar lira oldu, buna karşın tasarruf mevduatı ise yüzde 24 artışla 1 trilyon 154 milyar liraya çıktı. Bankalarda oluşan 100 liralık borca karşın ancak 47 liralık tasarruf bulunuyor.

Takipteki kredilerde tutar olarak rekoru elinde tutan İstanbul’un batık hacmi bir yılda yüzde 70 artarak 35.7 milyar TL’ye yükseldi. Ankara 12.4 milyar TL ile ikinci sırada yer aldı ve yıllık artış oranı yüzde 46 oldu.

DENİZLİ EN BORÇLU ŞEHİRLER ARASINDA

Sanayideki gelişmişliği ile Anadolu kaplanlarının bulunduğu şehir olarak tanımlanan illerden biri olan Denizli, bu rakamlar ile borç sarmalındaki iller arasına katıldı. Denizli’deki kredi borcu tasarrufu rakamının 3.5 katına ulaştı.

Denizli’de toplam kredi borcu 46 milyar 489 milyon 477 bin liraya ulaştı. Tasarrud mevduatı 12 Milyar 954 milyon 628 bin TL olurken, kredilerin mevduata oranı yüzde 359 olarak açıklandı.

Bu rakamlar ile birlikte Denizli, Siirt’in başını çektiği ‘borcu tasarrufunu katlayan şehirler’ listesinde ilk 5’te yer aldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.