enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Denizli’de suya zam geldi

Denizli’de suya zam geldi. Denizli Büyükşehir Meclisi suya zammı onayladı. 2020 yılında Denizlililer suyu zamlı kullanacak. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2020 yılı için su tarifeleri yeniden revize edildi. Suyun metreküp fiyatı Merkezefendi ve Pamukkale’de 3,50 TL’den 4,20 TL’ye çıkartıldı.

Denizli’de suya zam geldi
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde akşam saatlerinde alınan karar ile su fiyatlarına zam geldi. Denizli’de son su zammı Temmuz ayında meclisten geçerek yüzde 20 olarak faturalara yansımıştı. Temmuz ayındaki zam siyasetçilerden ve kamuoyundan büyük tepki toplamıştı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Kasım ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda 2020 yılında suya zam gelecek. Bugün gerçekleştirilen oturumun ardından sıcağı sıcağına açıklama yapan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve karara evet oyu veren meclis üyelerini kınadı. 

Öztürk yaptığı yazılı açıklamada “31 Mart yerel seçiminden önce seçim vaadi olarak; bu yıl suya zam yok diye söz verenler!!! 
Köprüyü geçtikten sonra, önce Temmuz 2019’da zam yaptılar. Şimdi de bugün 2020 için su tarifelerini yeniden revize etme bahanesiyle bir daha zam yaptılar. Merkez ilçelerimizde (Pamukkale ve Merkezefendi) 0-15 metreküp için 2.90 TL olan tarifeyi, Temmuz’da 3.50 TL’ye, şimdi ise 4.20 TL’ye çıkararak toplamda yüzde 44.83, diğer 17 çevre ilçemizde ise 0-15 metreküp için 2.00 olan tarifeyi, önce 2.40’a şimdi ise 3.00’e çıkararak toplamda yüzde 50 zam yaptılar.  
Ayrıca ilave şark kurnazlığı yaparak ilk dilimi, kademeyi 0-15 metreküpten, 0-12 metreküpe düşürerek yüzde 25 gizli zam yaptılar ve vatandaşın 3 metreküp suyunu daha çaldılar. 
Bu konuda Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimiz sonuna kadar mücadele edip ret oyu vermişlerdir. Meclis üyelerimizi kutluyorum ve ülke genelinde yüzde 8.85 enflasyon açıklanmasına rağmen, yüzde 50 açık, yüzde 25 gizli zamma “evet” diyen Meclis üyelerini ve Belediye Başkanı Osman Zolan’ı vatandaşlarımıza ve Allah’a havale ediyorum. Vatandaştan korkmuyorsunuz bari Allah‘tan korkun” ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.