enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2979
EURO
34,7264
ALTIN
2.396,05
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
24°C

Denizlili mısır üreticisi, Bakan Pakdemirli’nin verdiği sözün yerine getirilmesini istiyor

Ağustos ayında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından mısır üreticilerine verilen 1150 lira artı 60 liralık fiyat garantisi yerine getirilmiyor. Denizli’nin Baklan ilçesindeki üreticiler Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından alınacağı belirtilen ürünlerinin alınmadığı ve tüccarların verdiği düşük fiyatlara muhtaç kaldıklarından şikayet ettiler.

Denizlili mısır üreticisi, Bakan Pakdemirli’nin verdiği sözün yerine getirilmesini istiyor
18.10.2019
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Ağustos ayında yaptığı açıklamada mısır fiyatının, 2019 yılında yüzde 21 artırılarak ton başına 1150 lira olarak belirlendiğini bildirmesi ve mısır için belirlenen ton başı bin 150 lira alım fiyatı, Bakanlık tarafından verilecek yaklaşık ton başına 60 liralık prim ve diğer desteklerle birlikte 1210 liraya kadar yükseldiğini müjdelemesi üreticilerde büyük sevinç yaşatmıştı.

SEVİNÇ HASADIN ARTINDAN SON BULDU

Bakan Pakdemirli’nin mısır hasadını Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından fiyat garantili alınacağını açıklamasının ardından üreticilerin bu yıl için umutları hasadın başlaması ile son buldu. Yaklaşık 500 bin dekarlık mısır üretimi yapan Denizli’nin Baklan ilçesindeki üreticiler, Bakan Pakdemirli tarafından garantisi verilen mısır alımının şuanda gerçekleşmediğini ve tüccarların verdiği düşük fiyatlara mahkum kaldıklarını dile getirdiler.

TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİ ALMADI

Denizli’nin Baklan İlçesi’nde mısır üretimi gerçekleştirilen üretici Ayhan Demirdöğen, Bakan Pakdemirli tarafından mısır üreticisine verilen garantinin şuanda gerçekleştirilmediğini söyledi. Demirdöğen,”Bakan Pakdemirli’nin açıklaması tüm üreticileri sevindirmişti. Ancak hasadın başlaması ile birlikte Toprak Mahsülleri Ofisi’ne bu açıklama dolayısı ile başvurduğumuzda alım yapılmayacağı yanıtını aldık. Böyle bir uygulama yapılmayacağını duyduktan sonra Bakan Pakdemirli’nin 1150 lira artık 60 liralık prim sözü ile başladığımı sezonda tüccarlara ürünlerimizi 1100 liradan satmak zorunda kaldık.”dedi.

TÜCCARLAR FİYATLARI DÜŞÜRDÜ

Üretici Demirdöğen, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin alım yapmaması sonucu tüccarların fiyatı düşürerek bin liradan alım yapmaya başladığını dile getirdi. Demirdöğen,”Şuanda üretici gerçekten zor durumda. Tüccarlar fiyatları düşürdü. Bakanlık tarafından verilen sözler yerine getirilmiyor. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.