enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Denizli’ye Memer OSB yapılacak mı?

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü koordinesinde Denizli’nin en önemli sektörlerinden mermer sektörünün temsilcilerinin sorunları ve talepleri de masaya yatırıldı. Toplantı sonunda Pamukkale TV ekranlarında yayınlanan Ahmet Deda ile Analiz programında röportaj veren OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, ‘Denizli’de Mermer Organize Sanayi Bölgesi kurulacak mı?’ sorusunu yanıtladı.

Denizli’ye Memer OSB yapılacak mı?
14.11.2019
A+
A-

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen toplantıda Denizli’nin en önemli sektörlerinden mermer sektörünün temsilcilerinin sorunları ve talepleri de masaya yatırıldı. Toplantıya OSB Yönetim Kurulu Başkanı adına Başkan Vekili Necip Filiz, Denizli OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Uğurlu, Cemalcan Sirkeci ve OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, Denizli Madeneciler ve Mermerciler Derneği(DENMERDER) Başkanı Serdar Sungur ve DENMERDER önceki dönem Başkanı Samet Tünay Gündüz katıldı. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) seçilen Necip Filiz, yeni yatırımların yapılması, enerji fiyatlarının düşürülmesi ve her türlü teknolojiyi takip etme konusunda gerekli çalışma ve gayretlerin devam ettiğini belirtti.

Toplantı sonunda Pamukkale TV ekranlarında yayınlanan Ahmet Deda ile Analiz programında (DENMERDER) Başkanı Serdar Sungur ve DENMERDER önceki dönem Başkanı Samet Tünay Gündüz ile kameraların önüne geçerek röportaj veren OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, yıllardır gündemde olan ‘Denizli’de Mermer Organize Sanayi Bölgesi kurulacak mı?’ sorusunu yanıtladı.

”EN KISA SÜREDE MERMER OSB İLİMİZE KAZANDIRILACAK”

Gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Filiz,”Yapılacak inşallah. Biz bununla ilgili Samet ve Serdar başkanımla konuştuk. Mermer OSB ile ilgili girişimleri 2002-2003 yılından bugüne gelen bir hikayesi var. Bugünkü toplantımızda onu tekrar dinledik. Burada yapılması gereken bazı süreçler var. Bunlarla ilgili biz süreçleri hızlandırarak, en kısa sürede Mermer OSB’nin ilimize kazandırılarak oradaki şuan faaliyette olan fabrikalarımızın daha uygun maliyetli enerji alamasını sağlamış olacağız hem de o bölgedeki mermer işleme ile ilgili kümelenmeyi sağlayacağız. Bunu hep beraber yapacağız. Sanayi Odamız, Denizli Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Derneğimiz ve sektör temsilcileri ile beraber konuşarak bununla ilgili inşallah bir müjde verebiliriz.”dedi.

TÜRKİYE’DE ENERJİ SORUNU VAR MI?

Program yapımcısı Ahmet Deda’nın ‘Türkiye’de enerji sorunu var mı?, Sizler bundan nasıl etkiliniyorsunuz?’ sorusuna Necip Filiz,”Türkiye’deki ‘Enerji Sorunu’ olarak bahsedilen şey Türkiye’nin enerji kaynaklarını çeşitlendirmesiyle alakalı bir durum. Şuanda biz gerek Denizli OSB’de gerekse diğer sanayi alanlarında geçmişte sık sık yaşadığımız makina arızalarına sebep olan enerji kesintilerini yaşamıyoruz. Çünkü enerji güvenliği ile ilgili hükümetimiz birçok önlem aldı. Bunlar çok yakından takip ediliyor. Bölgenin trafo merkezleri, indirme merkezleri kurumlar tarafından takip ediliyor. Bölgemizde de Denizli’nin artan enerji talebine yönelik yatırımlar devam ediyor. Biz Denizlimiz’de böyle bir sıkıntı yaşamıyoruz ama ülkemizin enerji politikası doğrultusunda niye Kıbrıs’ta doğalgaz arıyoruz, niye Mavi Akım projesi, TANAP projesi ile ilgileniyoruz? Bunların hepsi Türkiye’nin önümüzdeki dönemdeki hedeflediği ekonomik büyüklüğe ulaşması için gereken daha fazla enerji içindir. Türkiye gelişmekte olan bir ekonomiye, genç bir nüfusa sahip. Bu sebeple enerji ihtiyacının arttığı bir ülkeyiz. Bununla ilgili yatırımlar devam ediyor. Eğer kastedilen ucuz enerji ise bugün OSB’de bulunan firmalar dışarıdaki firmalara göre daha ucuz maliyetli enerjiye ulaşıyorlar. Örneğin, son yüzde 15’lik artıştan etkilenmedik. Yani şuanda en az yüzde 15 daha ucuz kullanıyorlar. Bu açıdan mermer sektöründe OSB’nin kurulması çok önemli.”şeklinde cevapladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.