enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
27°C

DSO Başkanı Denizli Sanayicisini Zora Sokan İki Konuya Değindi!

Denizli Sanayi Odası’nın bu gün basın mensupları ile gerçekleştirdiği toplantıda öne çıkan konulardan biri de Çardak Havaliman’nda yaşanan taksi ile ulaşım ve Türk Hava Yolları’nın Denizli için belirlediği uçuş saatleri ile ilgili oldu.

DSO Başkanı Denizli Sanayicisini Zora Sokan İki Konuya Değindi!
A+
A-

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Marla Atlı Tenis Kulübü’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda Keçeci’yi Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cillov yalnız bırakmadı.

Toplantıda açıklama yapan Müjdat Keçeci, Denizlili Sanayicileri mağdur eden konulara da değindi. Türk Hava Yolları’nın Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınmasının ardından Denizli’ye yapılan uçak sefer saatlerinde deişikliğe gitmesi ve Çardak Havalimanı’nda aylardır devam eden Taksi ulaşımı ile ilgili sorunlara değindi.

ÇARDAK HAVALİMANINDAKİ TAKSİ SORUNUNU ELEŞTİRDİ

2018’in Ekim ayında başlayan taksi krizinde Çardak Havalimanı’nda faaliyet gösteren Pamukkale Havaalanı Taksi Kooperatifi’nin Çardak Havalimanı ile olan ihalesi Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin ‘Dolmuş taksi’ uygulamasını gerekçe göstererek sözleşmesi iptal edilmişti. İptal kararının ardından başlayan hukuki süreç uzamış ve taksilerin bu süre zarfından havalimanından Denizli’nin merkezine yolcu taşıma faaliyetleri durdurulmuştu. Kriz daha sonra meclis gündemine taşınmış ancak o dönemden bu güne yeni çözüm bulunamamıştı.

İhracatın yapı taşlarından birinin ulaşım olduğundan bahseden Başkan Keçeci, Denizli’de bu sorunun büyük olduğunu anlattı. “İhracat yapacağımız ülkelerde yatırımcıları otobüsle mi havaalanından Denizli’ye getireceğiz” diyerek eleştiren Başkan Keçeci, “İhracatın artması birçok şeye bağlı. Yaklaşık 8 aydır DHYM’nin ihaleye çıkardığı taksi hattındaki sorun giderilemedi. Yatırımcıları Denizli’ye getirmek büyük sorun. Yurt dışından gelen yatırımcılar uçaktan iner inmez, ayağına hizmet bekler. Ama hala bu soruna bir çözüm bulamadılar. Ben vatandaşım, hizmet bekliyorum.” dedi.

‘GELEN İNSANLARI OTOBÜSLE Mİ GETİRELİM?’ DİYE SORDU

Aylardır süren sorunun Denizlili Sanayiciyi de mağdur ettiğini söyleyen Keçeci, taksi sorunu nedeni ile sadece otobüs kullanmak zorunda olduklarını belirterek, “Tekstil kenti olan Denizli’de ulaşım sorun. Taksi sorunu, saati, ulaşımı oldukça etkiliyor. Gelen insanları otobüsle mi Denizli’ye getirelim?” dedi.

KEÇECİ’DEN UÇAK SEFER SAATLERİ TEPKİSİ: DALGA GEÇER GİBİ İŞ YAPIYORLAR!

Taksi ile ulaşım sorununun yanı sıra uçak sefer saatlerinin de Denizli için bir sorun olduğu ifade eden Keçeci, İstanbul’dan Denizli’ye sefer yapan uçakların 06.40’da Denizli’de olduğunu söyleyen Başkan Keçeci, her yıl olduğu gibi yeniden DHYM’ye yazı yazdıklarını söyledi. Keçeci, “Sabahın çok erken saatlerinde gelen uçak, gelen yolcuların sorun yaşamasına neden oluyor. Bu sorunun ortadan kalkması için her yıl yazdığımız yazıyı yeniden ilettik. Saati 06:40’tan 07:10’a almışlar. Büyük teveccüh! Dalga geçer gibi iş yapıyorlar” sözleri ile tepki gösterdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.