enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
20°C
Denizli
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Ekonomi Bakanı OSB’de Sanayicilerle İstişare toplantısı yaptı

Ekonomi Bakanı OSB’de Sanayicilerle İstişare toplantısı yaptı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Organize Sanayi Bölgesindeki sanayicilerle istişare etmek için OSB Müdürlüğü Konferans Salonunda sanayicilere hitap etti.

Toplantıya Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz, OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derya Baltalı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, MÜSİAD Başkanı İsmail Biltekin ve sanayiciler katıldılar.

Son dönemde dövizdeki ciddi hareketlenmeden dolayı sanayicilerden büyük bir katılım oldu. Zeybekci toplantıda ilk olarak, “Sizin aranızdan biri olarak yine son dönemlerdeki gelişmelerden size bilgi vermek, sizlerin tekrar görüşlerini almak üzere bir araya gelerek hasbihal etmek istedik. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Sözlerine kurdaki hareketlilikle ilgili devam eden Zeybekci, “Para politikaları ile ilgili TL’nin değeri ile ilgili olması gereken şeyleri yapacak enstrümanlarımız var. Kurumlarımızın elinde yetkileri var. Yetkisi olanların yetkilerini kendi sorumluluk alanları içinde kullanmalarının gerekliliğine inanıyorum.Türk lirasının değer kaybını bir reel makroekonomik nedene bağlamak mümkün değil. Bu yüzden spekülatif diyoruz. Para politikalarıyla yönlendirilmesi gereken bir alan. Para politikaları ile ilgili TL’nin değeri ile ilgili olması gereken şeyleri yapacak enstrümanlarımız da var. Bu tedbirleri alacak yetki ve sorumlulukları da var. Kurumlarımızın elinde yetkileri var. Yetkisi olanların yetkilerini kullanırken kendi sorumluluk alanları içinde kullanmalarının gerekliliğine inanıyorum. Bunun da geciktirilmesinin Türk sanayisine, büyümesine makroekonomik performanslara faydası olmadığına inanıyorum. Dövizdeki artışın maliyetini Türk reel sektörüne ödetmemek lazım. İlgili kurumlar Cumhurbaşkanı ya da Başbakan’ı konuya dahil etmeden sorumluluklarının gereğini yapmalı. Spekülatif değer kaybına müsaade etmeyeceğimizi göstermemiz lazım.
Büyük bir Türkiye, bütün ezberleri bozan bir Türkiye var. Edilgen bir ekonomiden edilgen bir Türkiye’den gelen etken bir Türkiye var. Satın alma gücü kalitesine göre aralık ayında Dünya Bankası tarafından Dünyanın 13. büyük ekonomisi ilan edilmiş, Avrupa’nın 5. büyük ekonomisi ilan edilmiş bir Türkiye var. 15 yılda milli gelirini 3,5 ihracatını 5 kat artırmış, baştan aşağı ulaşım problemini ortadan kaldırmış, sağlık sistemini baştan aşağı çözmüş, üniversite sayısını 2,5 kat artırmış, havaalanları sayısını 2 katından fazla artırmış bir Türkiye var. Ve Türkiye 2017 yılında dünyadaki tüm olumsuz gelişmelere ve 15 Temmuz hain girişimine, teröre, 2 tane seçime 1 tane referanduma ve Suriye’deki ve Iraktaki bize hedef alan terör çemberine, Rusya ile yaşadığımız, suni geçici krizde olsa, 2016 yılında gerek turizmimize gerekse ihracatı etkileyen bir vakaya rağmen, 2017 yılında Türkiye G20’de içinde en hızlı büyüyen bir numarası, Avrupa Birliği içerisinde de İrlanda ile birlikte hemen hemen 2. sırada yer almıştır. ” dedi.

Seçim beyannameleriyle ilgili olarak Zeybekci, “Bizim 15 yıllık bir performansımız var. Artık Türkiye’nin başkalarının tabi olduğu edilgen bir ekonomi değil, etken kendi dinamiklerini kontrol edebilen bir ülke noktasına geçmekle ilgili, milli geliri 20 bin dolarlara çıkaracak yol haritasını açıklıyoruz. Onların anladığı ekonomi şu, olmayacak şeyleri vadetmek. AK Parti hükümetleri Türk siyasi tarihinin gördüğü en sosyal devlet anlayışına sahip olan iktidarlardır.” diye konuştu.

İhracatta 162,5 milyar doların mayıs sonunda geçileceğini belirten Zeybekci, “Dün itibariyle 15 milyar dolara yakın rakamla mayıs ayını kapatacağız.” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.