enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Emekli Maaşlarına Zam Gelmiyor!

Yeni memur maaşları ve asgari ücretin belirlenmesinin ardından, emekliler için de beklenen zam haberi gelmedi. Torba yasadan çıkması beklenen zam oranı artışı ve seyyanen zam, Meclis’ten geçemedi.

Emekli Maaşlarına Zam Gelmiyor!
14.07.2023
A+
A-

YÜZDE 34 VE 8077 SEYYANEN ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

TBMM Genel Kurulu’nda, emekli aylıklarında artış öngören düzenleme, muhalefetin en düşük aylığın %34 artış ile asgari ücret düzeyinde olması önerisine karşı AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile yüzde 25 olarak kalacak.

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, “7 bin 500 lira alanlar hiç zam almayacak. Ortalama 9 milyon emekli açlık sınırının altında buradan çıkacak kararları gözlemekte. Keşke beraberce emekliler için güzel bir karar çıkarabilmiş olsaydık. AKP’liler sizden rica ediyorum, emekliler için birlikte düzenleme çıkaralım. Yoksa tarihinize leke olarak geçecek” dedi.

Ek zam ile beraber Temmuz emekli maaşı zammı yüzde 25’e yükseldi. Buna göre 2,7 milyon memur emeklisi ve 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ek zamlı ödenecek. En düşük emekli maaşı Ocak 2023’te 5500 TL’ye Temmuz öncesi ara dönemde ise 7500 TL’ye yükseltildi. 2023 yılında en düşük emekli maaşı için toplam zam oranı yüzde 114’ü aştı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık yüzde 25 zam Meclis’ten geçti. Emekliye zam ve memur maaşları düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Ayrıca, en düşük memur maaşını 22 bin TL’ye çıkaran, memura 8 bin 77 TL seyyanen ilave zam öngören, SSK ve Bağ-kur emekli sandığı emeklilerine enflasyon ve refah payı ile birlikte 6 aylık zammı da içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.