enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2661
EURO
34,7198
ALTIN
2.400,46
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Emeklilikte Yaşa Takılanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kötü Haber!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Emeklilikte yaşa takılanlar kampanyası siyasi ranta dönüştürülmemeli. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz. ‘ dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kötü Haber!
16.10.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdiği AK Parti Grup Toplantısı’nda gündemi değerlendirdi. Son günlerde alınan Ekonomi gündeminden, partisinin yerel seçim çalışmalarına, Afrika ülkeleri ile kurulan iyi iyi ilişkiler ve Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sürecinde Siyasi partilerin parti programlarına giren Emeklilikte yaşa takılan vatnadaşlar hakkında yaşanan mağduriyet hakkında konuşan Erdoğan, ‘Dünyanın hiç bir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur.’ diyerek hak arayışını sürdürenlere emeklilik yolunu kapattı.

‘ERKEN EMEKLİLİĞİ TASVİP ETMİYORUZ’

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, ‘Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz. Ama siyasette bu yol açıktır. Bilindiği gibi ülkemizdeki sosyal güvenlik mevzuatına göre 3 ayrı hususa bakılması gerekiyor. Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar adıyla yürütülen bir kampanya var. Hatta bunun için kurulan bir dernek dahi var.

‘BÖYLE BİR UYGULAMA OLAMAZ’

Dünyanın hiç bir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 48 yaşında emekli olan bir kişi dahi yaklaşık 30 yıl sistemde kalacaktır. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz.  Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hesabına göre, emeklilikte yaşa takılan denilen gruba 6,2 milyon kişi giriyor.

Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Biz ekonomide bir ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkımız var mı? Ben bunu milletimize soruyorum. Ekonomik savaşın verildiği dönemde, bir tarafta fırsatçılar türedi, diğer taraftan da bunlar türedi. Böyle bir şey olamaz, buna adalet, hak denmez.’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.