enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5282
EURO
34,8555
ALTIN
2.442,20
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

GESİFED Başkanı Mersin: “Markalaşma için para yakmak gerekir, bu hiç kolay değil”

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(GESİFED) Başkanı Oktay Mersin, Denizli sanayisinin büyük uğraş verdiği markalaşma hakkında; “Sermayeyi koyduğunuzda karşılığını alırsınız ama markalaşmada para yakmak gerekiyor. Genelde bu para yakmaya yanaşmıyorlar ama markalaşmayı ilerleten arkadaşlarımız da var. Bunu yaparken aileyi ve ortakları ikna etmek gerekiyor. Bu hiç bir kolay değil.” dedi. Mersin, GESİFED’in Bodrum’da 27-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek İş İnsanları Zirvesi’ne dikkat çekti. Etkinliğe TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Özgür Demirtaş gibi isimler katılacak.

GESİFED Başkanı Mersin: “Markalaşma için para yakmak gerekir, bu hiç kolay değil”
26.09.2022
A+
A-

GESİFED Başkanı Oktay Mersin, Egeyön TV’de Gazeteci Ahmet Deda’nın sorularını yanıtladı. Mersin, GESİFED Başkanı olma sürecini, Denizli sanayisinin markalaşma ve ürün çeşitliliğini, GESİFED’in projeleri ve etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Oktay Mersin röportajı;

Oktay Mersin olarak bir ara geri çekilmiştiniz sonra GESİFED Başkanı olarak döndünüz. Neden geri döndünüz?

“STK’DAN HİÇBİR ZAMAN KOPMADIK”

Sivil toplum kuruluşlarından hiçbir zaman kopmadık. Her zaman belli düzeyde içinde olduk ancak başkanlık düzeyinde görev almadım. Bunun yanı sıra üniversitelerin işletme kulüpleri gibi organizasyonlarda Oktay Mersin ve Sadık Grup olarak işin içindeydik.

“İŞİN ORTA GÖBEĞİNDE KENDİMİZİ BULDUK”

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(GESİFED) Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsıyor ve 13 derneği var. 2 sene önce genel kurulu vardı. Arkadaşlarımız teveccüh göstererek bana geldiler. Denizli’den 6, 4 Aydın, 2 Muğla derneğinin ve TÜSİAD’ın üyesi olduğu GESİFED için teklif geldiğinde önce iş yoğunluğu için ‘hayır’ dedim. Arkadaşların ısrarı üzerine işin orta göbeğinde kendimizi bulduk.

Denizli sanayisinin ihracatı bugün Manisa’daki Vestel kadar değil. GESİFED Başkanı olarak ürün çeşitliliği için Denizli sanayisini nerede görüyorsunuz?

“MARKALAŞMA İÇİN PARA YAKMAK GEREKİR, BU HİÇ KOLAY DEĞİL”

Ürün çeşitliliği ve marka öteden beri konuşulur. Denizli’ye dışarıdan bakıldığında her zaman tekstil kenti olarak görülür. ‘Kablocu, mermerci, metalci, makinacı, turizmci, tarımcı mısın?’ diye sormuyorlar. Denizli tekstil ile özdeşleşmiş, ihracatta ilk sırada ve özel bir yeri var. Aslında bakarsanız Denizli’nin ürün çeşitlenmesi fena değil. Markalaşmaya gelirsek ciddi bir sermaye ve zaman istiyor. Sermayeyi koyduğunuzda karşılığını alırsınız ama markalaşmada para yakmak gerekiyor. Genelde bu para yakmaya yanaşmıyorlar ama markalaşmayı ilerleten arkadaşlarımız da var. Mesela Okan Konyalıoğlu metal sanayisinde markalaşma sağladı ve ciddi bir para yaktı. Bunu yaparken aileyi ve ortakları ikna etmek gerekiyor. Bu hiç bir kolay değil.

GESİFED olarak neler yapıyorsunuz? Hangi projelere imza attınız?

GESİFED’E BAĞLI DERNEKLER ETKİNLİKLERLE ÖNE ÇIKIYOR

GESİFED federasyon olduğu için bağlı derneklerimizin yanında olmak, mentörlük yapmak, dernekleri birbirine tanıtmak görevlerimiz var. Her ay yönetim kurulu toplantısı yaparak bunları konuşuyoruz. Derneklerimiz çok etkin. Federasyon olarak TÜRKONFED’e bağlıyız. TÜRKONFED’e bağlı çok sayıda dernek, 30 federasyon ve 50 bin şirket var. Biz bu oluşumda en aktif derneklere sahip federasyonuz. Derneklerimiz yılda en az 6-7 etkinlik yapıyor hatta bazı derneklerimiz her ay 4-5 etkinlik yapıyor.

Bodrum’da GESİFED’in bir etkinliği var, bahseder misiniz?

BODRUM’DA İŞ İNSANLARI ZİRVESİ

Bodrum’da 27-29 Ekim tarihlerinde federsayonumuzun ulusal ve uluslararası bir iş zirvemiz var. Bodrum Esnaf, Sanayi ve İş İnsanları Derneği ve GESİFED ortaklığında bölgemizi hareketlendirmek, bölgemizi ulusal ve uluslararası bazda  tanıtmak, iş insanlarının birbiriyle görüşmeler yapacağı etkinlik yapacağız. Panelimizde dijital dönüşüm, dijital markalaşma, yeşil dönüşüm, iklim krizi mottolarımız var. Bodrum’da TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Özgür Demirtaş, yeşil dönüşüm hakkında Onur Ünlü yer alacak. Dijital markalaşmada panelistlerimiz olacak. Mesut Yar moderatörlüğünde büyük etkinlik yapılacak.

Buldan’da bir kültür, sanat etkinliğiniz var bahseder misiniz?

SOROPTİMİST DERNEĞİ VE DEGİAD’DAN DİKKAT ÇEKEN 2 ETKİNLİK

30 Eylül, 1-2 Ekim tarihlerinde Buldan’da Sanat ve Kültür günleri var. GESİFED’in derneği olan Soroptimist Derneği organize ediyor. Soroptimist Derneği kadın çalışanlar derneği ve çok aktifler. Çok sayıda etkinlik yapıyorlar. Bozkurt’ta Narperi’nin Bileziği filmini yaptılar. Buldan’da da benzer bir film var. Buldan, Tripolis’te etkinlikleri var. Başarılar diliyorum. Yine 15 Ekim’de üyemiz DEGİAD’ın Girişimcilik Zirvesi var. DEGİAD binasında rahmetli Nuri Sözkesen’in anısına Gen Kampüs(Dünya Girişimcilik Kampüsü) açılacak. Bu kampüs çok önemli. Dünyada 3’ncü kampüs Denizli’de açılıyor. Burada gençler girişimcilik ile ilgili çalışmalar yapacak. Bilgisayar ve yazılımlar her şey hazır olacak. Ulusal ve uluslararası bazda çok önemli kişiler katılacak. Ali Sabancı, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Nevzat Aydın geliyor. Bizler gençlerimizi destekliyoruz. Federasyonumuzda Muğla Sıtkı Koçman, Aydın Adnan Menderes, Denizli Pamukkale Üniversitesi ile ilgili çalışan komitemiz var. Komitemiz üniversitelerdeki her türlü etkinliğin içinde yer alıyor. Konferans dizileri gerçekleştiriyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.