enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Hem Emekliye Hem Memura Müjde!

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen yasa teklifiyle emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması ve en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılması kararlaştırıldı. Ancak muhalefetin en düşük aylığın asgari ücret düzeyinde olması önerisi reddedildi ve AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla mevcut zam oranı kabul edildi. Ayrıca, vergilerde artış öngören bir kanun teklifi de gündeme alındı.

Hem Emekliye Hem Memura Müjde!
13.07.2023
A+
A-

TBMM Genel Kurulu’ndaki çalışmalar sonucunda, yasa teklifinin tümü üzerinde yapılan konuşmaların ardından 29 madde müzakere edildi ve emekli aylıklarını düzenleyen madde, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla değişiklik yapılmadan kabul edildi.

Muhalefet, yüzde 25 zam oranını yetersiz bulduklarını ifade ederek şerh düştü ve “Bu konuda artış oranının yüzde 34 olarak belirlenmesi ve en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi” önergelerinin kabul edilmediğini belirtti.

Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur emeklileri, yılın ikinci 6 ayında enflasyon farkıyla birlikte toplamda yüzde 25 zam alacak. Düzenleme temmuz ayından itibaren uygulanacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salı günkü grup toplantısında, emeklilere yapılan yüzde 25’lik maaş artışının yeterli olmadığını ifade ederek, “MHP olarak memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir” dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise dün yaptığı açıklamada, çok sayıda itiraz ve talep aldıklarını belirterek, “Beklenti oranının daha fazla olduğunu söylediler. Ancak bütçe dengelerini gözetmek zorundayız. Tasarruf yaparak farklı kalemler oluşturarak daha fazla verilmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.