enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

İş İnsanı Derya Baltalı Egeyön TV’ye değerlendirdi: Bundan sonraki en önemli hadise Ankara’daki lobimiz!

Egeyön Haber Koordinatörü Ahmet Deda, Baltalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı ile özel bir özel röportaj gerçekleşti. Gazeteci Deda ile Baltalı, Denizli’de yapılacak oda seçimlerini, Denizli’nin Ankara ile ilişkilerinin seviyesini ve Denizli sanayisi ile ilgili gelişmeleri konuştu.

İş İnsanı Derya Baltalı Egeyön TV’ye değerlendirdi: Bundan sonraki en önemli hadise Ankara’daki lobimiz!
09.09.2022
A+
A-

Baltalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, Egeyön Haber’i misafir etti. Gazeteci Ahmet Deda, Sanayici İş İnsanı Derya Baltalı’ya son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeleri, siyasette neden olmadığını, Denizli Sanayisinin yaşadığı sıkıntıları ve çözümlerini sordu.

Gazeteci Ahmet Deda, Sanayici İş insanı Baltalı’ya ilk olarak ‘Sizi neden siyasette göremiyoruz? İşinizin çokluğundan mı yoksa siyasete uzak durduğunuzdan mı?’ sorusunu sordu.

‘SİYASETİ ARKADAŞLARIMIZ YAPMAYA DEVAM ETSİNLER BİZ DE ONLARI DESTEKLEYELİM’

Baltalı, ‘Siyaseti yakından takip ediyorum. Zaten buradaki siyasiler, özellikle Denizli’deki bizim meslektaşlarımız, arkadaşlarımız. Ama bir işte verimli olabilmek için, özellikle siyasette, odalarda, sivil toplum kuruluşlarında sadece ismimin bulunması yerine kişinin orada fikirleri ile düşünceleri ile emeği ile bulunması, savaşması ve çalışması gerektiğini düşünenlerdenim. Ben kurulduğumuz 1990 yılından beri hep bir gelişme içerisinde iş hayatım. Bu ilçelerdeki konfeksiyonlar, yatırımlarımız, Avrupa’ya olan çalışmalarımız, bize sen siyasette de bulun, siyasette de devam et hayatına gibi bir imkan vermedi. Ben de bunu gündeme almadım. Siyaseti takip ediyorum. Biliyorsunuz Denizli Organize Sanayi Bölgesinde 1996 yılından beri başkan yardımcılığı görevim var. Onun için siyaseti birtakım arkadaşlarımız yapmaya devam etsinler. Biz de onları destekleyelim. Kendi işimizi çok iyi yapabilmek için böyle olduğunu düşünüyorum.’ ifadelerini kullandı.

‘DENİZLİ OSB KAVŞAĞI YAPIMI 3 AY İÇERİSİNDE BİTMİŞ OLABİLİR’

Gazeteci Deda’nın Organize Sanayi Bölgesinde yol yapım çalışması sorun olmuştu. Oradaki çalışmayı siz önermiştiniz. Yarım kalmıştı. Şu an ne aşamada?’ sorusuna da yanıt veren Derya Baltalı, Nihat bey, Sayın Bakanımız, Bakan olduğu dönemlerde özellikle bu organize sanayi bölgesine trafik açısından çok sıkıntı vermeye başlamıştı. Orası için bir proje yapılmıştı. Fakat projede battı çıktı değil de köprülü kavşak olarak düşünülmüştü. Bu köprülü kavşak olsaydı, bizim organize sanayiye çok sıkıntı olacaktı. Görüntüsüyle. Ben o günlerde bu proje bize yakışmıyor sakın bakan bunu değiştirelim dediğimde bir battı çıktı düşündüğümü söylediğimde, çok iyi düşündüğümü söylemişti. Daha sonra programa alındı gelindi. Biz de hep talipteyiz. Ancak bazı imkansızlıklar nedeniyle karayollarımızın projenin çalışması durdu ve bu bizi çok üzdü. Zaman zaman Organize Sanayi yönetiminde bulunan arkadaşlarımızla bu durumu Ankara’ya gidip söylesek gibi, Karayollarına söylesek gibi, siyasilerimize söylesek gibi konuşmalarımız, görüşmelerimiz olmuştu. Burada müteahhit olan arkadaşımızın başka işleri de vardı. Karayollarından tekrar kendisine bir ödenek çıkarıldı. Ve operasyon şu anda devam ediyor, hızlıca devam ediyor. Sanıyorum 3 ay içerisinde bitmiş de olabilir’ dedi.

‘ANKARA’DA TEMSİL OFİSİMİZİN OLMASI GEREKİYOR’

Denizli’de sanayicilerin sorunlarının çözümü için siyasette bir adım öne çıkmaları gerekmiyor mu? sorusuna ise Baltalı, ”Bana göre bu sivil toplum kuruluşları varsa yapılabilir diye düşünüyorum. Ben sivil toplum kuruluşlarının artık yeterince çok ses getirebildiğini düşünüyorum. Denizli Sanayi Odası olsun, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Odası olsun, Denizli İhracatçılar birliği olsun hepsi söz sahibi. Dolayısıyla buradaki en önemli konu bizim Ankara’daki temsilimiz önemli. Ben siyasetçi olmuşum, milletvekili olmuşluğumu bir tarafa bırakın. Yeni seçimlerden sonra bizim mutlaka sanayi odasının ihracatçılar birliğinin ve organizenin Ankara’da bir temsilcilik ofisinin olması gerekiyor. Dolayısıyla her şey yakından takip edilebiliyor. Ankara’ya yapmış olduğum seyahatlerde bir çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi iş insanlarını orada görürüm. Onlar sorunları çok yakından takip ediyorlar. Artık bizlerin de yani siyaset evet ama siyasetçileri de yakından takip etmemiz için bizim de Ankara’da bir temsil ofisimizin olması gerekiyor.” şeklinde yanıt verdi.

‘SANAYİ ODASI SEÇİMLERİNDE İKİ ARKADAŞIMIZA DA BAŞARILAR DİLİYORUM’

Egeyön Haber Koordinatörü Ahmet Deda’nın ‘Denizli Sanayi Odası seçimlerinde sizin isminizi yönetimde ya da herhangi bir yerde görecek miyiz?’ sorusuna ise Baltalı, ‘Ben sanayi odası seçimlerine gayet olumlu bakıyorum. Mutlaka adil iki adayımız var. Daha Müjdat beyden henüz bir çıkmadı. Bu iki arkadaşımızı yarışacaklar. Demokratik kurallar gereği ikisinden birisi seçilecek. İkisine de başarılar diliyorum bu çalışmalarından dolayı.’ diyerek yanıt verdi.

‘DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE ÖNEM VERİYORUM’

Derya Baltalı ‘Oda seçimlerini sizce nasıl bir aday kazanmalı?’ sorusuna da yanıt verdi. ‘Bugün için bu adayımızın ikisi de başkan yardımcılığı görevi yaptıklarına göre çok ciddi olarak zaten Denizli Sanayisinin sorunlarını biliyor.’ diyen Baltalı, ‘ Herkes bundan sonraki dönemde bunu bundan önceki dönemdeki adayların birisine söylemiştim. Bizim bundan sonra lobi faaliyetlerimizin Ankara’da olması lazım. Sesimizin biraz daha gür çıkması lazım. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne çok yakın olmamız lazım. Ki daha sonra Denizli’nin gelişimi de devam edebilsin. Daha sonra biz kendi başımıza yapmış olduğumuz toplantılarda verdiğimiz beyanatların Ankara’ya veya yerine ulaşması o kadar kolay olmuyor. Ben bunu öğreniyorum. Benim sanayi odasında veya herhangi bir yerde üyeliğim söz konusu değil. Ancak Denizli Organize Sanayi Bölgesine önem veriyorum. Burada çalışan 26 bin insan var. Burası da çok önemli bir yer. 1 Milyar Dolar’ın üzerinde bir ihracat getiriyor. Buradaki görevimi en iyi şekilde yapmak istiyorum. Burada devam etmek istiyorum.’ diyerek sözlerini noktaladı.

‘SİYASİLERİMİZ DESTEK VERİRLERSE ORADA SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKAR’

‘Geçmiş dönemde ulaşımda ve paketlemelerde sorunlar oldu. Bu anlamda yeni yönetimlerin aktif olması gerekmiyor mu?’ sorusunu da yanıtlayan Baltalı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, ‘Kesinlikle. Uzun yıllardan beri konuşulan Buradan denize kadar limana taşınması ile beraber. demiryollarının yapılması, ulaşımın kolaylaştırılması gibi durumlarımız var. Hep bunlar konuşuldu görüşüldü. Mevcut bugünkü başkanlarımız bile bunlarla ilgili çalışma yaptı. Bunlardan bazıları ayaklarının da organize sanayi bölgesine kadar geldiğini de biliyoruz. Bununla ilgili bu çalışmaları bizimle birlikte yürüttüğünü de biliyoruz. Bir dönem sonra bir bakıyorsunuz ki mevcut konjonktür içinde para bulunamıyor galiba. Unutuluyor kulak arkası ediliyor. Belki biz etmiyoruz ama Ankara’nın sorunları öne çıkıyor. İşte az önce ifade ettiğim artık bundan sonra odalarımızın bizler tarafından desteği ile orada bulunacak olan kişiler, bunları çok yakından takip edip işi bitirmeye çalışacaklar. 81 ilin kazaları ile birlikte herkesin sorunları var ve herkes bir şeyler almaya çalışıyor. Demek ki orada daha çok isteyen daha çok alıyor. Sanayiciler bankaların üst yönetim kurullarıyla, ya da müdürleriyle gerekli yerlerle görüşmek için oraya randevu alınıp götürülebilir. Siyasilerimizin oraya destek verirlerse sesimiz gelecek günlerde daha gür çıkar. Ben etrafa baktığımızda bazı illere bu çalışmaların daha çok yapıldığını görüyorum. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum gelecek ile ilgili. Bundan sonraki en önemli hadise lobimiz yani.’ diye konuştu.

Röportajımızın tamamını Egeyön TV Youtube kanalı üzerinden izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.