enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Kayyumdan Alınan Şirket, Konkordato İlan Etti

Denizli’nin Türkiye çapındaki önemli gıda şirketlerinden biri olan Aynes Gıda, geçtiğimiz hafta kayyumdan sahiplerine teslim edilmesinden 1 hafta sonra konkordato istedi. 

Kayyumdan Alınan Şirket, Konkordato İlan Etti
A+
A-

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yer alan ve Türkiye çapında yaptığı üretim ile gıda devi olmayı başaran Aynes Gıda, konkordato ilan etti. 2017 yılının başında şirkete gerçekleştirilen FETÖ Operasyonu ile 21 kişi gözaltına alınmış, Terör örgütüne üye olmak, örgütün iletişim ağı bylock’u kullanmak ve örgüte finansman sağlamak suçlarından şirketin yönetim kuruluna yönelik  yargılama süreci başlamıştı.

Geçtiğimiz hafta 18’i tutuklu bulunan 21 sanıktan Aynes Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin ve yönetim kurulu üyeleri serbest bırakılmış ve şirketin asıl sahiplerinin kayyumdan geri alınma talebi de kabul edilmişti. Nevzat Serin ve Yönetim kuruluna şirketin yeniden devredilmesinden bir hafta sonra konkordato ilan etmiş oldu. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Aynes Gıda’nın yüksek miktarda tahvil borcunu çeviremediği ileri sürülüyor.

AYNES Hakkında Flaş Karar.. Yeniden Devredildi!

Şirketten yapılan açıklamada ”Bir süredir ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sebeplerle işletmenin bütünlüğünün bozulmaması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, tüm çalışanların ve diğer paydaşların haklarının korunması, alacaklarına tam ve eksiksiz olarak kavuşmalarını temin etmek amacıyla Acıpayam Asli Hukuk Mahkemesi’nin 2018/662 esas sayısı ile konkordato talebinde bulunmuş olup, ilgili mahkemece yapılan inceleme sonrasında İcra İflas Kanunu’nun 287’inci maddesi gereğince şirketimizin 3 aylık süre ile hakkında yapılacak tüm takip işlemlerini durdurmasına yönelik tedbir kararı vermiş bulunmaktadır” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.