enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Kocasert Ekonomi Rakamlarını Değerlendirdi

Kocasert Ekonomi Rakamlarını Değerlendirdi
11.12.2017
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3. çeyrek büyüme verileri açıklandı. Temmuz-ağustos ve eylül aylarını kapsayan yılın 3. çeyreğinde, ülkemiz ekonomisi yüzde 11,1 ile çift haneli büyüdü.

TİM Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ekonominin büyümesini değerlendirdi. Kocasert;Geçen sene aynı dönemde yaşadığımız küçülmenin baz etkisi ve Kredi Garanti Fonu aracılığıyla sağlanan kredilerin katkısıyla çift haneye yakın bir artış bekleniyordu. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen ekonomik büyümenin son derece önemli ve cesaret verici olduğunu söyleyebiliriz. Bir diğer önemli nokta da, tüm dünya ülkelerini geride bırakarak en hızlı büyüyen ekonomi olmamız.

”SON 6 YILIN ZİRVESİNDEYİZ!”

Tüm tahminlerin ötesinde gelen büyüme verisiyle son 6 yılın en yüksek çeyreklik büyüme performansına ulaştığımızı görüyoruz. Sene başından bu yana ülkemiz için çok düşük büyüme tahminleri yapan uluslararası kuruluşlar, ülkemizin büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmişlerdi. Ancak görünen o ki; yılsonu itibariyle yüzde 6,5 bandında büyüme beklediğimiz ülkemiz ekonomisi, uluslararası kuruluşları bir kez daha yanıltabilir.

”İHRACATTAN GÜÇLÜ KATKI!”

Değinmek istediğim bir diğer önemli konu da, ihracatın büyümeye bir kez daha pozitif katkı sunması. İhracatın, 3,5 puan ile büyümeye son beş yılın en yüksek katkısını sağladığına büyük bir mutlulukla şahit oluyoruz. Yani, büyümenin neredeyse üçte biri ihracat kaynaklı. Bu durum da biz ihracatçıları son derece sevindiriyor, hedeflerimize emin adımlarla yürürken doğru işler yaptığımızı gösteriyor.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.