enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3287
EURO
35,0694
ALTIN
2.309,08
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Kocasert Türkiye-Almanya İlişkileri Değerlendirdi

Kocasert Türkiye-Almanya İlişkileri Değerlendirdi
26.08.2017
A+
A-

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Sayın Süleyman Kocasert’in Türkiye-Almanya ve Gümrük Birliği güncellenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kocasert;”Türkiye ile Almanya, tarihsel yakınlığa ve dostane ilişkilere sahip iki ülke. Ancak; son aylarda yaşanan gelişmeler hepimizin malumu ve iki ülke arasındaki ilişkiler zorlu bir süreçten geçiyor”dedi.

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Sayın Süleyman Kocasert Türkiye’nin Almanya ile olan ilişkilerini geniş bir yelpazede değerlendirdi. İki Ülkenin geçmişte oldukça sağlam ilişkileri olduğunu belirtti.

İki ülkenin ticaretine değindi

İki ülkenin dış ticaretlerine değinen Kocasert;”Türkiye ile Almanya’nın çok önemli iki partner ülke olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki, 2016 yılında iki ülkenin dış ticaret hacmi 35 milyar USD’yi geride bırakmış durumda. Geçtiğimiz yıl 14 milyar USD ihracat gerçekleştirdiğimiz Almanya, en çok ihracatımız olan ülke ve genel ihracatımızdan yüzde 10 pay alıyor.”dedi.

Kocasert;”Seçimler yaklaşıyor”

Almanya’da genel seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Kocasert;”Bilindiği gibi, 24 Eylül 2017’de Almanya’da genel seçimler gerçekleştirilecek. Merkel Hükümeti, bu seçimler öncesinde bazı muhaliflerin eleştirilerini bertaraf etmek adına sert çıkışlar gösteriyor. Bu durumun altında yatan sebeplerden birinin de muhalefete karşı elini güçlendirmek olabileceğini düşünüyorum.
Takınılan tavır biraz da iç siyasete dönük olup, yaklaşan seçimlere ilişkin oluşturdukları politikanın bir parçası olarak değerlendirilse de, bu noktada Türkiye’ye dönük bazı yorum ve tavırlar kabul edilebilirlik sınırlarını fazlasıyla aşıyor.”dedi.

”En önemlisi gümrük güncellemesi”

Süleyman Kocasert Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin en önemli dış ticaret ortaklarından birinin olduğunu belirtti. Kocasert;”Yıllık ihracatımızın neredeyse yarısını Avrupa Birliği’ne gerçekleştiriyoruz.
Ticari ilişkilerimizin bu seviyede olmasında şüphesiz Gümrük Birliği Anlaşması’nın payı oldukça büyük. Ancak; 20 yılı aşkın bir süredir yürürlükte olan bu anlaşmanın güncellenmesi gerekliliğini Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak son derece önemsiyoruz.

Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesi, hem ülkemiz hem de Avrupa Birliği ekonomisine son derece olumlu katkılar sunacak olup, ülkemizin Avrupa Birliği ile olan ticaretinde bir kaldıraç etkisi göstereceği kanaatindeyim. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin bu konuda gösterdiği çabalar için müteşekkiriz.

Avrupa Birliği’nin en büyük ekonomisi olan Almanya ile son dönemde yaşanan tüm gelişmelere rağmen, iki ülkenin karşılıklı paydaşlıkları ve işbirliği de göz önüne alındığında 24 Eylül’deki seçimlerin ardından tekrar normalleşeceğini ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesine ilişkin müzakerelerin yeniden başlayacağını ümit ediyoruz.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.