enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2625
EURO
34,7230
ALTIN
2.399,81
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Konyalıoğlu; “Parayla çözülebilecek projeler değil, bilgiyle çözülecek projeler megadır”

Denizli sanayisinin Türkiye’nin 10’ncu büyük sanayisinden 5’nci büyük sanayisi yapma mottosu ile yola çıkan Denizli Sanayi Odası Başkanı Adayı Okan Konyalıoğlu ve ekibi basın mensupları ile buluştu. Konyalıoğlu 22 projesinin bulunduğu dosyaları kamuoyu ile paylaşırken soruları da yanıtladı. Konyalıoğlu; “Siyasette ve oda seçimlerinde ‘dev, muhteşem proje’ tabirleri duyuyoruz. Sizin rakibiniz de bu tarzda ‘GES proje’ duyurdu. Sizin dev, mega projeniz var mı?” sorusuna; “Parayla yapılacak projeyi bir şekilde fonlar ve yaparsınız. Bilgiyle yapılacak tasarım, inovasyon gibi projeler mega projedir. Bu anlamda bakarsanız bizde 22 tane mega proje var. Rakibimiz tarafından bahsedilen GES projesine gelirsek; bir haftadır STK’lara gittiğimizde bu projeyi anlatıyorduk. Bizim için bu tarz projeler sıradandır.” dedi. Konyalıoğlu, seçimlerde 1350’ye yakın üyenin seçme ve seçilme hakkının olduğunu hatırlatarak yüksek katılımlı seçim beklediğini belirtti.

Konyalıoğlu; “Parayla çözülebilecek projeler değil, bilgiyle çözülecek projeler megadır”
30.09.2022
A+
A-

Denizli Sanayi Odası 4-11 Ekim tarihlerinde seçime gidiyor uzun yıllar sonra iki adaylı başkanlık seçiminin olacağı odada heyecan yüksek seviyede. Başkan adaylarından Okan Konyalıoğlu ve ekibi yüksek katılımlı toplantıda basın mensupları ile buluştu.  Konyalıoğlu, 17 meslek komitesinden 15’nde meclis üyesi adaylarının olduğunu belirterek çalışmalarının son güne kadar devam edeceğini belirtti.

“DOĞALLIĞIN KUVVETLİ KASIMIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Konyalıoğlu yaptığı konuşmada; “Bugün toplantımızdaki yüksek katılım yaptığımız işin ne kadar değerli olduğunu hissettirdi. Bu yüksek katılım rekabetin oluşturduğu yol olduğunu düşünüyorum. Bu rekabetin Türkiye’de sadece odalarda değil her yerde bir çoban ateş olacağını düşünüyorum. Biz ekip olarak basın konusunda çok profesyonel değiliz. Onu için bizim bu tarz organizasyonlarımız doğaçlama ve doğal gerçekleşiyor. Bu doğallığın bizim kuvvetli kasımız olduğunu düşünüyorum. Aramızda seçim geçirmiş, seçimlerde tecrübeli kişiler yok. Tamamen yeni bir ekiple Denizli Sanayi Odası’na adayız. Tabana güvenerek yola çıktık. Bizi burada ayakta tutacak şeyin Denizli sanayisi ve üreticisi olacağına inandık. 1 aydır üyelerimizi ziyaret ettik. Üyelerimizden geri bildirimler aldık ve projeler hazırladık. Projelerimizi basın mensuplarına dağıtarak, kayıt altına aldırdık.” dedi.

Açıklamasının ardından Konyalıoğlu ve ekibi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte soru cevap bölümü;

Siyasette ve oda seçimlerinde ‘dev, muhteşem proje’ tabirleri duyuyoruz. Sizin rakibiniz de bu tarzda ‘GES proje’ duyurdu. Sizin dev, mega projeniz var mı?

“PARAYLA ÇÖZÜLEBİLECEK PROJELER DEĞİL, BİLGİYLE ÇÖZÜLECEK PROJELER MEGADIR”

Mega, dev, ultra lüks gibi lanse edilen projelere farklı bakıyorum. Ben parayla yapılabilecek projelere dev proje olarak bakmıyorum. Parayla yapılacak projeyi bir şekilde fonlar ve yaparsınız. Bilgiyle yapılacak tasarım, inovasyon gibi projeler mega projedir. Bu anlamda bakarsanız bizde 22 tane mega proje var. Rakibimiz tarafından bahsedilen GES projesine gelirsek; bir haftadır STK’lara gittiğimizde bu projeyi anlatıyorduk. Bizim için bu tarz projeler sıradandır. Biz şehir sanayicisine ve şehir ekonomisine katkı koyacak her alanda varız. GES projesinde hazineden 2-3 bin dönüm arazi kiralayıp güneş enerjisi tarlası kurup sanayicimizin hizmetine sunabiliriz. Bu proje hali hazırda herkesin yaptığı bir proje. Bunun ölçeği büyütülecek. Tekrar söylüyorum parayla çözülebilecek projeler değil, bilgiyle çözülecek projeler megadır.

Denizli Sanayi Odası’na aday olmak için bugüne kadar neden beklediniz?

“ADAYLIK İÇİN OLGUNLAŞMA GEREKİYOR”

Yaklaşık 25 yıldır sivil toplum kuruluşlarında konumlandım. Adaylık konusu bir süreçtir. Olgunlaşma gerekiyor. Şuanın doğru an olduğunu düşünüyorum. Bizim ekibimizin yüzde 75-80’i yeni isimlerden oluşuyor. Biz alışılmış çaresizliğin içinde olmak istemedik. Biz her şeyin sorgulanması ve tartışılmasını istiyoruz. Geçtiğimiz dönem tecrübeliler ne yaparsa yeniler aynısını yaptı. Bu böyle olmamalı. Burada Müjdat Başkanın yaptıklarını değersizleştirmek istemiyorum. Bu böyle algılanmasın. Organize sanayi bölgeleri, yeni bina gibi birçok değer Denizli’ye katıldı.

Seçimlerde katılım yüksek olacak mı? ‘Tekstilci başkan mı, makinacı başkan mı olsun’ tartışmaları var. Tüm sektörleri kucaklayan bir seçim yapılacak mı?

“1350’YE YAKIN ÜYEMİZ SEÇME VE SEÇİLME HAKKINA SAHİPTİR

Geçen dönemde 1200 üye varken 400 civarı oy kullanıldı. Şuanda 1550 üyeden 1350 üye oy kullanabilir durumda. Bu üyelerimiz seçme ve seçilme hakkına sahip. Tekstilci başkan mı olsun, makinacı başkan konusuna gelirsek, biz üyelere projelerimizi anlatıyoruz. Bana oy vermesinler. Projeleri okusunlar ve kabul görürse projelere oy versinler.

“BİZ TÜM SEKTÖRLERİ DİKKATE ALIYORUZ”

Bugün İstanbul Sanayi Odası’nın başkanı yüzde 1-2’lik sektörün temsilcisi, EBSO Başkanı yüzde 2-3’lük sektörün temsilcisi, Ankara Sanayi Odası Başkanı yüzde 1’lik sektörün temsilcisi olarak başkanlık yapıyor. Bu örneklere dikkat etmek gerekiyor. Yoksa en fazla sektör ağırlığı olan kişinin önde gelen ismini bulur, sanayi odası başkanı olarak seçeriz. Biz tüm sektörleri dikkate alıyoruz. AYSİAD’da tarım sanayisi üzerine eleştiri geldi. Bu bir geri bildirimdir. Dikkate aldık ve çalışmalarımıza ekledik. Biz ‘tarım sanayisini’ destekleyeceğiz desek popülist bir söylem olurdu. Biz bunun nasıl yapılacağı üzerine çalışıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.