enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2676
EURO
35,0615
ALTIN
2.465,57
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C

Okan Konyalıoğlu, Denizli Sanayi Odası başkanlığına hazırlanıyor

Denizli Sanayi Odası bayrak değişimine hazırlanıyor. 4 dönemdir Müjdat Keçeci’nin başkanlığını yürüttüğü odada seçim heyecanı başladı. Sanayi Odası için ilk aday ise Denizli’nin en ünlü ve başarılı iş insanlarından Okan Konyalıoğlu oldu. Konyalıoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yapacağı basın açıklamasıyla adaylığını resmen duyuracak. Yıllardır büyük çekişmelere ve renkli seçimlere sahne olan Denizli Sanayi Odası’nın seçim günü merakla bekleniyor.

Okan Konyalıoğlu, Denizli Sanayi Odası başkanlığına hazırlanıyor
11.08.2022
A+
A-

Denizli Sanayi Odası başkanlığı için önemli bir hamle geldi. Demir çelik sektöründe Denizli’nin ve Türkiye’nin en önemli üreticilerinden biri olan ASKON’un Genel Müdürü, Denizli Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çardak OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, Denizli Sanayi Odası başkanlığı için harekete geçti. Konyalıoğlu 12 Ağustos Cuma günü Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştireceği basın toplantısı ile adaylığını resmen açıklayacak.

17 MESLEK GRUBU 1531 ÜYE

Konyalıoğlu’nun başkanlık hamlesi iş dünyasında yankı uyandırırken, odadan seçim tarihi henüz açıklanmadı. Peki Denizli Sanayi odasında seçim nasıl yapılıyor? Denizli Sanayi Odası’nda 17 meslek grubu ve 1531 üye bulunuyor. 17 meslek komitesinden seçilen adaylar 36 kişilik meclisi ve 9 kişilik yönetim kurulunu oluşturuyorlar. Seçimde en yüksek oy alan başkan adayı Denizli Sanayi Odası’nın başkanı oluyor.

Abülkadir Uslu

1 OY FARKLA KAZANILAN SEÇİM AKILLARDA

Geçmişte Denizli Sanayi Odası’nın seçimleri oldukça rekabetçi ve renkli geçmişti. Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu girdiği Denizli Sanayi Odası seçimini 1 oy fark ile kazanmış, bu seçim akıllara kazınmıştı

DENİZLİ SANAYİ ODASI HAKKINDA

Denizli Sanayi Odası, 9 Ocak 1973 tarihinde kurulmuştur. Oda, bu tarihte kamu kurumu niteliğinde tüzel kişiliğe sahip bir meslek kuruluşu olarak 176 kurucu üyesiyle faaliyete başlamıştır.
Kurulduğu gün meclis üye sayısı 10 idi ve ilk Meclis Başkanlığını M. Nevzat ŞARKAYA üstlenmiştir. İlk Yönetim Kurulu Başkanı, Bekir KARAKURT’tur. İlk Yönetim Kurulu üye sayısı 5, oda çalışan sayısı ise 7 idi. Oda, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanununa tabidir ve Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Eskişehir, Balıkesir, Konya, Adana, Kayseri, Gaziantep, Aydın ile birlikte TOBB bünyesinde faaliyet gösteren 12 sanayi odasından biridir. Denizli Sanayi Odası başlıca 2 organdan oluşmaktadır. Bu organlardan ilki Meclistir. Meclis üye sayısı 36’dır. 17 meslek grubundan seçilen üyelerden oluşmaktadır. İkinci organ Yönetim Kuruludur ve 9 üyeden oluşmaktadır. 5174 sayılı Yasa’ya göre Meslek Komitesi, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri 4 yıl için seçilir. Oda bünyesinde, Genel Sekreterlik, Mali ve İdari İşler, Etüt ve Raporlama, Proje ve İş Geliştirme, Ticari İşlemler ve Teşvikler, Yönetim Sistemleri ve Akreditasyon, Kurumsal İletişim ve Üye Geliştirme bölümlerinin yanı sıra AB Bilgi Merkezi bulunmaktadır. AB Bilgi Merkezi, AB Türkiye Delegasyonu ile imzalanan hizmet sözleşmesi çerçevesinde, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağının Desteklenmesi Projesi kapsamında, 1997 yılından bu yana Oda çatısı altında hizmetlerini sürdürmektedir. 2008 yılı itibariyle de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) temsilciliğimiz faaliyete geçmiştir. Oda, 2002 yılında TOBB’un AB Oda Sistemine Uyum Programı çerçevesinde oluşturduğu ve İngiltere Odalar Birliğinden alınan kriterlere göre kurulan Akreditasyon Kurulu tarafından ‘Akredite Oda’ ilan edilmiştir. Ayrıca, odanın TS EN ISO 9001/2015 Kalite Standardı şartlarına uygun bir kalite yönetim sistemine sahip olduğu, Türk Standartları Enstitüsü tarafından onaylanmış ve belgelendirilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.