enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

PAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Atar’ın çalışmaları binlerce atıf aldı!

Pamukkale Üniversitesi’nin genç bilim insanı ve halen rektör yardımcılığı görevini sürdüren Prof.Dr Necip Atar, akademik başarıları ile de ön plana çıkmaya devam ediyor. Akademik çalışmaları binlerce atıf alan Prof.Dr Atar, Denizli’de dikkat çeken genç ve başarılı akademisyenlerden biri olarak gösteriliyor.

PAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Atar’ın çalışmaları binlerce atıf aldı!

Pamukkale Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevini sürdüren Prof.Dr Necip Atar, çalışmaları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Daha önce üstün başarılı bilim insanları arasında yer alan Atar, Türkiye Bilim Akademisi’nin Cumhurbaşkanlığı himayesindeki Uluslararası Akademi Ödülleri’nde Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülü almıştı. Prof. Dr. Atar, TÜBA ödüllerinde ödül alan 43 bilim insanından birisi olmuştu.

ÖDÜLÜNÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ELİNDEN ALMIŞTI

Aslen Denizli Babadağlı olan ve aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Necip Atar bu ödüle nanoteknoloji alanında yaptığı çalışmaları ile layık görülmüştü. Prof. Dr Atar, ödülü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat elinden almıştı.

ÇALIŞMALARI BİNLERCE ATIF ALDI

Prof.Dr Necip Atar akademik çalışmaları ile de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Akademik çalışmalar üzerine 10 binin üzerinde atıf almayı başaran PAÜ Rektör yardımcısı Prof.Dr. Atar, bu alanda da Denizli’de görev yapan akademisyenler içerisinde de ön plana çıktı.

Çalışmaları üzerine alıntı sayısında 11537 atıf ve 66 h-indeks değeri ile akademi dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran genç bilim insanı, Denizli’de çalışmaları adından sıkça söz ettiriyor.

Prof.Dr. Atar, Türkiye’de atıf sıralamasında Google Scholar sıralamasına göre ilk 37. Sırada bulunmakta ce çalışmaları nanomalzemelerin uygulamaları üzerinedir. Dr. Atar, araştırma grubuyla birlikte, adsorpsiyon, nanokataliz, nanosensörler, elektrokimyasal biyosensörler, elektro-kataliz, yakıt hücreleri, Li iyon piller, polimer içerikli membranlar, atık su arıtımı ve teknik tekstiller gibi farklı sahalarda araştırmalarını yürütmektedir. Atar, halen PAÜ Rektör yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.