enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Tanzim Satışı Nedir? Denizli’ye de Gelecek mi?

Sebze meyve fiyatlarındaki artışı önlemek amacıyla hayata geçirilen tanzim satış için başladı. Ankara ve İstanbul’un pek çok yerinde tanzim satış noktaları belirlendi ve duyuruldu. Peki, tanzim satış tam olarak nedir? Nerelerde tanzim satış yapılıyor? Denizli’de de bu satışlar gerçekleştirilecek mi?

Tanzim Satışı Nedir? Denizli’ye de Gelecek mi?
11.02.2019
A+
A-

Tanzim satış noktaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile kuruldu. Proje, “enflasyonla topyekün mücadele” kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçiriliyor. Tanzim satışlarında bazı ürünlerin fiyatları şöyle; Patates 3 lira, elma 2,5 lira, portakal 2 lira, soğan 3 lira. Noktalarda nakit ve kredi kartıyla satış imkanı sağlanacak. 

11 Şubat Pazartesi onlarca satış noktasının hizmet vermeye başlamasından önce mobil araçlar tanzim satışlarına başladı. Tüm bu gelişmeler ardından farklı sorular gündeme geldi. Peki, tanzim satış nedir, nerelerde yapılacak?

TANZİM NEDİR?

Türk Dil Kurumu’nun yaptığı açıklama göre, tanzim kelime olarak sıraya koyma, sıralama, düzene sokma, düzen verme, yoluna koyma, düzeltme, düzenleme gibi anlamlara geliyor.

Tanzim Satış mağazalarının temeli ise 1970’li yıllara dayanıyor. 1977 yılında İstanbul ve Ankara’da başlayan gelir seviyesi düşük olan halkın pazar ürünlerini daha uygun fiyatlara alabildiği perakende satış noktalarına verilen isimdir. 70’li yılların toplumcu belediyeleri (birçoğu CHP’li), üretime doğrudan katılmak yönündeki girişimlerin yanında, temel gıda malzemelerinin fiyatlarını düşük tutabilmek ve karaborsa ile mücadele edebilmek için tanzim satış mağazaları kurmuşlardı.

MOBİL TANZİM SATIŞ BAŞLADI


Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul’daki ilk mobil tanzim satış noktası Gaziosmanpaşa’da hayata geçirildi.

Son zamanda artan sebze ve meyve fiyatlarına alternatif olarak geliştirilen mobil tanzim satış noktaları ile vatandaşlar daha uygun fiyatlara sebze ve meyve alışverişi yapabilecek.

SATIŞTA KİLO KOTASI UYGULANACAK

Tanzim satışı noktasında 5 kilo sınırı uygulanacak. Haftanın Her günü 10.00 ila 17.00 saatleri arasında açık olacak noktada, sebze ve meyve fiyatları ile ilgili fahiş fiyatları düşürmek amaçlanıyor. 

Geçmişe 1970’ler dayanan tanzim satış mağazaları, üretime doğrudan katılmak yönündeki girişimlerin yanında, temel gıda malzemelerinin fiyatlarını düşük tutabilmek ve karaborsa ile mücadele edebilmek amacıyla kuruluyor. 

TANZİM SATIŞI DENİZLİ’DE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlk olarak belirlenen İstanbul ve Ankara’nın ilçelerindeki pilot bölgelerde başlayan satışların geliştirilmesi durumunda tüm Türkiye’ye hizmet vermesi amaçlanıyor. İstanbul ve Ankara’da belirlenen noktalarda başlayan satışlardan beklenen ilgi ve hedeflenen amaca ulaşılması dahilinde farklı bölgelere yayılması bekleniyor. Denizli’de de 1970’li yıllarda bu satışların gerçekleştiği biliniyor. Özellikle son aylarda artan pazar fiyatlarının cep yaktığı süreçte kısa süre içerisinde Denizli’ye gelmesi öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.