enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2220
EURO
34,7441
ALTIN
2.454,72
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
20°C
Denizli
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

TİSK Başakanı Akkol’dan asgari ücret açıklaması

Türkiye’nin gözü asgari ücret zammına çevrildi. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol asgari ücrete ilişkin açıklamada bulundu.

TİSK Başakanı Akkol’dan asgari ücret açıklaması
12.06.2023
A+
A-

Temmuz ayında yapılacak asgari ücret ara zammı öncesi milyonların gözü yetkililer ve temsilcilere çevrildi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu(TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu.

Akkol, asgari ücrete ara dönem artışının yapılması için mutabık olduklarını bunun da masaya olumlu hava kattığını söyledi. İstihdamı aksatmayacak sürdürülebilir bir tutar üzerinde olacaklarını ve Türk Lirası üzerinden konuşacaklarını belirtti.

Akkol’un açıklaması şöyle:

Enflasyon düşüş trendinde. Buna rağmen işverenler olarak ara dönem artış yapılmasında mutabıkız. Masaya olumlu bir hava katıyor. Yılsonu beklensin görüşümüz yok. İstihdamı aksatmayacak sürdürülebilir bir tutardır. Türkiye Cumhuriyeti’ndeyiz, TL konuşacağız. En hızlı şekilde mutabakatla tamamlama gayesindeyiz. İşverenlerin istihdamı devam ettirmesi, çalışanların gelirinin artması çok kritik. Bu iki konuyu gündemimizde tutacağız. İşveren desteğinin artırılarak devam etmesi konusunda bakanımıza talebimizi arz ettik. Belli büyüklükteki işverenlerin üstünde yük var. TİSK olarak çalışanlar tarafında gelir vergisi oranlarının düşürülmesi konusu var. Ücretlerin Asgari Ücret kadar olan kısmından vergi alınmıyor. Dünyadaki 5 ülkeden biri olduk. Bu tür güzel uygulamaları artırmaya ihtiyacımız var. Gelir vergisi dilim ve oranlarında güncellemeler yapılabilir. Güncellemelerin TİSK olarak altına imzamızı atmaya devam edeceğiz.Belirli seviyeler var, geçtiğimiz yıllarda verilen, onların devamı var. Geçen yılki desteğe verilen desteğin devamını arzu ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.