enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3650
EURO
34,6947
ALTIN
2.390,09
BIST
10.171,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

Ünlü Gazeteci’nin Bakan Zeybekci Yorumu Düşündürdü

Ünlü Gazeteci’nin Bakan Zeybekci Yorumu Düşündürdü
A+
A-

Son dönemlerde, özellikle ekonomide yıllık büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından İstanbul iş dünyası ve ulusal medyada Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci üzerinden bir algı operasyonu yürütülüyor.

Gördüğüm şey, İstanbullu iş dünyasının ileri gelenleri Denizlili bir bakanın ekonomiyi yönetmesini istememesi. Ekonominin Denizlili bir Bakan tarafından yönetilmesine karşı çıkıyorlar ve bu konuda algı yaratmaya çalışıyorlar.

Bakan Zeybekci’nin ekonomideki büyüme oranını açıklamasının ardından ortaya çıkan tartışmaların dozajının artmasını İstanbul’daki ekonomi devlerinin hazımsızlığı olarak yorumluyorum.

Ahmet Hakan bugün Hürriyet gazetesi’nde yazdığı yazıda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında soru adı altında bir yorumda bulundu. Hakan;”Nihat Zeybekçi bakanımızda her an verdiği demeçlerle ortalığı karıştıracak bir potansiyel yok mu?” sorusu ile Bakan Zeybekci hakkındaki yorumunu yazıya döktü.

Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan, aynı zamanda Kanal D Haber sunucusu Ahmet Hakan bugün yayımlanan köşe yazısının ”Size De Böyle Geliyor Mu?” bölümünde İYİ Parti,Süleyman Soylu, CHP, Ahmet Eşref Fakıbaba ve Nihat Zeybekci altında sorular yönelterek yorumlarda bulundu.

Hakan, Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci hakkında yorumda bulunduğu bölüm şu şekilde;

“*“GÜNDEM belirleyemiyorlar” diye eleştirilen İYİ Parti, ortaya attığı “Silahlı milis kampları” iddialarıyla geçen hafta gündemi bayağı belirlemedi mi?

*Süleyman Soylu her geçen gün siyasette daha da güçlü bir figür haline gelmeye başlamadı mı?

*CHP, özellikle Saadet Partisi ile yakın temas içinde olmaya çok ama çok özel bir önem veriyor gibi değil mi?

*Ahmet Eşref Fakıbaba bayağı sempatik bir bakan olmaya doğru hızla ilerlemiyor mu?

*Nihat Zeybekçi bakanımızda her an verdiği demeçlerle ortalığı karıştıracak bir potansiyel yok mu?”

Parti derdinde değilim ama Denizli’den bir bakanın olmasının Denizli ve Ege bölgesi için son derece önemli olduğunu düşünüyorum.

Ekonominin gidişatı ayrıca tartışılabilir ve olumsuz yorumlar da yapılabilir lakin Bakan Zeybekci’ye karşı kurulmaya çalışılan algı operasyonunun nedenini anlayabilmiş değilim. Gerçekten ekonomik olarak bir şeyler değiştirilmeye mi çalışılıyor yoksa sadece Zeybekci’nin Ekonomi Bakanlığı’ndan alınması mı?

Eğer ekonomik gidişatta problem varsa İstanbullu iş adamlarının algı operasyonuna girişmeden önce istek ve taleplerini daha açık konuşmalarını dilerim. Konuşacakları bir şey varsa tabi.

Denizli’de ve Ege’de üretimin daha da hızlanması için başta Denizli olmak üzere herkesin üretimden yana Bakan Nihat Zeybekci’nin yanında olmalı. Daha fazla üretim ve güzel yarınlar için…

Esenlikler dilerim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.