enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

21. Bağ Bozumu Festivali Bu Haftasonu

21. Bağ Bozumu Festivali Bu Haftasonu
A+
A-

21. Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali’nin tanıtımı Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan tarafından yapıldı. Fethi Akcan 15 Eylül’de başlayacak festivale herkesi davet etti.

21. Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali tanıtımı için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan gazeteciler ile bir araya geldi. Fethi Akcan 21.ncisi füzenlenecek festival hakkında bilgiler verdi.

2 yıl aradan sonra devam edecek

Fethi Akcan yaptığı açıklamalarda;” Bu sene 21.ncisini düzenleyeceğimiz Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali’ni 2015 ve 2016 yıllarında gerçekleştirememiştik. Türkiye’de gerçekleşen olaylar ve çok sayıda şehit vermemiz bizim bu festivali yapmama kararı almamızı gerektirmişti. Bugün itibari ile bizlerde meclis üyeleri olarak 2017 Bağ Bozumu şenliklerini gerçekleştirme kararı aldık. 15 Eylül Cuma günü saat 16:00’da açılışımız ile başlayacak olan festivalimiz, mehterhan gösterileri gibi etkinklerden sonra akşam konserleri ile devam edecek.”dedi.

3. gün sahneye Kıraç Çıkacak

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan 3 günlük festival programında farklı etkinlikler olacağını belirtti. Akcan;” Festivalimizde ressam arkadaşlarımız canlı performanslar sergileyecek. Yine bazı yazar arkadaşlarımız kitaplarımız imza günü düzenleyecek. Festivalimiz hem üzüm hem de sanat üzerine gerçekleşmiş olacak. Ayrıcı festivalin 3. gününde Yaş üzüm ve kuru üzüm dalında güzellik yarışmalarımız düzenlenecek. Bu etkinlikler sonrasında akşam Kıraç konseri ile festivalimizi kazasız belasız sonlandıracağız”dedi.

”Olumsuz koşullara rağmen iyi durumdayız”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Çal’daki üzüm üretimi ve fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Akcan;” Çal 220 bin dönümlük bağ arazisi ile Türkiye’nin en büyük bağ arazilerine sahip bir ilçesi ve Çal’da oldukça fazla çeşitte üzüm üretiliyor. Çal’a has üzümlerimiz bulunuyor,bunlar Çal Garası ve Sultani üzümleri. Çal Garası’nın fiyatı 1 lira 25 kuruştan açıldı, ancak Sultaniye’nin fiyatı henüz belli değil. Çal’daki üretim ise bu sene baya düştü. Sulama sorunları, eski bağların varlığı gibi sorunlar nedeni ile bu sene üretimde istediğimize ulaşamadık. 2015 yılında geçirdiğimiz don tehlikesi ile 45 bin dönüm bağımız zarar gördü. Biz bu koşullara rağmen iyi durumdayız.”dedi.

Bu yaz yaşanan dolu afetini de değerlendiren Akcan;” Dolu afetinden özellikle Akkent, Hançalar ve Süller oldukça fazla etkilendi. Buralarda tarım arazisi zarar gören insanların sadece yüzde 8’i tarım sigortası olduğu için, genel olarak destek alamadılar. Üreticiler Tarım Bakanlığı ve firmaların verdği destekle ayakta kalmaya çalıştılar.

”Çal Belediyespor Bizi Birleştirdi”

Fethi Akcan toplantıda son olarak bu sene Denizli’yi Bölgesel Amatör Ligi’nden temsil edecek Çal Belediyespor’u değerlendirdi.Akcan;”Çal Belediye Spor bu sene bildiğiniz gibi Denizli’yi Bölgesel Amatör Ligi’nde temsil eden takımlardan birisi. Şuanda hazırlıklarımız, transferlerimiz kamplarımız tamamladık ve iyi bir ortam sağladık. Tesislerimizde tamamlanıyor ve tüm maçlarımızı Çal’da oynayacağız. Spor Çal’a ayrı bir renk katıyor. Spor’da siyasi bir ayrım olmadan her görüşten kişi Çal Belediye Spor’u destekliyor.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.