enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5097
EURO
34,7796
ALTIN
2.424,13
BIST
9.687,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

8 Asırlık Gelenek İçin Start Verildi

8 Asırlık Gelenek İçin Start Verildi
A+
A-

Denizli’nin Çal İlçesi’nin Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır sürdürülen UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldığı Sudan Koyun Geçirme etkinliği bugün renkli görüntülerle başladı.

8 asırdır sürdürülen UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldığı Sudan Koyun Geçirme  etkinliklerinin ilk gününde birçok aktivite gerçekleştirildi, yüksek bir katılım oldu.

Tarihi Miras için Çal’a geldiler

Etkinliklerin ilk gününde bu tarihi olaya tanıklık etmek isteyen misafirler karavanları, çadırları ve motorları ile Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’ne akın ettiler. Etkinlikte oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı. Sabahın erken saatlerinde başlayan etkinliklerde koyun kırpma yarışması, koç güzellik yarışması, kuzu güzellik yarışması, çoban köpeği yarışması ve köpek güzellik yarışması düzenlendi.

Fethi Akcan Herkesi Bekliyor

8 asırdır sürdürülen etkinlikte söz alan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan,”Gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Tarihimizin en önemli etkinliklerinden biri olan Sudan Koyun Geçirme etkinliği bugün itibari ile başladı. bugün güzellik yarışmaları ve koyun kırpma yarışmaları ile başladığımız etkinlik, yarın sudan koyun geçirme etkinlikleri ile devam edecek. Bugün aramızda olamayan herkesi yarın bu tarihi olaya tanıklık etmek için buraya bekliyoruz”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.