enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4524
EURO
34,7527
ALTIN
2.439,82
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

8. Taş Heykel Kolonisi Sona Erdi

8. Taş Heykel Kolonisi Sona Erdi

Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi bir aylık bir serüvenin ardından dün gerçekleştirilen kokteylle sona erdi.

21 Mayıs’ta başlayan ve 6 ülkeden 7 heykeltraşın katıldığı koloni dün gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi. Kömürcüoğlu Mermer’in yan tarafında bulunan koloni alanında gerçekleştirilen kokteyle Denizli’nin önde gelen pek çok ismi katıldı.

8. Taş Heykel Kolonisi Başladı

139 Sanatçı 221 Proje İle Başvuruda Bulundu

Nihat Kömürcüoğlu

Koloninin mimarı olan ve kurduğu vakıf ile Denizli’de heykel sanatının gelişmesi için çalışan Nihat Kömürcüoğlu yaptığı açılış konuşmasında, “8. Yılımızı başarıyla tamamlıyoruz. Bu çalışmaya başladığımız ilk üç yıl heykeltıraşları biz davet ettik. Sonraki yıllar ve bu yıl da heykeltıraşlardan proje istedik ve jüri elemesi gerçekleştirdik. İyi projeler seçiyoruz ve iyi işler ortaya koyuyoruz. Bu sene 47 ülkeden 139 sanatçı 221 proje ile başvuruda bulundu.  Jüri elemesinden sonra 6 ülkeden 7 heykeltıraş kolonimize katıldı. Gösterilen rağbet başarılı olduğumuzun ve heykel sanatını Denizli’de geliştirdiğimizin göstergesidir” dedi.

Konuşmasına bir espri ile son veren Kömürcüoğlu, “Önceki yıllarda Buraya gelen heykeltıraşlardan bir çifte çöpçatanlık yaptık ve evlendirdik. Umarız bunların da devamı olur” dedi.

“DENİZLİ’Yİ SANATTA DA EN YÜKSEĞE ÇIKARTMAK

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan

İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile gerçekleşen Koloni’nin kokteyl açılış konuşmasında Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan da katılımcılara seslendi. 2014 yılından bu yana Koloni’nin bileşeni olduklarını dile getiren Gökoğlan, “Nihat Bey’le birlikte çok güzel eserler ortaya koyduk. İşlenmiş sanat eserlerimizi de Denizli’nin muhtelif yerlerinde sergiliyoruz. Bu çalışmalarımızla Denizli’mizi her alanda olduğu gibi sanat alanında da en yüksek seviyelere çıkartmak istiyor ve bunun için çalışıyoruz” dedi.

Antik Çağı Aratmayacak Eserler Denizli’de Yapılıyor

Denizli Valisi Hasan Karahan

“80.’SİNİ DE GÖRMEK NASİP OLUR İNŞALLAH”

Kokteyle katılarak heykelleri inceleyen Denizli Valisi Hasan Karahan ise geçen sene göreve başladığı zaman 7. Koloninin açılışına katıldığını belirterek, “Katıldığım 2. Taş Heykel Kolonisi bu. Geçen sene de Nihat Beyi aynı heyecanla bulmuştuk. Bu sene de artarak da devam ediyor. Bu sene 8.’si gerçekleşti. 80.’sini de görmek nasip olur inşallah.  Ben heykel sanatının Denizli ve bölgede yaygınlaşabileceğini düşündüğüm bir proje bu. Denizli buna yatkın ve bugün de bunu görüyoruz. Çalışmaların ve başarıların devamını diliyorum” dedi.

“Denizli’mizin Sanatla da Ön Plana Çıkmasını İstiyorum”

Konuşmaların ardından heykeltıraşlara plaketler takdim edildi. Plaket takdimi sırasında konuşan CHP Denizli Milletvekili Adayı Teoman Sancar “Çok değerli üstatlarımızın sanatlarını sevgiyle ve heyecanla arz ettikleri bu güzel günde bulunmaktan onur duyuyoruz. Çok değerli Nihat Abimize Denizli’mizde iş adamlığının yanı sıra çok değerli sanatçılarımızı ilimizle buluşturarak yarattığı sanat zenginliğine, iş adamlığı dışında sosyal görevini layıkıyla ve başarıyla yerine getirmesine yürekten teşekkür ediyoruz. Denizli’mizde çok değerli sanatçılarımızın bundan sonra daha fazla var olmasını ve Denizli’mizin sermaye piyasasının, ekonomisinin yanında sanatıyla ön plana çıkmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşma ve plaketlerin ardından kolonide üretilen eserler incelendi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı kokteyl sonrasında canlı müzik ile devam etti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.