enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3239
EURO
34,8268
ALTIN
2.392,29
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Belçikalı ve Türk sanatçılar, Laodikeia’daki bin derecelik kazanda seramik yaptı

Denizli’de seramikçilik sektöründe ilk kez yapılan Raku pişirimi, sanatçı ve sanatseverleri hayran bıraktı. Belçika ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen seramikçiler, bin derecede kor halinde yanan eserlerini kendileri taşıdı.

Belçikalı ve Türk sanatçılar, Laodikeia’daki bin derecelik kazanda seramik yaptı
03.08.2023
A+
A-

Denizli’de ilk kez Raku pişirimi ve Çanakkale seramikleri çalıştayı yapıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergün Arda tarafından Denizli Laodikeia Seramik Atölyesi’nde gerçekleştirilen Raku Pişirimi ve Geleneksel Çanakkale Seramikleri çalıştayı, renkli görüntülere sahne oldu.

Denizli’de ilk kez yapılan bu çalıştaylara Belçika ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen seramikçiler, cam sanatçıları, ressamlar ve halktan izleyiciler de katıldı.

Gün boyunca atölyede elle şekillendirme ve çömlekçi çarkında üretilen seramiklerini çalışan sanatçılar, gece saatlerinde atölye bahçesinde yakılan Raku fırınında eserlerini pişirme deneyimini yaşadı.

Havanın sıcak olduğu yaz akşamında, bin derece kor hale gelmiş seramiklerini maşalarla talaş dolu kazana Ergün Arda gözetiminde taşıyan sanatçılar, tehlikeli ama bir o kadar da etkileyici bir seramik pişirimi deneyimi yaşadı.

Yapılan 2 çalıştayla ilgili düşüncelerini katılımcı ve izleyiciler ile paylaşan Doç. Dr. Ergün Arda, “Cumhuriyetin 100. yılında sanat ateşini Denizli’de yaktık. Cumhuriyetin 100. yılı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Seramik sanatçıları Batuhan Başbuğ ve Tuğba Derli ev sahipliğinde Doç. Dr. Ergün Arda tarafından yapılan bu çalıştayda üretilen eserlerin, Denizli Laodikeia Seramik Atölyesi’nde ziyaret edebileceği belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.