enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5059
EURO
34,9169
ALTIN
2.447,53
BIST
9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Buldan Festivale Hazırlanıyor

Buldan Festivale Hazırlanıyor
A+
A-

Denizli’nin Buldan ilçesi “17. Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali” için hazırlanıyor. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay festival öncesi basın mensuplarını Buldan’da ağırladı.

Başkan basın mensupları ile Tripolis gezdi

M.Ö 3. Yüzyılda kurulan ve Buldan’ın önemli değerlerinden biri olan Tripolis Antik Kentini yerinde inceleyerek gelinen noktalar hakkında bilgiler aldı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, kazı heyeti üyesi Arkeolog Sezer Sayan’ın yapılı bilgilendirmede 8 bin kişilik tiyatro ve kapalı pazar yerinde bahsettiler.

Gülbay Basın mensuplarını Buldan’da ağırladı

Tripolis gezisinin ardından basın mensupları ile Buldan’a geçen Mustafa Gülbay burada basını ağırladı. Öncelikle Buldan eski cezaevine gidildi. Eskiden cezaevi olan bina artık Buldan dokuma sanatlarının icra edildiği ve sergilendiği bir yer olmuş durumda. Basın dokuma ürünleri ve makinelarını inceledi. Mustafa Gülbay basına Buldan’a özgü hediyeler verdi.

Buldan Dokuma

Buldan

Yemekli sohbet toplantısı gerçekleştirildi

Buldan gezisi sonunda Mustafa Gülbay ve belediye meclis üyeleri, basın mensuplarını yemekte ağırladı. Gülbay Yemeğin ardından açıklamalar yaptı.17. Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’ne hazırlandıklarını belirten Gülbay 21-22-23 Temmuz’da gerçekleşecek festival hakkında bilgiler verdi. Gülbay son dönemlerde gündemde kendine yer bulan eriye asfalt hakkında da açıklamalarda bulundu. Gülbay açıklamasında;”Öncelikle siz değerli basın mensubu arkadaşlarım hoş geldiniz. 17. Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali için bir araya geldik. Buldan olarak geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz festivalimize hazırlanıyoruz. Geçtiğimiz senelerde festivalimiz daha erken oluyordu. Ancak bu sene ramazan ayının bu tarihlerde olması nedeniyle , festivali 21-22-23 Temmuz tarihine almayı uygun gördük. Esnafımız ve halkımıza festival tarihi için danıştık ve en uygun tarihin 21-22-23 Temmuz tarihi olduğuna karar verdik. Buldan’ı tanıtmak, kültürümüzü paylaşmak ve dokuma sanatımızı misafirlerimizle buluşturmak için bu festivali gerçekleştiriyoruz. Bu sene festivalimizde 4 sanatçı sahne alacak. Bu sanatçılar Suavi, Aleyna Tilki, Simge Sağın ve Hande Yener Buldan Festivali’nde sahne alacak.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.