enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1929
EURO
35,1090
ALTIN
2.514,76
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C

Kış Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Sıcacık ve bol denizli geçen bir yaz mevsiminin ardından sonbahara geldik bile. Yazlık kıyafetlerimizi  kaldırdık, onların yerine kalın trikolarımızı, atkılarımızı çıkardık. Üşümeyeceğimiz bir kışa hazırız. Peki ya saçlarımız? Onlar da kışa hazır mı?

Kış Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı?
27.01.2019
A+
A-

Ani hava değişimlerinden nasıl etkileniyorsanız, soğuk algınlığı, grip vb. olaylar nasıl kapıda bekliyorsa, saçlarınız için de aynı durumlar söz konusudur. Bedeni soğuktan korumak için kalın giyinerek gösterdiğiniz özeni, saçlarınızı kışa hazırlarken de göstermelisiniz. Peki kış aylarında saç bakımı nasıl yapılır?

Bunlara Dikkat!

*Bütün maskeler temiz saça uygulanmalıdır.

*Saçlarınızı çok sıcak suyla ve çok sık yıkamaktan kaçının.

*Saç maskelerinizi yaparken doğal malzemelerden yararlanın.

*Size iyi gelen yöntemi seçmek için denemeniz gerekir, kendinize zaman verin.

*Alerjik reaksiyonlarınızı göz ardı etmeyin.

*Beklenmedik bir etkiyle karşılaştığınız zaman derhal o yöntemi bırakın. Alerjiniz olabiliir.

*Saç tipinize uygun olan yöntemleri seçmeye özen gösterin.

Saçları Sıcaklara Mahkum Etmeyin

Duştan sonra saçları kurutma makinasının en sıcak tarafıyla kurutmak ya da çok sık fön çektirmek saçlarınızın daha da nemsiz kalmasına sebep oluyor. Nemsiz kalan saç daha kolay matlaşıp kırılıyor. Dolayısıyla kuru yaprak gibi dökülüyor. Bu yüzden, saçları yumuşak bir havluyla ya da kurutma makinasının en düşük ayarıyla kurutmak gerekiyor.

Bere Kullanmak Alışkanlık Olmalı

Saçları aşırı soğuklardan korumanın en basit yöntemlerinden biri de bere kullanmaktır. Başı çok sıkmayan, pamuklu ve derinin nefes almasına yardımcı bereler , şehrin koşuşturmacasında çok büyük yardımcı olacaktır.

Yağları Kullanın

Eğer doktor müdahalesi ve ilaç tedavisini gerektirmeyen sorunlarınız varsa bunların çaresi mutfaklarınızdaki mucizevi yağlar olabilir. Bu sebeple doğal yağları kullanabilirsiniz.

Zeytinyağı: Omega3 kaynağı zeytinyağı  yemeklerde damağımızın lezzetidir asırlardır. Ama saç için kullanmakta da yarar var.

5 yemek kaşığı doğal zeytinyağını 2 adet yumurtayla çırpıp, masaj yaparak saçlarınıza iyice yedirin ve yaklaşık 1 saat beklemenin ardından iyice durulayın. Bu maske sayesine saçlarınız sağlıklı bir parlaklığa ulaşacak ve uzaması kolaylaşacak. Haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Jojoba Yağı: Jojoba yağı içerisindeki zengin protein ve besleyici vitaminlerle resmen kurtarıcı vazifesi görüyor. Yarım çay bardağı kadar bir jojoba yağıyla saç derinize masaj yaptığınızda sedef, egzama gibi cilt sorunları gözlenmez.  Zırh gibi kuşanan saçlar daha rahat nefes alır ve dolayısıyla canlılığını korur.

Argan Yağı: Uzun senelerdir saç bakımında kullanılan öz yağlar arasındadır. Saçlarınız elektrikleniyorsa, şekil almıyorsa bir miktar argan yağı onları yatıştıracaktır.

 

Avokado Maskesi:

Bir avokadoyu saçınızın gür olma durumuna göre alıp kabuklarını soyduktan sonra çatal yardımıyla ezin. Yarım çay bardağı doğal zeytinyağı ve yarım çay bardağı sütü de eklediğiniz kapta, hepsini

karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi 45 dakika saçınızda bekletip yıkayın. Parlak ve nemli saçlara merhaba!

Yoğurt Maskesi

3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 1 çorba kaşığı balı bir kapta karıştırın ve saçınıza masaj yaparak uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Nemini kaybedip cansızlaşan saçlarınız, eski sağlığına kavuşacak.

1 fincan gerçek  limon suyunu yarım fincan su ve yarım fincan elma sirkesiyle karıştırın. Karışımı saçlarınıza hafifçe dökerek masaj yapar gibi uygulayın. 5 dakika bekledikten sonra yıkayın. Üzerindeki ölü deriden kurtulan saçlarınız eski enerjisine kavuşacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.