enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
28°C

Merkezefendi Belediyesi Kitap Günleri Başladı

Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Günleri başladı. 13 Ekim Pazar gününe kadar sürecek olan Kitap Günleri’nde ünlü yazarlar ve Denizlili yazarlar okuyucuları ile buluşacak. Bu büyük organizasyonun açılışında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan,”. Burada vatandaşlarımızın sevdiği yazarları, söyleşileri ve imza günleri ile Merkezefendilililer ile buluşturuyoruz. Çünkü okumak uygarlıktır, sorgulamaktır, araştırmaktır öyleyse okumak insanca yaşamaktır.”dedi. Açılışta Aydın Ilgaz’ın Başkan Doğan’a şiirli övgüsü etkinliğe renk kattı.

Merkezefendi Belediyesi Kitap Günleri Başladı

Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Günleri başladı. 13 Ekim Pazar gününe kadar sürecek olan Kitap Günleri’nde ünlü yazarlar ve Denizlili yazarlar okuyucuları ile buluşacak. Açılışa Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, CHP il Başkanı Mahir Akbaba, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, yazar Aydın Ilgaz ve Nilgün Ilgaz, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

”OKUMAK UYGARLIKTIR, SORGULAMAKTIR ÖYLEYSE OKUMAK İNSANCA YAŞAMATIR”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan açılıştaki konuşmasına;”Merkezefendimizi kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Merkezefendi Kitap Günleri’nin onurunu ver gururunu yaşamaktayız. 10 gün sürecek kitap günlerimizde 60 yazar ve şairimiz etkinliğimize katılacak. Ayrıca Denizlili yazar ve şairlerimiz de etkinliğimize katılacak. Çağın ve teknolojinin gereği olarak artık maalesef okuma ihtiyacımızı tablet ve bilgisayarlardan karşılıyoruz. Özellikle çocuklarımızda bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu sebeple okuma alışkanlığımız gittiçe azalıyor. Biz ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinlikle ilçemizdeki kitap okuma alışkanlığını arttırmayı hedefliyoruz. Burada vatandaşlarımızın sevdiği yazarları, söyleşileri ve imza günleri ile Merkezefendilililer ile buluşturuyoruz. Çünkü okumak uygarlıktır, sorgulamaktır, araştırmaktır öyleyse okumak insanca yaşamaktır.”diyerek başladı.

ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Bşakna Doğan,”Mustafa Kemal Atatürk’ün bir kitabında;”Cebimdeki her 2 kuruşun, 1 kuruşuna kitap almışımdır. Eğer böyle yapmasaydım, hiçbir şey gerçekleştiremez” sözlerini okumuştum. Bu beni çok etkiledi. Kurtuluş mücadelesinde dahi kitap okumayı ve yazmayı bırakmayan Ulu Önderimizi saygı ve sevgiyle anıyorum. Buradaki yazarlarımıza ise şunu söylemek isterim, sizler bizim için ışıksınız, yol gösterensiniz, aydınlatıcısınız bu anlamda sizlere çok teşekkür ederim. Kitap günlerimizi gelenek sel hale getireceğimizi de berlirtmek isterim”dedi.

AYDIN ILGAZ’DAN BAŞKAN DOĞAN’A ŞİİRLİ ÖVGÜ

Yazar Aydın Ilgaz açılışta yaptığı konuşmasına Şeniz Doğan’ı görünce Rıfat Ilgaz’ın bir şiirini anımsadığını belirterek konuşmasına bu şiirle başladı. Ilgaz,

YÜZYIL’ımı dörde böldüm…
Her bölümü bir mevsim,
Biri kaldı, üçü gitti…
YAZ’ı gitti, GÜZ’ü gitti,
Karlı, tipili KIŞ’ı gitti,
Yemyeşil bir bahar kaldı!

Şiirini okuduktan sonra;”Bugün Sayın Belediye Başkanımızın giysisini görünce o yemyeşil baharı gördüm. Gelecekte de yemyeşil bir bahar olacağına inanıyorum. Kitap günlerinin hepimiz için çağdaşlığın, geleceğin sembolü olmasını isterim. Çünkü 1923 Cumhuriyeti’nden uzaklaştıkça bazı yeteneklerimiz ve alışkanlıklarımızdan vazgeçiyoruz. Kitabın herşeyi öğreteceğine inanıyorum.”şeklinde konuştu.

Konıuşmaların ardından Merkezefendi Belediyesi Kitap Günleri bugün saat 15:00’da gerçekleştirilen açılış töreni ile resmen başladı.  Protokol üyeleri standları tek tek gezerek katılan yayın evlerine ‘hoş geldin’ dedi ve kitapları inceledi. Merkezefendi Kitap Günleri’nde Aydın Ilgaz, Nilgün Ilgaz, Kezban Küçük, Hanefi Avcı, Erol Mütercimler, Özkul Çobanoğlu, Sacide Çobanoğlu, Saygı Öztürk, Ataol Behramoğlu, İhsan Eliaçık, İlhan Şeşen, Yusuf Asal, Arif Aslan, Kübra Tongar, Süleyman Solmaz, İsmail Alaca, Dilara Keskin, N.G Kabal, Ahmet Yavuz, Toygun Atilla, Can Gazalcı, Tufan Gündüz, Kahraman Tazeoğlu, Sinan Meydan, Ercan Kesal, Mustafa Balbay, Hasan Atmaca, Hakan Karataş, Murat Menteş, Selçuk Erdem, Ali Lidar, Başak Buğday, Emre Gül, Mustafa Gazalcı, Ahmet Ümit, Işık Öğütçü, Hasan Ali Toptaş, Şükrü Erbaş, Elif Yıldırım, Murat Ağırel, Vehbi Vakkasoğlu, Saniye Bencik Kangal, Gönül Çatalcalı, Halit Ertuğrul, Yavuz Selim Demirağ, Yavuz Karakaş, Gülşan Gazel, Ufuk Tufan, Fatih Duman, Şafak Güçlü, Serhan Keserlioğlu, Ahmet Zeki Yeşil, Coşkun Genç, Reyhan Erdoğan ve Müjde Aklanoğlu ve Denizlili yazarlar Mehmet Akdağoğlu, Meral Gökkaya, Veli Aykar, Kerim Çıralı, Hasan Süzek, Özkan Fidan, Canan Türkaslan, Ramazan Kavutçu, İbrahim Afatoğlu, Caner Güzin, Fikret Karatepe, Safiye Samyeli, Zeynep Karaaslan, Dr. İsmail Çelik, Aysun Güven, Hakan Keysan, Samet Koca, Esat Şişman ve Adem Çoban’ın katılacağı Kitap Günleri’nde imza günleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

HABER:ORAL CAN TATAR

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ KİTAP GÜNLERİ PROGRAMI İÇİN TIKLA!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.