enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Sanat Festivali 25 Ülkeyi Misafir Etti

Sanat Festivali 25 Ülkeyi Misafir Etti
24.07.2017
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi’nin kazı çalışmalarını yürüttüğü Aizanoi Antik Kenti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca “1. Aizanoi Sanat Festivali” düzenlendi. Festivale 25 ülkeden büyükelçi ve misyon şefi katıldı.

1. AİZANOİ SANAT FESTİVALİ

1. AİZANOİ SANAT FESTİVALİ

25 Ülke Katıldı

Aizanoi Antik Kenti’nde düzenlenen 1. Aizanoi Sanat Festivali’ne Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Uşak Valisi Salim Demir, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, Afganistan, Filipinler, Çin, İspanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Güney Kore, Pakistan, Güney Afrika, Ruanda, Makedonya, Kanada, Danimarka, Polonya, Brezilya, İsrail, Kostarika, Tayland, Vatikan, Moritanya, Brunei, Guetamala, Kosova, Letonya, Lübnan, Azerbaycan büyükelçi ve misyon şefleri, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi heyeti, Kültür ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, Kütahya il protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

1. AİZANOİ SANAT FESTİVALİ

1. AİZANOİ SANAT FESTİVALİ

Özer;”Güzel adımlar atıldığını düşünüyorum”

Festival, Aizanoi Antik Kenti Kazı Grubu Başkanı Prof. Dr. Elif Özer’in antik kent ve kazı çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirmesiyle başladı. Özer, “7 yıl önce buraya geldiğimizde çok küçük bir ekiptik. Yavaş yavaş kent bize, biz kente alıştık ve bugün bu güzel konseri yapıyorsak demek ki hep birlikte güzel adımlar atıldı diye düşünüyorum” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın konuşmalarının ardından İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Burak Tüzün şefliğinde ‘Senfonik Türküler Konseri’ başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.