enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3882
EURO
35,1467
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Şiirler ve Türküler Tavas’ta Can Buldu

Şiirler ve Türküler Tavas’ta Can Buldu
A+
A-

Tavas Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) tarafından gerçekleştirildi.

Tavas

Tavas

Bağlar Mesireliği Amfi Tiyatroda düzenlenen programa Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Meclis Üyeleri, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Başkanı Abdülkadir Uslu, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Uslu;”Kurulduğumuz günden bu yana kültüre ve sanata önem veriyoruz”

Turhan Veli Akyol Abdül Kadir Uslu

Turhan Veli Akyol Abdül Kadir Uslu

Kurulduğu günden bu yana başarılı işlere imza attıklarını belirten Yazar-Bir Başkanı Abdülkadir Uslu, “Bu akşam sizinle beraber olmaktan son derece mutluyuz. Birlik üyeleri olarak, şiirlerimizi, türkülerimizi sizlerle paylaşacağız. Bizleri sizlerle buluşturan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’a çok teşekkür ediyorum. Yazar-Bir kurulduğu günden bu yana kültüre sanata çok önem veriyoruz. Milli kültürümüze sahip çıkmak ilk önceliğimizdir” dedi.

Akyol;”Türkü bilmeyen Türkü anlayamaz”

Birlik ve beraberlik gecesi içinde burada olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Başkan Akyol, “Türkü bilmeyen Türkü anlayamaz. Türkülerimizi çok iyi anlamalı ve anlatmalıyız. Şiirlerimizin ve türkülerimizin gelecek nesillere aktarılması bizim en büyük kaygımızdır. İçinde bulunduğumuz coğrafyada kendi benliğimizi yitirmeden bir ve beraber olarak yaşamımızı sürdürebilmek için dışarıdan gelen tüm tehditleri birbirimize kenetlenerek aşmalıyız. Şair ve türkü dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program, Kurtlar Vadisi Müziğini yapan Ateş Ali’nin katılımıyla renklendi. Yağan Yağmur Zeybeğini oynayan, Zeybeğin duayenlerinden Hasan İstanbullu’nun zeybek resitaliyle program daha da şenlendi. Etkinlik sonunda, geceye katılan ve katkıda bulunanlara teşekkür belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Katılımcılara belgelerini Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve Yazar-Bir Başkanı Abdülkadir Uslu takdim etti.

Yazar-Bir Başkanı Uslu, gecenin anısına Belediye Başkanı Akyol’a şilt ve belge takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.