enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5059
EURO
34,9169
ALTIN
2.447,53
BIST
9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

15 Temmuz sabahının görüntüleri ortaya çıktı

15 Temmuz sabahının görüntüleri ortaya çıktı
07.03.2018
A+
A-

SABAHA KADAR ASKERİ ARAÇTAKİ ASKERLERİ BEKLEDİLER

Denizli’de 15 Temmuz hain darbe girişiminde Çardak Havaalanından gitmek isteyen askeri birliğin önünü kesen vatandaşlar gün ağarıncaya kadar askeri araçları bekledi. Günün aydınlanması ile birlikte Çardak Havaalanındaki bekleyiş bir vatandaşın cep telefonu tarafından kayıt edildi. Sabah saatlerinde AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’de vatandaşlar ile o nöbete katıldığı görüldü.

Denizli’de 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinde büyük rol oynayan Çardak Havaalanında ki hareketliliğin gün aydınlandığı anlardaki video görüntüsü ortaya çıktı.

FETÖ’nün 15 Temmuz akşamı, darbe girişimi sırasında Çardak Havaalanından Ankara’ya asker sevkiyatı için Denizli’den 580 askeri personel Çardak Havaalanını kullanarak Ankara’ya götürülmek istenmişti. Ancak vatandaşlar askeri aracın önüne geçerek havaalanına girmesini engellemiş, pistin ışıklarının söndürülüp nakliye uçaklarının inişine izin verilmemişti.

O gece ile ilgili olarak özellikle ilçedeki bayanların askeri araçların üzerine çıkarak, direksiyon kısmına kadar çıkıp, araçların ilerlemesini durdurmuştu. O gece boyunca askerlerin araçtan inmelerini engelleyen vatandaşlar sabaha kadar nöbet tutmuştu.

Bir vatandaşın cep telefonu tarafından çekilen görüntülerde ise bekleyen vatandaşlar yer alıyor. Vatandaşı ziyarete gelen isim olan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise havanın aydınlanması ile TBMM’deki genel kurula katılmak için  yola çıkıyor. Vatandaşlara yaptığı konuşmanın da yer aldığı video da milletvekili Şahin Tin’in  “Ankara’da genel kurulumuzu yapacağız, meclis toplantımızı yapacağız. Vekillerimiz orada, Bakanımız Nihat Bey orada herkes orada, hep beraber orada özgür iradenin, bizi seçim gönderdiniz ya, bizde orada gidiyoruz varız diyoruz. Biz buradayız diyoruz” sözleri dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.