enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

2018 Yılı Lider Çocuk Tarım Kampı Tamamlandı

2018 Yılı Lider Çocuk Tarım Kampı Tamamlandı
01.06.2018
A+
A-

Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İlkokul 4.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ve bu yılki teması “Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik” olan  “Lider Çocuk Tarım Kampı” sona erdi.

Her yıl ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla “Lider Çocuk Tarım Kampı” gerçekleştirilmekte ve belirlenen temaya dikkat çekilmekte.

2018 yılı kamp programının teması “Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik” olarak belirlendi. Bu kapsamda;  Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonunun (GEF) desteği ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığımız işbirliğinde yürütülen “Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik Projesi” kapsamında “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri” konusunda Lider Çocuk Tarım Kampı uygulamasına katılan çocuklara eğitimler verilmesi ve çeşitli etkinlikler düzenlenmesi planlandı.

Denizli Horozu Tanıtıldı

Kampın 1. gününde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün teşkilat yapısı, görevleri, personel yapısı ve işleyişi, İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Denizli Horozu Irkı Üretim Biriminde yerel sembolümüz Denizli Horozu ve Tavuğunun tanıtımı yapılmıştır. Öğleden sonra güvenilir ve sağlıklı üretim metotlarının tanıtıldığı Organik Tarım Uygulamaları, İyi Tarım Uygulamaları konusunda bilgiler verilmiş ve Fidan dikiminin nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

Balık Yetiştiriciliği Anlatıldı

Kampın 2. gününde ilimizde bulunan bir Su Ürünleri işletmesine gezi düzenlenmiş, burada  balık yetiştiriciliği, yumurtadan sofraya balık gelişim evreleri, beslenmesi, hastalıkları konularında görsel ve teorik bilgiler anlatıldı. İlk defa bu kadar çok Alabalıkla karşılaşan öğrenciler anlatılanları büyük bir ilgi ile dinlemişler ve gezide unutulmaz dakikalar yaşadılar.Öğleden sonra Müdürlük bünyesinde bulunan Toprak tahlil laboratuvarında incelemelerde bulunulmuş, Toprağın önemi, tahlili, kimyasal gübreler, laboratuvarda kullanılan makine ve malzemeler konularında aydınlatıcı bilgiler verilerek örnek toprak tahlili yapıldı.

“Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik Projesi”

Laboratuvar gezisinin ardından toplantı salonunda gıda mühendisleri tarafından Gıda Güvenirliği, Gıda Hijyeni ve Alo 174 Gıda Şikâyet hattı anlatıldı. Ardından Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonunun (GEF) desteği ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Başkanlığın işbirliğinde yürütülen “Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik Projesi” kapsamında “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri, Ülkemizde Biyokaçakçılık” hakkında bilgiler verilmiştir.

Kampın 3. gününde Pamukkale İlçesi Korucuk Mahallesinde faaliyette bulunan bir Büyükbaş Hayvancılık İşletmesine gezi düzenlendi. Çiftlikte bulunan İnekler ve Buzağıları görünce sevinen neşeleri yerine gelen öğrencilere görevliler eşliğinde işletme gezdirilmiş, Hayvan Irkları ve Süt Sağımı konularında bilgilendirilmişlerdir. Gezinin öğleden sonraki bölümünde bir Unlu Mamuller Üretim işletmesinde Unun gıda maddesine dönüşümünü aşama aşama gözlemleyen çocuklar ardından bir Kuruyemiş Üretim Tesisini ziyaret edilerek Nohut’un leblebiye dönüşümünü izlediler.

Kampın sonunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Yılmaz Erkaya, İl Müdür Yardımcıları Mehmet Atmacaoğlu, Nejdet Demir, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Erdoğan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abidin Fidan, Osman Aydınlı İlkokulu Müdürü Safa Ateş ve Rehber Öğretmen Buket Öğmen’in katılımıyla İl Müdürlüğü kampüsünde öğrencilere “5. Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Sertifikaları” ile birlikte çeşitli hediyeler verilmiş, Öğrencilerle hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından kamp sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.