enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5762
EURO
34,9963
ALTIN
2.463,44
BIST
9.886,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

3 Sendikadan Öğretmenler İçin Ortak Basın Açıklaması

3 Sendikadan Öğretmenler İçin Ortak Basın Açıklaması
05.04.2018
A+
A-

Türk Eğitim-Sen Eğitim-İş ve Eğitim-SEN bugün öğretmenlere uygulanan performans değerlendirmesi hakkında bir basın açıklaması düzenledi.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bugün saat 16:00’da toplanan 3 sendika üyeleri öğretmenlere uygulanan performans değerlendirmesini kabul etmediklerine yönelik bir basın açıklaması düzenledi. Ortak basın açıklamasında  Türk Eğitim-SEN Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan,Eğitim-SEN Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede ve Eğitim-İŞ Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan sırayla sendikaları adına açıklamaları okudu.

”’Malum-Sen’in yetkilileri on beş gün önce aradığımızda yönetim kurulu ile görüşüp haber vereceklerini belirttiler. ”

Basın açıklamasında ilk olarak Türk Eğitim-SEN Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan söz aldı.Erdoğan;”Dört sendika olarak ortak açıklaması yapmak için sendikalarımızı davet ettik.’Malum-Sen’in yetkilileri on beş gün önce aradığımızda yönetim kurulu ile görüşüp haber vereceklerini belirttiler. Ama hala bize dönüş yapan olmadı Bizler de Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen olarak performans değerlendirmesi hakkında üç sendika ortak basın açıklaması yapmaya karar verdik.

MEB performan değerlendirme konusunda ısrarcı gibi görünüyor.Aslında performans konusu tartışılmadan önce MEB’de yaşanan ve öğretmenlerin neredeyse tamamının sorunu olan yöneticilre yönelik ‘güvenlik eksikliği problemi’ çözülmelidir. Bu problemi çözmenin tek yolu da liyakat ve kabiliyete dayalı, objektif bir yönetici atama sistemini hayata geçirmektir.

Öğretmenlerle ilgili tüm sorunlar çözülmeden uygulanacak performan değerlendirme sistemi ‘motivasyonu tamamen yok etme sistemi’ olacaktır. Geçen 12 pilot ilde yapılan uygulamada öğrencilerin hakaret içerikli paylaşımlarının ardından MEB iki gün sonra sistemi kapatmıştı.

Yapılması düşünülen bu uygulamayla öğretmenlerin öğrencilerine hak ettikleri nor vermeleri mümkün olmayacak ve öğretmenlerin toplumdaki itibarı daha da azalacaktır.Ayrıca öğrenci veliye değerlendirme hakkı verilmesi öğretmenlere yönelik psikolokjik şiddet araco olarak kullanılabilecektir. Zaten son günlerde yaşanan’öğretmene şiddet’ olayları daha da artabilecektir.

Yine öğretmenlere müdürler,zümre öğretmenleri ve aynı konumda çalışan diğer öğretmenlerin de not verecek olması, okullarda iç barışın bozulmasına, adam kayırmacılığın had safaya ulaşmasına neden olacaktır.

Kısacası performan değerlendirmesi ve buna dayalı hayata geçirilecek uygulamalar öğretmenlerimizi huzursuz etmek ve çalışma barışını bozmaktan başka hiç birşeye yaramayacaktır. Dileriz MEB bu yanlış uygulamadan vazgeçer Aksi takdirde her türlü hukuki ve demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızın bilinmesini istiyoruz”dedi.

”MEB’in asıl hedefi, öğretmenlerin performansını ölçek değil,eğitimde ücretli, sözleşmeli ve güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmak”

Emre Erdoğan’ın ardından söz alan Eğitim-SEN Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede ise;”Siyasi iktidarların bir büyün olarak sorumluluklarını göz ardı etmesi,eğitimdeki nitelik sorunlarını öğretmenler üzerinden tanımlanması,adeta faturayı onlara çıkarması öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırarak özenilecek bir meslek olmaktan uzaklaştırmıştır. Öğretmenliği itibarlı bir meslek haline getirmek,eğitim fakültelerinin niteliğini arttırmak,öğrencileri eğitim fakültelerini tercih etmeye yönlendirmek için mezun öğretmen adaylarının kadrolu atanmasına, çalışma koşullarının iyileştirilmesine, iş güvencesi kaygılarını giderilmesine,ekonomik koşulların iyileştirilmesine ve ihtiyaca uygun mesleki gelişim desteği sağlanmasına bağlıdır. Öğretmenlere performans değerlendirmesi adı altında puan verilmesi ve bu puanların değerlendirme ölçütü olarak kullanılacak olması eğitimde yeni çatışmaların ortaya çıkmasına neden olacaktır.

MEB’in asıl hedefi, öğretmenlerin performansını ölçek değil,eğitimde ücretli, sözleşmeli ve güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmak,uzun vadede eğitim emekçilerinin sınırlı iş güvencesini ortadan kaldırmaktır. Eğitimde niteliğin arttırılması için uygulandığı iddia edilen performans değerlendirme uygulamasının mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının hızla yayılmasıdır. Öğretmenlik mesleği daha da itibarsızlaştırılması kaçılmaz olan eğitimde performans değerlendirme uygulamasına karşı ayrım gözetmeksizin tüm eğitim emekçileri ortak mücadele etmelidir”dedi.

”Emekçilerimizi sendika ayrımı yapmaksızın çalışmalarımıza katkı sunmaya ve haklarımız için birlikte mücadeleye davet ediyoruz”

Basın açıklamasında son olarak Eğitim-İŞ Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan söz aldı.Aydoğan;”Eğitimde kalite,bilimsellikten ve hukuki dayanaktan yoksun olan performan sistemiyle sağlanamaz.Eğitimde kalite öğretmeni itibarsızlaştırarak sağlanmaz.Öğretmeni diken üstünde tutacak, huzursuz edecek politikalarla başarıya ulaşılmaz.Bu tasarı uygulanırsa,öğretmenler arası güven sarsılacak, okullarımızdaki çalışma barışı bozulacaktır.

Dayanışma ve özveriyle yapılan öğretmenlik mesleğini, performan tuzağına kurban ediyorsunuz. Oysa okul zümreleri ve öğretmenler arası dayanışma, bir eğitim kurumunun başarısı için en temel gerekçedir. Dünyanın hiç bir ülkesinde de böyle bir niteliksiz tasarı yoktur.

Biz eğitimcilerin performansını arttırmak istiyosanız, sözleşmeli çalışmaya son verin, sigortalarını bile tam yatırmadığınız on binlerce ücretli öğretmenlere kadro ataması yapın.

Biz eğitimcilerin performansını arttırmak istiyosanız,atama yönetmeliğini daha adil hale getirin.Sıraları işletin.

Biz eğitimcilerin performansını arttırmak istiyosanız, ikide bir eğitim sistemini değiştirmeyin. Öğretim programlarını laik,bilimsel,evrensel değerlerle donatın.

Biz eğitimcilerin performansını arttırmak istiyosanız,kadrolaşmaya hizmet eden mülakata değil,sınavla ve liyakata dayalı yönetici ataması yapın.

Tüm öğretmenlerimizi, emekçilerimizi sendika ayrımı yapmaksızın çalışmalarımıza katkı sunmaya ve haklarımız için birlikte mücadeleye davet ediyoruz”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.