enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali Kortej Yürüyüşü İle Başladı

32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali Kortej Yürüyüşü İle Başladı
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, kortej yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe; Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Gökoğlan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, yerli- yabancı 24 tiyatro grubu ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu yıl 32.’si düzenlenen festivalden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Vekili Ali Değirmenci, “32 yıldır herhalde dünyada bizim kadar uzun soluklu başka tiyatro festivali yapan ülke yoktur diye düşünüyoruz. Bu gurur Denizli’mizin, bu gurur hepimizin. Hepimize hayırlı olsun. Tabi tiyatro hayatın aslı. Geçmişimizde yaşadığımız tarihimiz, destanlarımız, bugün yaşadığımız güzelliklerimiz, acılarımız, hüzünlerimiz. Hayatta ne varsa tiyatroda onları görüyoruz. Aynaya baktığımızda ne görüyorsak aslında tiyatroda bize onları gösteriyor. 2 hafta boyunca şehrimiz tiyatroya doyacak. Şehrimiz kültür ve sanatla bir kere daha buluşmuş olacak. 50 yakın gösterimiz olacak. Sanatçılarımızın atölye çalışmaları, sokak gösterileri, tiyatro sunumlarımız, Biliyorsunuz, Denizli’miz artık 4 yıldır büyükşehir statüsünde. Dolayısı ile ilçelerimizde de tiyatro festivali yapılacak. Klasik belediyeciliğimizin yanında kültürümüze, sanatımıza da sahip çıkıyoruz ve istiyoruz ki; Denizli tiyatro başkenti olarak anılsın. Bu haklı gururu sizlerle daha ileriye götürebilmek için çok çalışıp, daha çok gayret edelim” dedi.

Denizli Valiliği önünden başlayan kortej yürüyüşü, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda son buldu. Yürüyüş, Denizlili vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde festivale katılan grup, “15 Temmuz Şehitleri” adlı tiyatro oyununu sergiledi. Oyun, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.