enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Artık Aileler Çocuklarını Merak Etmeyecek

Artık Aileler Çocuklarını Merak Etmeyecek
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Servisciler Odası ve Şoförle Odası’nın destekleri ile Denizli’de okul servislerine yeni bir sistem getirildi. ‘Okul Yolu’ adlı proje ile aileler servislerde bulunan bildirim sistemi ile çocuklarının nerede olduğunu öğrenebilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantı ile okul servislerine getirilen yeni sistem basına tanıtıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Umul, daire başkanları toplantıya katıldı.

5 saniyede güncelleniyor

Okul döneminin başlaması ile öğrencilerin servislerdeki güvenliğini arttırmak için geliştirilen ‘Okul Yolu’ projesi basın mensuplarına aktarıldı. Servise binen öğrencilerin bindiği anda ve okula varışında velilere gönderilen bildirim temalı proje, her veliye çocuğunun 5 saniyede bir anlık yerine gösterme donanımına da sahip.

”Okul Yolu Projesi ile Güvenliği Sağlayacağız”

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ‘Okul Yolu’ projesini anlattı. Başkan Zolan;”Bugün burada ülkemizde en büyük acıları yaşamamıza neden olan okul servislerinde yaşanan ölümler ve kazaları önlemek amacı ile geliştirdiğimiz ‘Okul Yolu’ projesini anlatmak için toplandık. Servisçiler Odası ve Şoförler Odası ile birlikte yürüteceğimiz bu proje ile daha güvenilir okul servisleri Denizli’de olacak. Bazı zorluklar karşılaşsakta bugün Denizli’de bulunan 763 tane m plakalı minübüs imdat butonu ve kamera sistemimiz bulunuyordu. Kamera sistemleri ile servis güvenliklerini sağlamaya çalışmıştık”dedi.

763 Serviste

Başkan Zolan;” Denizli olarak teknolojiyi takip ederek servislerimize uygulayacağımız ‘Okul Yolu’ projesi ile güvenliği sağlamak istiyoruz. Servislerimizde bulunan takip sistemi ile artık velilerimiz evlatlarının nerede olduğu anlık takip edebilecekler. 1200 tane bulanan ve bu sayıdan800 tanesi okul servisi olan araçlarda artık bu sistem kullanılacak. Bugün her araçta bir olumsuzluk yaşanabilir. Bugün oda başkanlarımızla ve araç sahipleri ile anlaşarak bu sistemi Denizlimiz’de uygulayacağız. Artık çocuklarımız servisin ne zaman geleceğini bilecek. Anne ve Babalar çocuğum servise bindi mi, servisten indi mi gibi sorularla belirsizlik yaşıyordu. Artık bu proje ile bu sorular cevap bulacak.”dedi.

”Denizli her zaman ilklerin Şehri Oldu”

Başkan Osman Zolan’ın ardından Serviçiler Odası Başkanı Ahmet Umul söz aldı. Umul;” Sayın Bakanımızın ve Sayın Başkan Osman Zolan’ın döneminde Denizli her zaman ilkleri yapan il oldu. Bizde bugün üzerimize düşeni yapmak için kamera sistemi olsun ve yeni sistem olsun servislerimizde uyguluyoruz. Artık öğrencilerimiz bu sistemle birlikte öğrencilerimiz daha güvende olacak. Bu sistem belki başka illerde var ama para talep ediliyor. Bu sistemle akıllı telefonu olan herkes çocuğuna ücretsiz olrak ulaşacak”dedi.

”Olayları önleyecek”

Toplantıda söz alan Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci;” Geçtiğimiz günler İzmir’de gerçekleşen ve bir evladımızın ölümü ile sonuçlanan olayı biliyorsunuz. Servislerde her an her yerde bu tür olaylar olabilir. Bu olayların önüne geçmek için bu sistemleri servislerimizde uygulayacağız”dedi.

Tanıtımın ardından bir uygulama gerçekleştirildi. Denizli İl Tarım Müdürlüğü önünden hareket eden bir servis aracı İstiklal Caddesi Üzerinde bulunan 4 öğrenciyi alarak Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne getirdi. Her öğrenci alındığında telefonlara bildirim geldi. Böylelikle öğrencilerin ve servis aracının durumu anlık olarak takip edildi. Başkan Zolan ve oda başkanları daha sonra serviste bulunan yeni sistemi araçta incelediler. Başkan Zolan bu sistemin çocuklara ve velilere hayırlı olmasını Denizli’nin ilkleri yaşatan şehir olmaya devam edeceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.