enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

Bağışıklığınızı Güçlendirin!

Mevsim geçişlerine dikkat etmekte fayda var. Hastalık en çok mevsim geçişlerinde karşımıza çıkıyor. Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi enfeksiyonlardan korunmamız gerek. Peki bu koşuşturma içerisinde bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebiliriz? Cevabı bu yazıda

Bağışıklığınızı Güçlendirin!
21.11.2018
A+
A-

1)Sağlıklı ve Doğal Besinler:

Doğal sebzelerle hazırlanmış besinleri tüketmek gibisi yoktur. Bir de kendi ellerinizle hazırlamışsanız tadından yenmez.

2)Probiyotikler:

Kefir ve yoğurt gibi protein bakımından zengin gıdaları, bağırsak ve midemizin düzenli çalışması bakımından tüketmekte fayda var. Bu gıdaların sağlığımızdaki yerini unutmamak gerekir.

3)Yeterli Protein Alımı:

Hayvansal ve bitkisel proteinleri de hayatımızın merkezinde tutmalı ve dengeli şekilde yararlanmalıyız.

4)Su Tüketimi:

Yaşam kaynağımız olan suyu yaz aylarında hiç elimizden düşürmüyoruz. Ama soğuk havalarda hiç aklımıza gelmiyor. Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için su tüketimimizi belli bir standartta tutmamız gerekir.

5)Paketlenmiş Ürünlerden Kaçının:

Paketlenmiş ürünlerin üzerinde her ne kadar ‘ trans yağ yoktur, koruyucu yoktur’ gibi cümleler yazsa da, dikkat ederseniz içeriklerinde karmaşık takviyeler vardır. Normal şartlarda da bu paketli ürünlerden kaçınmak lazımdır fakat mevsim geçişlerinde extra bir özen gerekir.

6)Baharatlardan Faydalanın:

Her seferinde sofralarımızı şenlendiren bu rengarenk baharatlar, tatlarının yanı sıra sağlıklarımızı koruyarak da gönüllerimizi çeliyor. İçlerinde bulunan antioksidanlar sayesinde soğuk havalarda bizlere adeta kalkan görevi görüyorlar. Baharatlarla ilgili detaylı bilgi için sizleri böyle alalım⇒

7)Havanız Değişsin:

Masa başında saatler süren işleriniz olabilir ama belli sürelerde esneme hareketleri yapmaya dahası kalkıp mola vermeye vakit ayırmalısınız. Gün içinde belli zamanlarda yerinizden kalkıp dışardaki temiz havayı içinize çekmek sinirlerinizi yumuşatacak ve ruhunuzun canlanmasını sağlayacaktır. İçeride bulunan soğuk havayı dışarıdaki soğuk ve temiz havayla değiştirirseniz, mikropların size ulaşmasını kolayca engelleyebilirsiniz. Biliyorsunuz ki, grip, nezle ve soğuk algınlıkları hava yoluyla bulaşmayı severler.

8)Daha Çok Hareket Edin:

Havalar soğumuş olabilir ama bu dışarıda mükemmel bir hava olmadığını düşündürmesin size. Hafta sonları parklarda bahçelerde gezerek doğanın sizlere sunduğu renklerin doyasıya keyfini sürebilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.