enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3548
EURO
34,7844
ALTIN
2.393,17
BIST
10.265,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Başkan Helvacılar, Denizli Halkını Gaziler Günü’ne Davet Etti

Başkan Helvacılar, Denizli Halkını Gaziler Günü’ne Davet Etti
18.09.2018
A+
A-

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle 19 Eylül her yıl “Gaziler Günü” olarak kutlanıyor. Gaziler Günü yarın Denizli’de Valilik Önü’nde coşkuyla kutlanacak.

Gaziler Günü Yarın Denizli’de Coşkuyla Kutlanacak

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, yarın düzenlenecek Gaziler Günü programına tüm Denizli halkını davet etti.

Yarın saat 10.00’da başlayacak olan tören Valilik önü, Atatürk Anıtında başlayacak. Çelenk sunma töreninin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Muharip Gaziler Derneği yanında konser verecek.

Saat 16:30’da ise Çınar Yeni Camii’nde Mevlit okunarak tören devam edecek.

Denizli Valisi Hasan Karahan ise Kayahan Düğün Salonu’nda Şehit yakınları ve Gazi ailelerine saat 19:00’da yemek verecek.

Helvacılar, “Tüm Halkımızı Törene Davet Ediyorum”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, 19 Eylül Gaziler Günü’ne tüm Denizli halkını davet etti. Hamdi Helvacılar’nın Gaziler Günü davetini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

[box type=”info” ]Gaziler Günü’nün Önemi

13 Eylül’de Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül’de TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verildi. Ardından her yıl olarak milli bir değer olarak kutlanana Gaziler Günü Türkiye’de coşkuyla kutlanıyor.

İsmet Paşa ve Fevzi Paşa Mustafa Kemal Atatürk için Telgraf Gönderdi

Sakarya Zaferi’nin kazanılmasının hemen ardından 14-15 Eylül gecesi, Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa ile Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa, Büyük Millet Meclisi Reisliği’ne cepheden telgrafla şu önergeyi gönderdi:

“Bizzat muharebe meydanındaki tedbiriyle muzafferiyetin amil ve müessiri olmuş Başkumandan Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine müşirlik rütbesi ile gazilik ünvanı tevcihini teklif ve istirham ederiz. Büyük Millet Meclisi’nin bu teveccühünün milletimiz tarafından doğrudan doğruya bütün orduya müteveccih bir eser-i takdir ve taltif olacağı kanaatinde bulunduğumuzu arz eyleriz.”

Böylelikle 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’since Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilmiştir.

19 Eylül, 1921’den beri “Gaziler Günü” olarak kutlanıyor.[/box]

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.