enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Bu Denizli’nin Başarısı !

Bu Denizli’nin Başarısı !
29.06.2017
A+
A-

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç ve özellikle gereksiz antibiyotik kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorun halinde.Türkiye Avrupa’da en fazla antibiyotik kullanan ülkeler arasında birinci sırada yer almakta.

Dr. Şükrü ARPACI'ya teşekkür belgesi

Dr. Şükrü ARPACI

Kullanım azaldı

İlaçların gelecek nesillerde etkinliğinin sürdürülebilmesi için tek çare, ilaçların ve özellikle antibiyotiklerin akılcı kullanımıdır. Denizli’de okullarda öğrencilere yönelik eğitimler ile hekimlerin reçete etmediği ilaçları kullanmamaları gerektiği konusunda uyarıyor. Halk eğitimleri ile vatandaşlarımıza yönelik akılcı ilaç kullanımı konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yapılıyor.Bu çalışmaların sonucunda ilimiz, hem ülke genelinde hem de Ege Bölgesi’nde antibiyotik kullanımında en fazla düşüş sağlayan il olarak Türkiye 1.si oldu.Son üç yıldır üst üste elde edilen bu başarı bir tesadüf olmayıp yoğun bir emeğin karşılığıdır.

Denizli İl Sağlık  Müdürlüğüne ve İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü ARPACI’ya İlimizde “Akılcı İlaç Kullanımı” kapsamında yürütülen çalışmalar sebebiyle son üç yıldır Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

Bu yıl “Yılın İl Sağlık Müdürü” seçilen İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü ARPACI, ilimizde antibiyotik kullanımında sağlanan düşüş mutlu etti. Gelen bu birincilik sebebiyle kendisine verilen teşekkür belgesinden dolayı duyduyu memnuniyeti dile getirdi. Arpacı; Akılcı ilaç kullanımı çalışmalarımız düzenli olarak devam edecektir. Bu çalışmalarımızda bize destek veren ekibime, aile hekimlerine, kamu ve özel hastanelerde çalışan hekimlere ayrıca antibiyotik kullanımında gösterdikleri bilinçli davranış sebebiyle Denizli halkına teşekkür ediyorum.dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.