enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Büyükşehir’e Büyük Onur

Büyükşehir’e Büyük Onur
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi 36 ülkeden 2.223 adet mühendislik, mimarlık, şehircilik, tasarım ve fikir kategorilerinde projenin yarıştığı Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’nda “Kültür, Turizm ve Doğal Yaşam Merkezi” projesiyle Türk Dünyası Şehircilik Özel Ödülünü kazandı. Başkan Osman Zolan, 36 ülkeden gönderilen 2.223 adet proje arasından ödül almanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin onursal başkanlığını yaptığı Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları ve 2016 Haydar Aliyev Yılı Ödülleri töreni Kayseri’de düzenlendi. Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları kültür coğrafyasında faaliyet gösteren uluslar arası sivil toplum kuruluşları ile birlikte geleneksel halde her 4 yılda bir düzenlenen Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’nın ödül törenine 36 ülkeden gelen mühendislik, mimarlık ve şehircilik mesleğinin duayenleri katıldı. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından organize edilen Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’nda Türkiye ile birlikte Azerbaycan, KKTC, Kırgızistan ve Kazakistan’da biten ya da tamamlanma aşamasındaki Kıta Aşan Mega Projeler, Mühendislik Projeleri, Mimarlık Projeleri, Şehircilik Projeleri ile Tasarım ve Fikir Projeleri ödülleri dağıtıldı.

Denizli’ye Türk Dünyası Şehircilik Özel Ödülü

Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’na, içerisinde Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, Denizli Kayak Merkezi ve 2008 yılında Türkiye’de ilk kez antik bir kentin kazı işletmesinin devralındığı Laodikya Antik Kenti bulunan Kültür, Turizm ve Doğal Yaşam Merkezi projesi ile katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bilim kurulu ve jürinin ortak kararı ile Türk Dünyası Şehircilik Özel Ödülüne layık görüldü. Mühendislik, mimarlık, şehircilik, tasarım ve fikir kategorilerinde yarışmaları içeren olimpiyata bu yıl, 2.223 projenin katıldığı ifade edilirken etkinliğin mimarlık alanında yeniliklere ve gelişmelere katkı sağlayacağı vurgulandı.

“Bu gurur hepimizin”

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk dünyasından birçok ülkenin katıldığı uluslararası proje olimpiyatlarında Büyükşehir Belediyesi olarak ödül almanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Ödülün Denizli’nin tanıtımı için de büyük katkısı olacağını vurgulayan Başkan Zolan, “Denizli turizmine yeni bir soluk getiren turizm yatırımlarımızı içinde barındıran bu çalışmamız 2 binden fazla projenin katıldığı uluslararası proje olimpiyatında Şehircilik Özel Ödülüne layık görüldü. Bu ödül bizim için büyük bir mutluluk. Bu gurur hepimizin” dedi. Yılda 2 milyondan fazla turist ağırlayan Denizli’nin kültür turizminin yanında hayata geçirdikleri yayla ve kayak turizmi gibi birçok dalda da parmakla gösterilen bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Başkan Zolan, “Bu ödül bir kez daha ne kadar doğru işler yaptığımızın göstergesi oldu. Denizlimiz turizmde marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.