enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3298
EURO
35,0568
ALTIN
2.285,05
BIST
8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Büyükşehir’e Sudan’dan Kardeş Şehir

Büyükşehir’e Sudan’dan Kardeş Şehir
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Sudan’ın Kızıldeniz Eyaleti kardeş şehir oluyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Sudan’ın Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamid Abdelgadir iki kent arasında kardeş şehir ön protokolü imzaladı.

 

Sudan Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamid ve beraberindeki heyet Denizli Milletvekili Şahin Tin eşliğinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamid Abdelgadir burada yaptığı konuşmada, Denizli’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye, son yıllarda dünyanın yükselen bir değeri. Türkiye ile Sudan arasında özellikle de Denizli ve Kızıldeniz arasında ekonomik bir yapı oluşturuluyor. Bunun birikiminden faydalanmak istiyoruz, bizim oradaki imkanlarımızdan da Türkiye’nin yararlanmasını istiyoruz” dedi. Türkiye’nin İslam ve Arap dünyası için önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Vali Abdelgadir,” Son yıllarda Türkiye’nin yapmış olduğu atılım bizleri hem cesaretlendiriyor hem de ümitlendiriyor. Türkiye’nin hem kamu hem de özel sektör anlamında uyguladığı politikalar bizim için örnek teşkil ediyor” dedi.

 

Yerel yönetimler olarak ilişkileri geliştirmeliyiz

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Sudan ile aramızda tarih birliği var. Köklerimiz bir, geçmişimiz bir ve biz birbirimizi kardeş olarak görüyoruz. Birlikte çalışıldığında her iki ülke de fayda sağlayabilir. Her ülkenin kendisine göre avantajı var. Yerel yönetimler olarak ilişkiler daha üst seviyeye çıkabilir. Ekonomik ilişkilerin bile önüne geçilip bir öncülük yapılabilir. Belediyeler olarak geliştireceğimiz ilişkiler güven verecektir. Kardeş ülkemizin gelişmesinde ve yeni güzelliklerin olması da bizi daha mutlu ediyor” dedi. Büyüyen Türkiye’nin mazlumların sesi olmaya devam ettiğini kaydeden Başkan Zolan, “Türkiye ekonomi ve teknoloji anlamında da büyük bir ülke. Biz dünyada herkesin gülmesini istiyoruz. Ziyaretinizden mutluluk duyduk. Biz de sizleri ziyaret etmek istiyoruz” dedi.

 

Milletvekili Tin: “İş birliğinin gelişmesini istiyoruz”

Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Sudan ile son zamanlarda aramızdaki ticari ilişkilerin gelişmesinde Eyalet Valimizin katkısı oldukça fazla, kendisine teşekkür ediyoruz. Bu noktada Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan da bu ilişkilerin güçlenmesi için gayret ve çaba sarf ediyor. Biz bu iş birliğinin gelişmesini istiyoruz. İki şehir arasında köprü kurulmasını ve iki ülkenin zenginliklerini paylaşmasını istiyoruz” dedi. Sudan’daki iş dünyası ile ilişkilerin ileri bir noktaya geldiğini ifade eden Tin, “Bu ilişkinin Kızıldeniz ve Denizli kardeşliğiyle de gelişeceğini düşünüyorum. Bizlere destek veren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ön protokol imzalandı

Konuşmaların ardında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Kızıldeniz Eyaleti Valisi Ali Ahmed Hamid Abdelgadir arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi-Kızıldeniz Eyaleti arasında kardeş şehir ön protokolü imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin uluslararası ilişkilerinin gelişmesi, Kızıldeniz halkı ile geleceğe dönük kalıcı dostlukların kurulabilmesi, sosyal ve ticari ilişkilerin güçlenmesi amacı ile imzalanan ön protokolün ardından gerekli hukuki alt yapının sağlanması sonrası ayrıntılı protokolün imzalanacağı kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.