enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5093
EURO
34,9923
ALTIN
2.436,25
BIST
9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Çaparlarda Bayrak Değişimi Gerçekleşti

Çaparlarda Bayrak Değişimi Gerçekleşti
19.10.2017
A+
A-

Denizli Barosu’nda dün gerçekleştirilen töreni ile 5 yeni avukat yeminlerini ederek avukatlığa başladı.

Eğitimleri ve staj dönemlerinin ardından göreve başlayacak beş yeni avukat için yemin töreni gerçekleştirildi.  Bayram Can Çapar, Salise Özdemir, Fatma Tuğçe Sarı, Yağmur Terzioğlu ve Mehmet Beceren Denizli Barosu’nda gerçekleştirilen yemin töreni ile resmen mesleğe başladı. Törene Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Denizli CHP İl Başkanı Teoman Sancar, avukatlar ve avukatların yakınları katıldı.

Çaparlarda Bayrak Değişimi Gerçekleşti 

Bozkurt Noterliğine atanması sebebiyle avukatlığı fiilen bırak ve geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa eden Bekir Çapar, yemin ederek resmen avukatlık görevine başlayan oğlu Bayram Can Çapar’a cüppesini kendisi giydirdi.

“BÜTÜN YAŞANANLARA RAĞMEN HUKUK”

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, törende yaptığı konuşmada, ülkenin içinde bulunduğu durumun yarattığı sorunları ortadan kaldırmak adına mesleki açıdan genç meslektaşlarının omuzlarına büyük bir yük bindirdiğini vurguladı.

“İçinde yaşadığımız coğrafyanın olumsuzluklarını hepimiz biliyoruz. Öncelikle 3 gün önce şehit düşen askerlerimize rahmet diliyorum, ruhları şad olsun. Ülkenin bekası, bütünlüğü için canlarını ortaya koyuyor ve şehit oluyorlar. Maalesef kasıtlı kurşunların hedefi olan meslektaşlarım var. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum.

Bütün bu yaşanılanlara rağmen hukuk diyoruz. Hakkın tecellisi için, hakkı hakkın sahibine vermek için biz avukatlar içinde bulunduğumuz tüm olumsuzluklara rağmen layıkıyla hizmet üretmeye çaba sarf ediyoruz. Ne yapıyoruz KHK ile sınırlandırılan savunma hakkına rağmen savunma hakkının kutsallığından bahisle duruşma salonlarında hizmet üretiyoruz. Savunma hakkının kısıtlanması avukatın mesleğini icrasına yönelik engeldir. Ancak, burada asıl mağduriyet hak sahibi yurttaşın hakkının teslimi konusunda avukatın görevini ifa edememesinden dolayı yaşayacağı olumsuzluktur. Sonuçta biz kimin için hizmet üretiyoruz? Yurttaşımız için. Dolayısıyla hakkın sahibi kendi hakkına ulaşırken avukatına yaşatılan kısıtlamalardan dolayı belki hak kaybına uğrayacaktır. Sakın ola ki bunlar sizde yılgınlık yaratmasın.

 

“DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNİN GÖSTERGESİ SAVUNMA HAKKIDIR”

Bir ülkenin demokratik hukuk devlet olduğunun göstergesi avukatlarının savunma yaparken yaşadığı bağımsızlıktır. Adına demokrasi denen birçok demokraside, ülkede şaşalı duruşma salonları, adliye sarayları vardır ama orada avukatlar hizmet üretirken evrensel hukuk normlarının kendilerine tanıdığı yetkileri kullanamazlar. Bu yüzden biz de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti özelliklerimizi avukatlarımıza tanıdığımız haklardan ve yetkilerden bahsederek belirli bir noktaya taşıyacağız. Bu sorumluluk da tabi ki sizlerde olacak. Bizler bugüne kadar yol gösterme adına belki bir şeyler yaptık ama sizlerle daha güçlüyüz, sizlerle daha güzel şeyler yapma arzusu içindeyiz” dedi.

 

Tekstilci İş Adamı Cahit Özdemir'in kızı Salise Özdemir de yemin ederek avukatlığa başlayanların arasındaydı.

Tekstilci İş Adamı Cahit Özdemir’in kızı Salise Özdemir de yemin ederek avukatlığa başlayanların arasındaydı.

GENÇ HUKUKÇULARA NASİHAT

Bozkurt Noterliği görevine başlayan ve avukatlık fiilen bırakan Bekir Çapar da mesleğini oğlu Bayram Can Çapar’a bırakmanın heyecan ve gururunu yaşadı. Çapar, oğluna ve genç avukatlara “Adalet hizmeti kesintisiz, koşulsuz olmalı. Yetim ve kul hakkına dokunmayın ayeti kerimesi vardır. Bu ayeti kerime, adalet hizmetinin ne kadar zor meşakkatli olduğunu göstermektedir. Oğluma ve genç meslektaşlarıma şunu söylüyorum: Şemsi Tebrizi şöyle diyor: Birisi gelir seni sen eder, birisi gelir seni senden eder. Siz onu ondan eden olmayın” nasihatini yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.