enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

CHP Denizli Madımak’ı unutmadı

Cumhuriyet Halk Parti Denizli İl Örgütü 35 kişinin hayatını yitirdiği Madımak olayını unutmadı. CHP Denizli 2 Temmuz 1993’teki olayın yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

CHP Denizli Madımak’ı unutmadı
02.07.2019
A+
A-

İşte o mesaj;

2 Temmuz 1993, Sivas, Madımak Oteli; ne yazarlara ne şairlere ne de can verenlere değil; tüm insanlığa mezar olmuştur. O gün ruhunu teslim eden 35 canın en görmüş geçirmişi 66 yaşındaki Asım Bezirci, en hayat dolu masumu ise 12 yaşındaki Koray Kaya’ydı. Süren davalar, temyizler, müdahil avukatların talepleri yıllarca devam etti. Sivas Katliamı davası 20 yılın ardından zaman aşımı gerekçesiyle kapatıldı.  Aralarında katliamda yakınlarını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve partiler ‘ insanlık suçlarında zaman aşımının kaldırılmasını ‘ talep etti ancak talepleri bir karşılık bulmadı. Bu olayın arkasındaki azmettiricilerin bulunmamış olması ve hiçbir zanlı hakkında gerekli aramanın yapılmamış oluşu bizi sadece olaydan sonra yakalanan insanlarla sınırlı bir davanın peşinde bıraktı. Bugün bu olayı yaratanlar bulunabilmiş değildir. Bu olayı yönlendirenler, tahrik edenler bulunmuş değildir. Bu nedenle tamamlanmamış bir dava ile karşı karşıyayız.  Sivas katliamı; Cumhuriyete, demokrasiye, özgür düşünceye ve en önemlisi insanın yaşama hakkına bir saldırıydı. Yüreklerimiz hala yangın yeri.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.