enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı Siyaset Akademisi’nin ilk adımlarını attı

CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı İstanbul seçim çalışmalarında görev alan iki önemli stratejisti Denizli’ye getirdi. Siyaset Bilimci Prof. Dr. Yüksel Taşkın , Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) başkanı, araştırmacı-yazar, ekonomist Ertan Aksoy Merkezefendi Kültür Merkezi’nde “Türkiye’nin Demokratik Geleceği”ni ve ”İstanbul’da – Merkezefendi’de başarının ortak dilini konuştular. Konferansa yoğun ilgi gösterildi. Bu verimli konferans için katılımcılar Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’e teşekkürlerini ilettiler.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı Siyaset Akademisi’nin ilk adımlarını attı
19.10.2019
A+
A-

Denizli Merkezefendi CHP İlçe Başkanlığı, Siyaset Akademisi çalışmaları için kolları sıvadı. Önceki ay, ISO9001:2015 Kalite Yönetim Belgesi alan ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı, yeni çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

CHP Merkezeefendi İlçe Başkanlığı İstanbul seçimlerinde, siyasi stratejileriyle etkin bir şekilde görev almış CHP Parti Meclisi Üyesi, Türkiye siyaseti ve genel siyaset üzerine makaleleri ve kitapları bulunan, yazar, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Yüksel Taşkın ve son genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi 1.Bölge 21.sıra milletvekili adayı,Aksoy Pazar ve Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin sahibi, Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) başkanı, araştırmacı-yazar, ekonomist Ertan Aksoy ağırladı. Konferansa konukların yanı sıra ev sahibi CHP Merkezefendi ilçe Başkanı Tolga Varlıker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun ilgi sebebiyle bazı vatandaşlar programı ayakta takip etti.

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta “Türkiye’nin Demokratik Geleceği”ni ve ”İstanbul’da – Merkezefendi’de başarının ortak dilini konuşuldu.

VARLIKER:”SİYASETİN ETİK DEĞERLERİNİ VATANDAŞIN GÜNDEMİNE YERLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Konferansta Merkezefendi’de bir Siyaset Akademisi’nin olması gerektiğini belirten CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Valıker,Ülkemizde maalesef ki siyaset dendiğinde insanların aklına olumlu şeyler gelmiyor. AK Parti iktidarı döneminde insanlar ya siyasetten soğudu ya da siyasetten korkar hale geldi. Biz, siyasetin etik değerlerini yeniden vatandaşlarımızın gündemine yerleştirmek istiyoruz. Bir ülkede siyaset dendiğinde akla sadece “çıkar, yolsuzluk” gibi kelimeler geliyorsa, o ülkede demokratik bir gelecek inşa edilemez. Çünkü artık siyaset utanılır, siyasetçi güvenilmez olmuş demektir.Merkezefendi CHP İlçe Teşkilatı olarak, değişim ve dönüşümün yerelden başladığının bilincindeyiz. Bu sebeple de kendi yerelimizden başlayıp, vatandaşlarımıza siyaset tarihi, bilimsel ilerleme, felsefe vb. konularda her biri alanında yetkin hocalarımızın verdikleri bir dizi seminer sayesinde, daha farklı bir siyasetin mümkün olduğunu göstermek istiyoruz”dedi.

Prof. Dr. YÜKSEL TAŞKIN kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümündeki görevinden Barış Bildirisi’ne imza attığı gerekçesiyle KHK ile görevinden ihraç edildi.

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK, SİYASAL, ARAŞTIRMALAR VAKFI (TÜSES)’İN YÖNETİM KURULU ÜYESİDİR.

Türkiye siyaseti; Türkiye’de Milliyetçilik, Muhafazakârlık ve siyasal İslam; Demokratikleşme meseleleri; Ortadoğu’da toplum ve siyaset; Gençlik ve siyaset konularında yayımlanan birçok kitap ve makalesi vardır.

Başlıca Kitapları;

Anti-Komünizmden Küreselleşme Karşıtlığına: Milliyetçi Muhafazakâr Entelijansiya (İstanbul: İletişim Yayınları, 2007);

AKP Devri: Türkiye Siyaseti, İslamcılık ve Arap Baharı (İstanbul: Birikim Yayınları, 2013),

Suavi Aydın’la beraber, 1960’tan Günümüze Türkiye Tarihi (İstanbul: İletişim Yayınları, 2014);

Sosyal Demokrasi ve Din (Ankara: Bence Kitap, 2016); Siyaseti Anlamak ve Anlamlandırmak (Ankara: Bence Kitap, 2016).

ERTAN AKSOY kimdir?

1984 Erzincan doğumludur.  Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü mezunudur.

CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve Ana Kademe İl Başkan Yardımcılığı görevini yapmıştır.

24 Haziran Genel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi 1.Bölge 21.sıra milletvekili adayıdır.

Aksoy Pazar ve Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin Kurucusu,

Araştırmacı-Yazar ve Ekonomist Ertan Aksoy aynı zamanda Sosyal Demokrasi

Vakfı’nın (SODEV) başkanlığını yapmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.