enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2768
EURO
34,9853
ALTIN
2.463,18
BIST
10.179,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Açık
33°C

Denizli Mutfağı | Denizli’nin Meşhur Yemekleri

Denizli Mutfağı | Denizli’nin Meşhur Yemekleri
16.12.2018
A+
A-

Her Ege ili gibi bol yeşilli, et yemekleri ise özenle yapılan Denizli yemekleri hem pratik hem de çok mu çok sağlıklı. Bu yazımızda sizler için Denizli mutfağı ve Denizli’nin meşhur yemekleri nelerdir? gibi sorularınızın yanıtını hazırladık. Denemek isteyenler için yemek tariflerine de Deda Haber’den ulaşabilirsiniz.

Denizli’ye ziyarete gelenlerin aklında hep “Denizli’nin meşhur yemeği ne?” sorusu vardır. Eğer siz de Denizli’ye kadar gelmişken  mmeşhur yemeğini yemeden dönmeyelim diyorsanız bu yazı tam  size göre. İşte Denizli mutfağı ve kesinlikle denemek isteyeceğiniz Denizli’nin meşhur yemekleri..

Denizli’nin Meşhur Yemekleri | Denizli Mutfağı

1)Denizli Kebabı

Denizli Mutfağı deyince Denizli Kebabı’yla listeye başlamak gerekir. Çünkü Denizli’nin açık ara en bilinen ve her turistin de denemek istediği bir lezzet Denizli Kebabı. Kuzu etinin en güzel yerleriyle kendine has pişirilen bu kebabı yine kendine has sunumuyla tatmalısınız. Ayrıntılar Denizli Kebabı adlı bu yazıda

Denizli Kebabı Nasıl Yapılır? Nasıl Yenir?

2)Buldan Tarhanası

Tarhana zaten Türk mutfağının baş tacı olarak asırlardır yerini koruyor. Ancak tarhana diğer birçok yemekte de olduğu gibi bölgeden bölgeye değişebiliyor. Kimileri tarhanaya peynir koyarken kimileri et suyu ekleyebiliyor. Tıpkı Denizli’nin ilçesi olan Buldan’da olduğu gibi. Her kültürün kendine has lezzetini barındıran ve her yöreye göre içeriği değişen tarhana, Denizli’de de kendini ön plana çıkarıyor.

Denizli’nin Kuşbaşı etini kavrularak et suyuyla birleşmesiyle ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor. Kuru börülceler ve küp küp doğranmış ekmeklerle buluşan Buldan Tarhanası mis gibi kokusuyla herkesi sofraya davet ediyor.

3)Kuru Patlıcan Dolması

Denizli yemekleri içinde kış gelmeden önce hazırlanan kurutulmuş sebzeler çokça kullanılır. Bunların içinde de en çok kuru patlıcan sevilme konusunda bir adım önde sayılabilir.

Kuru patlıcan dolması için öne kuru patlıcanlar haşlanır. İnce ince doğranmış soğanlar kıyma ile yağda kavrulur. Sonrasında istenen baharatlar ve salçalarla harmanlanan içi patlıcanlara doldurulur. Az suyla kısık ateşte pişirilir. Yine sıcak olarak servis edilir.

4)Patlıcan Kapama

Denizli’de kurutulmuş sebzelerin içinde en çok patlıcanın çok sevildiğini söylemiştik. Ama Denizlililer patlıcanı yalnızca kurtulmuş değil taptazeyken de değerlendirmeyi sever. Bu nedenledir ki Denizli’nin meşhur yemekleri içinden sıradaki tarifimiz de bol patlıcanlı.

Patlıcan kapama hazırlanırken patlıcanlar uzun uzun dilip kızartılır ve sonra tencereye sıralanır. Etler kavrulup, içine yeşilbiber ve domatesler ilave edilir. Üzerine karabiber ve nane eklenir karıştırılır. Daha sonra pirinç koyup üzeri patlıcan ile kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır.

5)Davaz Baklavası

Bu güzel yemeklerin ardından bir de tatlı eklemeden içeriğimizi bitirmek istemedik. Sıradaki meşhur yemeğimiz Davaz Baklavası. Denizli’nin Kale ilçesine ait olan bu baklava hem çok lezzetli hem de lezzeti patentli.

Davaz Baklavası hazırlanırken, yufka için hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 40 parçaya ayrılarak yufkalar açılır. Bir tepsiye aralarına yağ sürülüp, ceviz serpilerek, yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir. Taş fırında 45 dakika pişirilir. Çıktıktan sonra şerbet üzerine dökülür ve dinlendirilir.

Denizli Yemekleri – Denizli’nin Yöresel Lezzetleri ve Tarifleri

Afiyet Olsun 🙂

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.