enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3881
EURO
34,7827
ALTIN
2.433,74
BIST
10.068,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Denizli Protokolü 15 Temmuz Mesajlarını Yayımladı

Denizli Protokolü 15 Temmuz Mesajlarını Yayımladı
14.07.2017
A+
A-

Vali Hasan Karahan’ın 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı

Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Her defasında vatanımıza sahip çıktık. Her anlamda gelişip büyüyerek 2023 hedeflerine kararlı adımlarla hızla koşan ülkemizin bu koşusu, 2016 yılının 15 Temmuz’unda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimiyle engellenmek ve bin yıldır Aziz Şehitlerimizin kanlarıyla can bulan coğrafya parçalanmak istenmiştir.

Milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sel olup meydanlara akmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu kahraman topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. Büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı duran Aziz Milletimiz; canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır.

Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş-ı Veli’den, Hacı Bayram-ı Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan beslenen bu toprağın evlatları darbe girişimine karşı istiklali ve istikbali için direndi. Günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak hain darbecilere geçit vermeyeceğini, Cumhuriyetimizin kazanımları olan demokrasi ve milli iradeden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya gösterdi.

Türkiye’nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyarak Kuva-yi Milliye ruhunu yeniden yaşatan Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin torunları Denizlili vatandaşlarımıza  bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Devletimizin ve Milletimizin birliğine, Ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı, Aziz Milletimiz gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı ve Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızı korumanın yolu milletçe kenetlenmektir.

Milletimizin yazdığı 15 Temmuz Destanı Türkiye’nin yarınlarına bırakılmış en kutsal ve en anlamlı miraslarından olmuştur. Türk halkı çok daha güzel hedeflere el birliğiyle ulaşacaktır.  Terör saldırıları ülkemizin huzurunu, milletimizin birliğini ve barış içinde yaşamasını, kardeşlik hukukunu asla yok edemeyecektir. Türk halkı, ister FETÖ olsun ister bir başka terörist grup olsun, bunların topraklarımızda yeşermesine izin vermeyecektir. Allah 15 Temmuz’u bir daha bu millete yaşatmasın.

Milletimizin cesaretini, kahramanlığını, ülkesine, milletine ve demokrasisine bağlılığını gösterdiği ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün birinci yıldönümünde, başta alçak darbe girişimini engelleyen Kahraman Şehitlerimize   Allah’tan rahmet, Gazilerimize ise sağlık ve esenlikler dilerim.

Önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Denizli Milletvekili Dr.Sema Ramazanoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılı vesilesi ile bir mesaj yayımladı.Ramazanoğlu mesajında, “15 Temmuz Milletin iradesine vurulmak istenen pranganın adıdır” dedi.

Dr.Ramazanoğlu mesajında; ”15 Temmuz gecesi bir direniş ve diriliş gecesidir. Bir ve beraber olmanın en güçlü tezahürünü yaşadığımız 15 Temmuz gecesi, Kurtuluş savaşı ruhunun ortaya çıktığı andır. Hain darbe girişimine karşı Milletimiz el ele beraberce ölümüne dimdik durmuştur. Tanklara, tüfeklere karşılık bedenlerini ortaya koymuşlardır. Nasıl Çanakkale geçilmez denmişse o gece de bu vatan bölünmez demiştir. 15 Temmuz Milletin iradesine vurulmak istenen pranganın adıdır. Başkomutanımızın çağrısıyla 7’den 70’e her kesimden insan Vatan müdafaası için sokaktaydı.

Ramazanoğlu mesajında ayrıca; 15 Temmuz gecesi genci, yaşlısı, köylüsü, şehirlisi toplumun her kesimi ayağa kalktı ve iradesini çiğnetmedi alçaklara. Böylesine bir destan Liderimiz Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ve Milletinin onaolan güveni ile yazılmıştır. Bir kararlılık gecesidir 15 Temmuz; İstiklal ve istikbal aşığı yüreklerin hainler karşısında dimdik duruşudur.. Şehit kanlarıyla sulanan bu toprakların iman dolu göğüslere emanet olduğunun bir kez daha anlaşıldığı tarihtir 15 Temmuz. Buradan birkez daha tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize acil şifalar ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi

AK Parti MKYK üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Özkan; “Bundan tam bir sene önce 15 Temmuz akşamı millî iradeye karşı yeni bir darbe ihanetiyle karşı karşıya kaldık. FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsü başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, Hükûmetimizi, yüce Meclisi ve millî iradeyi hedef almıştır. Milletin silahını Cumhurbaşkanlığına, Millet Meclisine ve milletimize sıkan eli kanlı Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gelmiş geçmiş en hain darbe cürmünü işlemiştir. Aziz Milletimiz de, Hakk’a inanan, halka dayanan millî iradeyi canı pahasına korumuş, tarihin en kanlı darbe teşebbüsünü saatler içerisinde püskürtmüştür.” dedi.

“15 Temmuz direniş günüdür”

Hain darbe girişimini, millet olarak asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten Özkan, 15 Temmuz’un milli direniş günü olduğunu söyledi.

AK Parti Milletvekili Özkan; “Darbe girişiminin hemen ardından 15 Temmuz’u ‘Şehitler ve Demokrasi Günü’ ilan ederek o günü resmî tatil yaptık. 15 Temmuz’u milletimizin istiklalinin ve istikbalinin, bayrağımızın, ezanlarımızın, demokrasimizin kurtuluş tarihini, şehitlerimizi ve gazilerimizi anma vesilesi bir millî gün olarak kutlayacağız.”ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz’da 81 ilde demokrasi nöbeti”

15 Temmuz direnişinin yıldönümü nedeniyle yapılacak etkinliklere davet eden Özkan, 81 ilde meydanlardaki demokrasi nöbetlerinde bulunalım dedi. Özkan:

“İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakasında, Ankara’da Kızılay 15 Temmuz Şehitler Meydanında, Denizli’mizde ise 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında olalım. 81 vilayetimizdeki meydanlarda Pazar gecesine kadar sürecek, yani 16 Temmuz gece 24.00’e kadar sürecek tüm etkinliklere kalpten gelen bir şevkle katılmaya çağırıyorum.”

“15 Temmuz’u asla unutturmayacağız”

“15 Temmuz’u Türkiye’de bir daha kimsenin darbe teşebbüsünde bulunmamasını benzer bir ihaneti aklına dahi getirmemesini sağlamanın sembolü hâline dönüştüreceğiz.” diyen AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, ”15 Temmuz’un unutulmasına, unutturulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine, bu hainlerin yaptıkları alçaklığın hesabının sorulmasının önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz’u asla unutturmayacağız.” şeklinde konuştu.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılında bir mesaj yayımladı.

Arslan mesajında;”Laik Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin, hukuk devletimizin karşı karşıya bırakıldığı en hain darbe girişimi 15 Temmuz, halkımızın engin sağduyusu, mücadelesi ve azmiyle sonuçsuz kalmıştır. Birlik ve beraberliğimizin simgesi bayrağımızın birleştiriciliğinde, büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının ilke ve hedeflerinde hiç durmadan yürüdüğümüz Cumhuriyetimizin darbelere ve her türlü müdahalelere karşı ilelebet devamı için canını adayan tüm şehitlerimizi, demokrasi kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Bu hain darbe girişimine karşı çıkarken, terörle mücadele ederken canını yitiren vatandaşlarımıza, kamu görevlilerimize Allah’tan rahmet, ailelerimize, milletimize sabır diliyorum. Gazi olanlara da acil şifalar, sağlıklı bir yaşam diliyorum.
 
Göz göre göre gelen ihanet darbesi 15 Temmuz’un halk iradesiyle sonuçsuz bırakılmasının ardından geçen sürede yaşananlar demokrasi adına kazançtan çok kayıplarla doludur. Tarihimizin en ağır iç savaş denemesinin eşiğinden halkın gücüyle çıkan devletimiz, hukuku yok sayan, darbeden ders çıkarmayan bir iktidarın elinde yeni maceralara sokulmuştur. Bu hain girişim adeta fırsata çevrilmiş, hemen OHAL ilan edilerek ülkemizde demokrasimizi ve adaleti askıya alan bir sistem oluşturmuşlardır. Darbenin siyasi sorumluları hala ortaya çıkarılamamıştır. Hain darbe girişimi sonucunda Cumhurbaşkanı “Bu Allah’ın bir lütfudur” diyorsa bunun enine boyuna iyi tahlil edilmesi gerekir. Bu nedenle halkın 15 Temmuz’u ile Saray’ın 15 Temmuz’u farklıdır.
İdarenin ve askeriyenin zaafiyetinde rol oynayanları, FETÖ’nün komuta kadrosunun devlette yükselmesini bizzat elleriyle hazırlayanlar hala ortada yoktur, hesap da vermemiştir. Gerçek hainlerin yargılaması tamamlanmamış, zarfla değil mazrufla uğraşanlar ülkemize vakit kaybettirmiştir.
Darbe girişimi açıkça önlenebilir olduğu halde bu darbeye göz yuman, 249 şehidimizi yaşamdan koparanlara karşı önlem almayan, darbe girişiminin sonuçlarını bir fırsata çevirenler hesap vermeden bu ihanet şebekesinin sicili ortaya çıkarılamaz.
Türkiye hiç olmadığı kadar kritik eşiktedir ve büyük bir hesaplaşma dönemecindedir. Yıllarca CHP olarak, devlet içinde (F) tipi yapılanmayı dillendirdiğimiz halde buna kulak asmayanların ülkeyi düşürdüğü hal ortadadır. FETO’ya övgüyle sahip çıkanlara bu yapılanmanın giderek güçlendiğini, rejimi değiştirmek istediğini, Atatürk’ün kurduğu Laik Cumhuriyeti ortadan kaldırmak istediklerini, hilafeti kurarak ülkemizi orta çağ karanlığına sürüklemeyi hedefleyen bir yapılanma olduğunu söylemiştik.
Bu durum çerçevesinde, terör örgütünün ana kademesiyle siyaset kurumunun iç içe geçtiği yıllar sorgulanmalı, devlette büyük pay sahibi olmuş bu kadronun kılcal damarları açığa acilen çıkarılmalıdır. Onlara devlette cirit atma fırsatı tanıyan, sahte belgelerle 2007’den beri ordunun itibarı çökertilirken işbirliği yapanlar, bugün laf etmek yerine hesap verme dürüstlüğünü göstermelidir. Şehitlerimiz arasında ayrım yapanların, adalet arayan milyonların sesini yalanlarla bastıracağını sananların, 15 Temmuz gecesinde gerçekte ne yaşandığını anlatmaları gerekir. Bu kişilerin PDY’ye nasıl göz yumulduğunu, bu örgüte ne istedilerse vererek, devlet içinde devlet olmalarına, büyümelerine ve güçlenmesine olanak sağlayanların halkımızdan özür dilemesi, iktidarın hesap vermesi gerekir.
 
Demokrasimiz ve Laik Cumhuriyetimiz için 15 Temmuz büyük bir uçurumun eşiğidir. Bu eşikten milletin inancı ve azmi ile geçtik. İktidar, samimi davranıp sorumluluğu üzerine alarak herkesi kucaklayacak ve adaleti sağlayacak şekilde uygulamalar yapmalıdır. Bunun çözümü demokrasimizi ve Laik Cumhuriyetimizi askıya alarak ve bu girişimi fırsata dönüştürerek değil, OHAL’e bir an önce son vererek gerçekleştirilmelidir. Bu vesileyle tekrar 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerimize ve milletimize başsağlığı, gazilerimize acil şifalar ve sağlıklı günler diliyorum.”dedi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma mesajı yayımladı. 15 Temmuz şehitlerini saygı, minnet ve şükranla anan Başkan Osman Zolan, “Elimizde bayrağımız, dilimizde duamız, yüreğimizde vatan sevgimiz ile bir olduk, iri olduk, diri olduk, birlikte Türkiye olduk” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma mesajı yayımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kahraman Türk milletinin bir kez daha destanlar yazdığı karanlık gecede 249 şehit ve 2193 gazi verdiğini belirterek, “Rabbim bizlere de inşallah aynı yolda şahadeti nasip etsin” dedi. Başkan Zolan, “Ülkemizdeki hür demokrasi düzenine, temel hak ve hürriyetlere yönelik 15 Temmuz 2016 Silahlı Darbe Teşebbüsü, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edildi. Denizlililer olarak, 15 Temmuz gecesi bizler de vatan haini FETÖ’ye karşı tek ses tek yürek olup, şer odaklarına karşı dimdik durduk. Yüreğimizdeki vatan aşkı ile darbenin ilk dakikalarında sokaklara çıkıp, cadde ve meydanları hainlere teslim etmedik. 97 yıl sonra Denizli Sancağı yine bağımsızlık mücadelemizin simgesi olurken; çocuğundan yaşlısına yüz binlerce kahraman Denizlili, milli iradeye, milletin adamlarına ve vatanına sahip çıktı” dedi.

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Denizli’mizde de vatanın ve bayrağın bağımsızlığını koruma adına tarihi destanlar yazıldı. Vatansever kardeşlerimizle birlikte 550 darbeci komandonun Çardak Havalimanı’ndan Ankara’ya ulaşmasına izin vermeyerek cuntacıların darbe planlarını alt üst ettik. Sizlerin izinde ‘Hakimiyet Milletindir’ diyerek milli iradeye sahip çıktık. Elimizde bayrağımız, dilimizde duamız, yüreğimizde vatan sevgimiz ile bir olduk, iri olduk, diri olduk, birlikte Türkiye olduk. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi ve ülkemizin bekası için kanını döken tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”dedi

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Münasebeti ile ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma’ mesajı yayımladı.

Türklerin uygarlık tarihi boyunca yönetim ve siyasal sisteminde ordunun özel bir yeri olmuştur. Askerlik millî bir becerimizdir. Coğrafyamız kuvvetli bir orduyu bizim için gerekli kılmaktadır. Bununla birlikte Osmanlı modernleşme döneminden itibaren askeri darbe ve girişimler siyasi sistemimizde değişikliklere sebep olmuştur. Cumhuriyetin ilanından sonra da benzer durumlar tarihimizde yaşanmıştır. Türk siyasi tarihinde darbeler ve darbe girişimleri, sadece milletin temsilcilerine, tercihlerine değil milletin kendisine yapılmış, bireyler üzerinde ve kamu vicdanında tarifi imkânsız yaralara yol açmıştır.

Darbeler ve darbe girişimleri Türk toplumunun ayrışmasına zemin hazırlamıştır. Sadece siyasi olarak değil, sosyal, ekonomik hatta bilimsel girişmelerin önü kesilmiştir. Bu tarz demokrasi karşıtı girişimler ve müdahaleler; milli iradenin üstünde bir güç tanımadığını her fırsatta ifade eden,  çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın en önemli unsurlarından birinin güçlü bir meclis ile sağlanacağını dile getiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e ve Türk halkına emanet ettiği vatanımıza yapılan en büyük ihanetlerden biridir.

15 Temmuz 2016 gecesi de aziz milletimiz bu ihanetlerden birini yaşanmıştır. Kurulduğu günden bu yana milletin ve devletin varlığını tehdit eden çeşitli terör örgütleri ile mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti, devletin her kurumuna sızmış FETÖ terör örgütünün asker kılığına bürünmüş terörist üyeleri, milli iradeyi yok sayarak bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak, tarihimizde başta Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere kazanılmış nice zaferlerde olduğu gibi yaşanılan her türlü zorlukta birlik olmayı başarabilen aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inmiş, eli kanlı terör örgütüne karşı, vatanın birliğini ve demokrasisini korumak için bedenini siper etmiştir.

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan hain darbe girişiminin 1.yılında bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında kahramanca mücadele eden şehitlerimizi; hainlerle cansiperhane çarpışarak destansı bir başkaldırıya önderlik eden gazilerimizi gururla anıyoruz.

Unutulmamalıdır ki; FETÖ/PYD Terör Örgütünün tek icraatı darbe teşebbüsü değildir. Devletin içine sızarak işledikleri tüm suçlar ortaya çıkarılmalı; hain yapının kamu olanaklarını kullanarak oluşturdukları tüm mağduriyetler tespit edilmelidir. Bu terör örgütünün tüm parçaları da adil yargı karşısında hesap vermelidir.

Ancak; FETÖ ile mücadele adı altında, hakim anlayışa göre farklı düşünen, aynı siyasi çizgide yer almayan toplum kesimlerinin ıslahı girişimleri, farklı düşünenlere karşı sergilenen tavırlar bu hain örgütün bile beklentisinin üstünde olarak ülkenin birlik ve bütünlüğüne zarar verecektir. Adil yargılanma herkes için gereklidir, herkes için önemlidir.

Hukukun üstünlüğünü, Cumhuriyetimizin ilke ve değerlerini, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışını ve bunun güvencesi olan kuvvetler ayrılığı ilkesini; yargı bağımsızlığı ve bağımsız savunmayı esas alan mücadelemizi aynı kararlılıkla devam ettireceğimizi yineleyerek, geçmişi karanlık darbe girişimleri ile dolu Türkiye’nin bir daha asla aynı senaryoyu yaşamamasını diliyoruz.

Tarih şehit ve gazilerimizin adlarını unutmayacak, aziz milletimiz bu fedakarlığı her zaman minnetle, şükranla hatırlayacaktır.”dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yayımladığı mesajında, “FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçti. 15 Temmuz, ülkemiz açısından tam anlamıyla bir dönüm noktasıdır. Ülke tarihimizin en alçak hainliklerinden birisini hiç şüphesiz 15 Temmuz gecesinde gördük. Asker kılığına girmiş olan teröristlerin ihanet kalkışması, az kalsın ülkemizi geri dönüşü olmayan bir çıkmaza götürecekti. Milletin üzerine acımasızca ateş edenler, o karanlık gecede milletin korkacağını sanıyordu. Ama Türk Milleti olarak 15 Temmuz gecesi serden geçtik, milletimizin bütün fertleri olarak tüm ülkede en başta devletimize, milletimize, bayrağımıza, vatanımıza ve istiklalimizin önemli temsilcisi TBMM’ye, cumhurbaşkanımıza sahip çıkarak bu darbeyi püskürtmeyi bildik. Millet olarak hainlerin darbe girişimini geri püskürterek büyük ihanete ‘Dur’ dedik.15 Temmuz’da 249 vatan evladı şehit, 2 bin 193 vatan evladı ise gazi olmuştur. Hepsine şükran borçlu olduğumuzu unutmamamız gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle cennet vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılıyla ilgili mesaj yayınladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ilk yılında o kara günü unutmadıklarını ifade eden Başkan Gürlesin, “Bu hain girişimde yer alan ve buna destek veren herkes bunun hesabını mutlaka verecektir. Bizim amacımız 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak” dedi.

Türkiye’yi bölmeye çalışan hainlerin darbe girişimine kalkışmasının halk tarafından bertaraf edildiği 15 Temmuz’un Cumartesi günü birinci yıl dönümü. Bu önemli gün ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, mesaj yayımladı. Hainlerin yer aldığı FETÖ terör örgütünün ülkeyi bölmek için kalkıştığı darbe girişimine milletin meydanlara inerek, tankların önüne yatarak izin vermediğini belirten Başkan Gürlesin mesajında şu görüşlere yer verdi; “Bundan 1 yıl önce hainler Türkiye Cumhuriyeti’ni işgal edip ele geçirmek amacıyla kalkışmada bulundu. Ancak yüce Türk milleti ülkesine ve demokrasiye sahip çıkarak darbecilere geçit vermedi. O karanlık gece için hesap yapanlara tankların önüne yatan, kahramanca ülkesine savunan Türk milleti en güzel cevabı verdi. Allah bir daha böyle bir geceyi yaşatmasın bu ülkeye. Bu girişime kalkışanlar lanetliyorum. Hem o hainler hem de onlara destek verenlerden mutlaka hesap sorulmalı. Devletimiz hainlere ve işbirlikçilerine gereken cezayı verecektir. Bizler 15 Temmuz’u unutturmayıp, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde o kahramanca karşı koyuşu gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu konuda Pamukkale Belediyesi olarak 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlara karşı duran isimlerden olan şehit Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper’in adını yaşatmak için şehir merkezinde önemli bir caddeye  ismini verdik. 15 Temmuz ile ilgili çeşitli etkinliklerle bu ülke için canını veren, gazi olan vatandaşlarımızın neler yaşadıklarını unutmayıp, unutturmayacağız. Demokrasi nöbetlerinde Türk milleti dünyaya Türkiye’nin tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet olduğunu  gösterecektir.  Söz konusu vatan ve millet olduğu zaman Türk halkı gereken cevabı her zaman veriyor.  Şu bilinmelidir ki; bu ülkenin bayrağı yere düşmeyecek, ezan dinmeyecek. Allah bu ülkeye ahirete kadar bir daha 15 Temmuz gibi geceleri yaşatmasın. Allah bu tür hesap yapanlara fırsat vermesin.  15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, canını ortaya koyarak gazi olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

15 Temmuz Türkiye için bir milattır

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahcı terör örgütü mensupları tarafından Milletin iradesine ve demokrasiye yapılan hain darbe girişimi karşısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına duyan milyonlarca insanın meydanlara inerek darbeye dur dediğini söyleyen Başkan Arslan 15 Temmuz gecesi saat 22.00’den ertesi gün saat 12.00’ye kadar 81 il, ilçe meydanı ve sokaklarda sayısız kahramanlık destanları yazmıştır.

Bıyıkları henüz terlememiş gençlerden, 90 yaşındaki ihtiyarlara kadar milletimizin tüm fertleri, parti, siyasi görüş, meslek ve meşrep farkı gözetmeksizin darbeciler karşısında yekvücut oldu. Darbe teşebbüsünde bulunan hainlerin karşısına cesaretle dikilen vatandaşlarımız; önlerinde, arkalarında, sağlarında, sollarında onlarca kişi vurularak yaralanmasına, şehit olmasına rağmen sabaha kadar meydanları terk etmediler.

Milletimiz, binlerce yıllık tarihinde sayısız istiklal ve istikbal mücadelesi vermiştir. Son olarak, 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine yuvalanan FETÖ hain terör örgütünün kirli ellerinin uzandığı, bir grup asker görünümlü hainin kalkıştığı darbe girişiminde, aziz milletimiz, bir kez daha kendi kaderini düşman ellere teslim etmemiş ve askeriyle, polisiyle, siviliyle tam 249 şehit vererek demokrasisine, ülkesine ve onuruna sahip çıkmıştır., “Vatanı, milleti, devleti, milli iradesi ve demokrasisi için canını siper eden şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diler, gazilerimize ve tüm yakınlarına sağlık, huzur diliyorum. Ayrıca tüm Çameli’li vatandaşlarımızın 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü, saat 20.00’de Çameli Pazar Yerinden Başlayıp Cumhuriyet Meydanında sonlanacak milli iradeye sahip çıkma yürüyüşü ve akabinde Çameli Belediyesi Parkında sabah namazına kadar devam edecek milli irade ve demokrasi nöbetini tutacak binlere selam ve dua olsun

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişiminin milletçe bastırılmasının 1. Yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Darbe girişimine karşı ilk andan itibaren karşı çıkarak meydanları dolduran Denizli halkının demokrasi destanı yazdığını vurgulayan Başkan Filiz;15 Temmuz’da Ankara’ya ulaşacak yüzlerce komandonun gidişini engelleyen Denizli, bu uğurda verdiği mücadele ile vatan hainlerinin gerçekleştirmeyi planladığı kalkışmanın da kaderini değiştirdi.  Denizlililer darbe kalkışmasına karşı evlerine kapanmayarak yollara düştü ve 550 komandoyu Ankara’ya götürecek kargo uçağının havaalanına inişini de engelledi. Komandoların Ankara’ya gidişini durdurarak darbenin çok daha kanlı olmasının önüne geçen Denizlililer adeta demokrasi destanı yazdı” dedi.

Mesajında “ Tarih tekerrürden ibarettir derler; değildir! Tarihi iyi ve doğru bilecek olursak tarih tekerrür etmez diyen başkan Filiz;  Bu sefer milletimizin iradesi vesayeti yendi. İlahi kudretin yardımıyla, fani hiçbir güç karşısında eğilmedi, şer odaklarına, teröre, terör işbirlikçilerine, hain FETÖ’ye karşı aziz milletimiz yüreğindeki iman ve vatan sevgisiyle destan yazdı” dedi.

O gecenin her anı vatan aşkı, milli irade bilinci ve kahramanlıklarla dolu olduğunun altını çizen Başkan Filiz; “Bundan tam bir yıl önce yaşanan ve toplumsal hafızamızda karanlık bir yer edinen 15 Temmuz darbe girişimi, milletimizin kararlılığı ve birlikteliğiyle engellenmiştir. O gece milletimiz, tüm fertleriyle, farklılıklarını, siyasi görüşlerini geride bırakarak, tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet parolasıyla birleşmiş, tek yürek halinde hareket etmiş ve darbe girişimini def etmiştir. Halkımız demokrasiye sahip çıkmıştır ” dedi.

İnanıyorum ki, milletimizin sergilediği bu ruh ve şuur beraberliği, bundan sonra darbelere ve milleti hiçe sayarak milletin arkasından vesayet güçleriyle iş tutma devrine son vermiştir diyen başkan Filiz; “ Millet iradesine vurulmak istenen kelepçeye artık müsamaha gösterilmeyecektir ve bu ülkede seçimle iş başına gelenler, ancak seçimle kalacak veya seçimle gidecektir” şeklinde konuştu.

Ülke olarak büyük bir badire atlatıldığını ifade eden Filiz, devamla şunları söyledi:

“ Mesele İstiklal ve İstikbalimiz. Hain darbecilerin bu kalkışması neticesinde büyük bir badire atlattık. Milletçe tek vücut olup püskürttüğümüz demokrasiye yönelik bu saldırının ardından başlayan, devlete nüfuz etmiş örgüt unsurlarını kararlılıkla temizleme süreci ise hala devam ediyor. O süreçte, vatanına, iradesine, hükumetine ve Başkomutanına sahip çıkan ve sokaklara, meydanlara çıkan Aziz Milletimize minnettarız. 15 Temmuz Demokrasi zaferi, dini, dili, ırkı, ideolojisi ne olursa olsun bütün bir Türkiye’nin mücadelesi ve mazlum milletlerin zaferidir. O gece tarihimizde ilk defa siyasi partileriyle, medyasıyla, kurumlarıyla ve bu ülkenin gerçek sahipleri 7’den, 70’e bütün halkıyla, milletimiz bir birlik havası oluşturmuştur.

Ülkemiz üzerinde hesapları olanlar bilmelidir ki, hiçbir hain çete ve oluşum bizi kutlu yolumuzdan, bu aziz millete hizmet etmekten alıkoyamayacaktır. Kahramanlık ve demokrasi destanı yazan, tankların karşısında diz çökmeyen bu aziz milletin fertleri olmaktan dolayı büyük bir şeref duyuyoruz. Rabbim sonsuza kadar bu vatanı ve milleti payidar eylesin. Böyle hainlere bir daha fırsat vermesin İnşallah.

Vatanına, bayrağına, demokrasisine sahip çıkan, hainleri geri püskürten gazilerimize ve kahraman milletimize minnet ve şükranlarımızı sunuyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bu vesile ile 15 Temmuz’da tüm Denizlili hemşerilerimizi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılacak Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarına davet ediyorum.

O karanlık geceyi ve o gün bu ülke için şehit ve gazi olan kahramanları ‘Unutmayacağız, unutturmayacağız’ O karanlık gecenin yıldönümünde bir kez daha bir araya geleceğiz, vatan hainlerine bir kez daha ‘Biz her zaman burada olacağız, bu kutsal ülkeyi asla hainlere teslim etmeyeceğiz’ diyeceğiz.”dedi.

Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Ahmet Eryılmaz 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılında bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 günü yaşanan hain darbe girişiminin yıl dönümünde, bu eylemi gerçekleştirmeye teşebbüs eden içteki ve dıştaki bütün hainleri ve destekçilerini lanetliyoruz.

Bu eylemin bertaraf edilmesinde canını feda eden bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına ve milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Yine bu direnişte yaralanan bütün Gazilerimize ve Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Yaşanan her hadiseden gerekli dersler çıkarılarak benzer durumlarla karşılaşmanın önüne geçilmesi son derece önem arz etmektedir.

Saadet Partisi olarak biz biliyoruz ki, özellikle son yüzyılda ülkemizde ve İslam dünyasında yaşanan olayları doğru anlayabilmemiz için insanlığın baş belası Siyonizm’i iyi tanımamız gerekmektedir. Sapık bir inanışın kendilerine gösterdiği Büyük İsrail hedefine ulaşmak için İslam ülkeleri içerisinde oluşturduğu işbirlikçi yapılar ve işbirlikçi yönetimler eliyle ifsad çalışmaları yürütmektedir. Bu amaç doğrultusunda başta ABD olmak üzere AB ülkeleri Siyonizm’in ve İsrail’in en büyük destekçileri ve hizmetkârlarıdır.

Hususi olarak, ülkemizde yaşanan darbelerin arkasında üst akıl Siyonizm, en büyük destekçileri ABD, AB ve İsrail’dir. Bu darbe ve terör eylemlerini ülkemiz içinde gerçekleştirenler ise kukla vazifesi gören yapılar ve işbirlikçilerdir.

Bu hakikatten hareketle verilecek mücadelede; kuklaların, maşaların yanı sıra asıl kuklacılara, maşayı tutan ellere odaklanmalı, dikkat edilmelidir.

Gerek FETÖ gerek PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadele edilirken diğer taraftan ABD ile stratejik ortaklığın devam ettirilmesi ciddi bir tezat ve tutarsızlıktır. Hala, AB kapılarında oyalanmak, beklemek çıkmaz bir yoldur.

Terör yapılanması Siyonist İsrail ile dostluk kurmak ve bunu pekiştirecek adımlar atmak tam bir çelişki, samimiyetsizlik ve dış politika faciasıdır.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert  hain darbe girişiminin milletçe bastırılmasının 1. Yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. Milletin iradesine kasteden hainler, milletin kararlılığı sayesinde engellendi. Milletimizin azmi ve canı pahasına hiç düşünmeden mücadele etmesi, şüphesiz tarihe altın harflerle kazınmış şanlı bir zaferdir.

Hepimizin inandığı ortak değerler demokrasi ve cumhuriyettir. Bu değerlere olan bağlılığından dolayı, darbe girişimine soğukkanlı bir şekilde müdahale eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyetimizin kahraman mensuplarına bir kez daha minnetlerimizi sunuyoruz. Özgürlüğüne ve iradesine sahip çıkmak için hiç düşünmeden mücadele eden, vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alan ve tankların altına yatan halkımıza müteşekkiriz.

Doğrudan halkımızı hedef alan bu hain yapının son kez dersini aldığına yürekten inanıyoruz ve şunu çok iyi biliyoruz ki, ülkemiz sebebi her ne olursa olsun asla bağımsızlığından vazgeçmeyecek, iradesini yok saydırmayacaktır.

Karanlık 15 Temmuz gecesinden sonra güneşin ülkemiz için yeniden doğmasını sağlayan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve bir kez daha sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

üzel örneği olmuştur. Milletimiz bu hain işgale karşı, topyekün olarak, can ve mal kaybı gözetmeden büyük bir yardımlaşma ve dayanışma ile bir bütün olma özelliği göstermiştir. Bu durum tüm dünya ülkelerine örnek teşkil  etmiştir.

Türkiye Cumhuriyetini en uzun gecesi olan 15 Temmuz, Türk Milletinin demokrasiye sahip çıkmak adına verdiği en büyük savaşlardan biri olmuş ve bu savaşı zaferle taçlandırmıştır. Birçok kez darbelerle karşı karşıya kalmış bu millet bu hain girişime dur demiştir. bir kez daha Yüce Türk Milleti teslim olmayacağını tüm dünyaya göstermiştir. tarihi zaferlerle dolu bu millet olması gerektiği gibi davranmış ve haine boyun eğmemiştir.

15 Temmuz gecesi canını bu vatan için feda eden Şehitlerimize Allahtan Rahmet, Gazilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Bir kahramanlık destanı olarak tarihe geçen 15 Temmuz demokrasi zaferinin ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve demokrasiye sahip çıkan milletimize kutlu olmasını dilerim. Allah bu millete bu acıları tekrar yaşatmasın” diye konuştu.

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne ilişkin yazılı bir mesaj yayımladı.

Başkan Sarı, 15 Temmuz’da bu milleti zulüm altına almak isteyenlere yüce milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde dur diyerek hain planları altüst etmiştir dedi.

Makina Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Sarı yaptığı yazılı açıklamada, “ Ülkemiz bir yıl önce alçakça, hain bir darbe girişimine maruz kaldı. Halkımız cumhurbaşkanımız önderliğinde, Gazi Meclisimizle, siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, medyasıyla ve toplumun tüm kesimleriyle 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize sahip çıktı. Bu hain girişime bulaşanlar; geçmişten bu yana büyük Türk milletinin bağımsızlığını başka güçlerin boyunduruğu altında yaşamayacağını bir kez daha idrak etmişlerdir. Yüce milletimiz, bu kara günde adeta başına çöreklenen hain terör örgütü FETÖ’nün darbe girişimine gereken refleksleri göstererek haddini bildirmiştir. Türk milleti için, geçmişten bu yana, Malazgirt, Çanakkale, Sakarya, Başkomutanlık muharebeleri ne denli önemliyse, 15 Temmuz Hain Darbe girişiminde topyekün gösterdiğimiz mücadele de önemlidir, 15 Temmuz ulusumuz için yeniden diriliş, her türlü komplo ve hain tezgahlara karşı özgürlük ve varoluşun simgesidir. Ülkemiz karşıtı, PKK,DAEŞ, FETÖ gibi tüm terör örgütlerine yönelik en etkili mücadele, milli birliğimizden vazgeçmeyerek devam edecektir. Biz sanayiciler olarak, ülkemize uzanan hain ellerin emellerine ulaşmaması için, üzerimize düşen asli görevlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Bilim ve teknoloji ile ülkemizde makina sanayisinin en iyi koşullarda olması adına, üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, Ömer Halisdemir’i unutturmayacağız, Meydanlarda canlarına pahasına çıkan yüce milletimizi asla unutmayacağız” diye sözlerini tamamladı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Boyacı hain darbe girişiminin 1. yılında bir mesaj yayımladı.

”Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 tarihinde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış, Fethullahçı Terör Örgütü, şanlı ordumuz içinde yuvalanmış uzantıları ile güzel ülkemizi işgal girişiminde bulunmuştur. Milletimizin  demokrasiye, Cumhuriyetimize, ülkemize sahip çıkarak meydanlara inmesi ve kararlı karşı duruşuyla sinsi ve sistemli bir hedef için gerçekleştirildiği belirlenen kanlı darbe girişimi başarısız olmuştur. Ülkemiz üzerinde emelleri hiç bitmeyen dış güçlerin maşası olan hainler, TBMM’yi bombalayıp, savunmasız halkımızın üzerine ölüm kusmuş, yüzlerce vatandaşımızı şehit etmiş, binlerce insanımızı da yaralamış, ortalığı yakıp yıkmışlardır. 15 Temmuz, bu ülkenin tarihine geçen ve vatan hainliğinin en utanç verici örneğinin yaşandığı kahrolası bir darbe girişimidir. Her darbe bir insanlık suçudur, her darbe halk düşmanlığıdır ve her darbe vatan hainliğidir.

15 Temmuz 2016 başarısız darbe girişiminde Türk basını da kararlı bir duruş sergilemiştir. Ulusal ve yerel yayın kuruluşları hain darbe girişiminin başlamasından itibaren ülkesinden ve Cumhuriyetimizden yana tavır almış,  bombalar ve kurşunların altında verdiği haberlerle, Türk halkının demokrasiye sahip çıktığına tanıklık etmiştir. 15 Temmuz 2016 akşamı darbeciler  öncelikle yayın kuruluşlarını ele geçirmeye çalışmış, halkın bilgilenme hakkını engellemeye çalışmışlardır. Basın kuruluşları çalışanlarının direnişi, darbecileri hayal kırıklığına uğratmıştır. Hain planlarını hayata geçiremeyen FETÖCÜ darbeciler, Türk adaletine hesap vermektedir.

Türkiye’de artık darbeler dönemi kapanmıştır. Gelecek kuşaklarımızın darbe kelimesini yaşamları boyunca kullanmaması arzumuzdur. Hepimizin inandığı ortak değerler demokrasi ve cumhuriyettir. Kişi hak ve özgürlüklerinin teminat altına alındığı tek yönetim biçimi cumhuriyettir, demokrasidir. Darbe dönemleri, hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, insanlık dışı uygulamaların yaşandığı dönemlerdir.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak, darbe girişimine kararlı bir şekilde  müdahale eden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyetimizin  kahraman mensuplarına  minnetlerimizi sunuyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde canlarını feda ederek hain kalkışmaya direnen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.  15 Temmuz, devlete sızmış, kendisine emanet edilen silahları kendi halkına karşı kullanmaktan çekinmeyen darbecilere milletin vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış bir demokrasi zaferidir.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.