enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5492
EURO
34,9407
ALTIN
2.441,64
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Denizli Protokolü 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nde Mesajlarını Yayımladı

Denizli Protokolü 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nde Mesajlarını Yayımladı
18.03.2018
A+
A-

Denizli Protokololü18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle bir mesajlarını yayımladı.

Denizli Valisi Hasan Karahan,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bugün; vatan ve bağımsızlık sevdalısı Kahraman Türk Milletinin “ya hep, ya hiç” diyerek varlık ve yokluk mücadelesi verdiği, maddi imkânları neredeyse sıfırlanmış olan bir devletin maneviyatıyla düşman ordularını dize getirip zamana ve çağlara inancın ve azmin mührünü vurduğu, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 103. yılını kutlamanın gururu ve onurunu yaşıyoruz.

Dönemin şartları düşünüldüğünde, adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi, Aziz Milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destandır. Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Milletimizin imkânsızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki üstün vatan sevgisi, “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Çanakkale Savaşlarında verilen olağanüstü mücadele, büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirinde ifadesini bulan tarihe sığmayacak kadar büyük bir destandır.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” sözüyle Çanakkale’deki askerimizin manevi gücünü, ölümden korkmayan azim ve inancını, Türk Milletinin vatan uğruna canını feda etmekten asla kaçınmayacağını ve bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir.

Verdiğimiz 250 bin şehidin ulvi kanlarıyla çizilen tarihimizin en yüce şeref ve gurur tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması gereken derslerle doludur. Ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatan, bize bırakılmış bir miras değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanettir.

Bilindiği üzere Türk Milleti, tarih sahnesine çıktığı günden itibaren gerek yaşayış tarzı, gerek haksızlıklar karşısında gösterdiği tutum gerekse sergilediği kahramanlıklar ve kazandığı zaferlerle daima tarihin altın sayfalarında yer almıştır. Milli ve manevi değerlerinden asla taviz vermeyen milletimizi bu derece güçlü, sarsılmaz ve hür kılan ise vatanına ve bayrağına olan derin sevgisi ve bağlılığı olmuştur.

Tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu cennet vatanımız üzerinde geçmişte oynanan kirli oyunların bugünlerde de devam ettiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizi bozarak ülkemizde kaos ortamı yaratmaya ve nihayetinde de ülkemizi bölmek isteyen karanlık güçler iyi bilmelidir ki, Devletimiz üzerinde oynanan kirli oyunlara asla prim vermeyecektir. Dünya durdukça bu Millet var olacak, varlığından, milli ve manevi değerlerinden, insanlığa ve barışa hizmetten asla taviz vermeyecektir.

Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünde, ecdadımızın manevi mirasının yılmaz bekçileri olarak, ezelden ebede bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.

Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden Kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Yokluğa ve imkânsızlıklara rağmen imanın ve azmin bir araya geldiği zaman nelere kadir olduğunu bize anlatan mücadelenin adıdır Çanakkale. Aynı zamanda “Çanakkale Geçilmez” sözünü tüm dünyaya nakşeden bir kahramanlık destanıdır.

Vatanın işgaline karşı kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin de üstün fedakârlıklarıyla birlikte tarifsiz bir başarıya dönüşerek bu milletin “istiklâl ruhunu” her daim kamçılamıştır.

Çanakkale’yi ve oradaki ruhu çok iyi anlamalı ve gelecek nesillerimize anlatmalıyız. Ecdadımızın bayrağımızı indirmemek, ezanımızı dindirmemek, bağımsızlığımızı kaybetmemek için harcadıkları gayreti torunları da 101 sene sonra 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verdikleri direnişle göstermişlerdir.

Geçmişte vatan uğruna verilen şanlı mücadeleler bu topraklarda var olan soylu damarı bize hatırlatır. Çanakkale ruhu bu topraklarda her zaman diri, her zaman canlıdır. Nasıl geçmişte bu vatana kast etmek isteyenlerin oyunlarını bozmuşsak bugün de Zeytin Dalı Harekâtı’yla terör örgütlerinin ve onları yönetenlerin oyunlarını bozuyoruz. Bu minvalde Afrin Operasyonu ile kısa zamanda elde edilen başarı, gücümüzü ve geçmişten aldığımız ilhamı tüm dünyaya ispat etmiştir.

Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 103. yıl dönümünün kutlu olmasını diliyorum. Bu vatanı bize miras bırakan başta aziz şehitlerimiz olmak üzere gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümünü kutladı.

 “1915’TEKİ ÇANAKKALE RUHU BUGÜN AFRİN’DE”

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 103 yıl önce emperyalizmi Çanakkale boğazının sularına gömen vatansever ruhun bugün Afrin’de yine emperyalistlerin tezgâhını boşa çıkarmak için kahramanca savaştığını söyledi. Şahin Tin, “Onların oyunları bitmiyorsa, bizim de kahramanlarımız ve vatan sevdamız bitmiyor, bitmeyecek.” dedi.

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Bu toprakların tarih boyunca emperyalizmin iştahını kabarttığını, ancak bugüne kadar emellerine ulaşamadıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, “Bunu asla başaramayacaklar. İster silahla gelsinler, ister oyunlarıyla gelsinler, ister maşalarını sahaya sürsünler. Çünkü bu aziz milletin güçlü imanı, çelik iradesi her zaman oyunları bozacaktır. Çanakkale’de düşmanların bile takdirini kazanacak kadar olağanüstü bir mücadele sergileyen kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Onların bize miras olarak bıraktıkları bu mukaddes toprakları canımız pahasına korumaya, İslam âleminin umudu olma misyonumuzu sonuna kadar sürdürmeye ve bu uğurda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 AFRİN’DE ASLANLARIMIZ ÇANAKKALE MİRASINA SAHİP ÇIKIYOR

 “Bugün coğrafyamız üzerinde yine oyunlar tezgâhlanıyor” diyen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “103 yıl önce onları hezimete uğratmıştık. Vazgeçmediler. Bir kez daha deniyorlar. Emperyalistler, bu kez kukla bir devlet vaat ettikleri maşalarını kullanıyorlar. Burnumuzun dibinde, ulusal güvenliğimizi tehdit eden, Ortadoğu coğrafyasının bağrına hançer gibi saplamak istedikleri bir oluşumun peşindeler. Afrin’deki harekât bu emperyalist planına büyük bir darbe indirmek için yapılıyor. Bu harekâtın başarılı olması hem ülkemiz, hem de İslam coğrafyası açısından büyük önem taşıyor. Bizim için son derece önemli olan Zeytin dalı harekâtını kahramanlarımız büyük bir başarıyla sürdürüyor ve tamamlamak üzereler. Çanakkale’deki atalarımızla aynı ruh ve imanı taşıyan Kahraman Mehmetçiğimiz’den zafer müjdesi almayı umutla bekliyor, şanlı ordumuzun muzaffer olması için dua ediyoruz. Bu vesileyle; Bedir’den bu yana bu topraklar için toprağa düşmüş Kahraman Şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Nice zaferlere ulaşmak dileğiyle Çanakkale Zaferimizin 103. Yıldönümünü kutluyorum” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

“Bugün Çanakkale Zaferimizin 103. yıldönümünü, millet olarak büyük bir minnet, gurur ve heyecanla idrak ediyoruz.”dedi.

ÇANAKKALE BU MİLLETİN İLHAM KAYNAĞIDIR

Çanakkale Zaferi’nin, dönemin müstekbirleri tarafından “hasta adam” denilen, bu topraklardaki bin yıllık varlığını bitirmek istenen milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu ifade eden Özkan,  tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılmış olan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması sürecine giden yolun ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Özkan mesajına şöyle devam etti:

UNUTMAMAMIZ GEREKEN BİR DERSTİR

Çanakkale’de sergilenen milli birlik ve dayanışma, milletimize hem zafere ulaştırmış, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan azim, cesaret ve mücadele ruhunu kazandırmıştır. Hepsinden ötesi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda bu Milletin neleri göze alabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Her yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, ve gelecekte de milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuran mihraklar için unutmamaları gereken bir derstir.

ÇANAKKALE İSLAMIN SON KALESİYDİ

Yahya Kemal şiirinde: “Şu kopan fırtına Türk ordusudur Yârabbi! / Senin uğrunda ölen ordu budur Yârabbi! / Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, / Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm’ın!”

İşte şehit ve gazilerimiz böyle yürüdüler şehadete, böyle yürüyerek Çanakkale kurtuluş destanını yazdılar. Çanakkale,  İslam’ın son kalesiydi ve hem istiklal, hem istikbal mücadelemiz olmuştu. Çanakkale gözü ve gönlü Türkiye’ye odaklanmış milyonlarca mazlum için de umudun adı olmuştu. Anadolu’nun dört bir yanından olduğu gibi ta Üsküp’ten gelen de vardı, ta Bosna’dan gelen de vardı. Onun için o bir varoluş ve diriliş mücadelesiydi. Pek çok sömürge ülkesi Çanakkale’den ve daha sonra Kurtuluş Savaşımızdan aldıkları cesaretle, ilhamla bağımsızlıklarına giden yola girmişlerdi.

ÇANAKKALE RUHU 15 TEMMUZDA ZUHUR ETMİŞTİR

15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sırasında yaşananlar, Çanakkale’yi yedi düvele mezar eden o diriliş ruhunun ne kadar diri olduğunu bütün dünya ya göstermiştir. 103 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve imanı ve bağımsızlık sevgisi karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz’da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılık ve azimle, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancımız ve güvenimiz her zaman tam olmuştur.

EVLATLARIMIZ ÇANAKKALE’Yİ UNUTMASIN

Gazi Mustafa Kemal’in: “Tarihlerini bilmeyen milletler, başka milletlerin avı olurlar.” sözünün en belirgin göstergesi Çanakkale’dir. Çanakkale Zaferi’ni önemini bilmeyenler, bu savaşın nerede, hangi şartlarda, hangi fedakârlıkla yapıldığını anlamayanlar bugün yaşadıklarımızın ne anlama geldiğini kavrayamazlar. Bundan dolayı da tüm evlatlarımız, Çanakkale Savaşlarının gerçekleştiği mekânları görmeli, o havayı teneffüs etmelidir.

Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümünde bu toprakları bize vatan kılan ecdadımızı rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Rahmanürrahim’den mekânlarını Cennet kılmasını diliyorum.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde bir mesaj yayımladı.

Dünya tarihini değiştiren, Türklerin gücünü gösteren, ezilen Doğu halklarına bir umut ışığı olan, emperyalizme bir tokat gibi inen büyük Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çanakkale, bağrından Mustafa Kemal ATATÜRK gibi 20. yüzyılın en eşsiz komutanını, en öngörülü devlet adamını çıkarmış, bir milletin birlik ve beraberliğini en yoğun duygularla yaşadığı toprağın adıdır. Dünya savaşları tarihine ve emperyalizmle mücadeleye adını altın harflerle yazdıran Çanakkale Destanı, bugün ülkemizin karşı karşıya kaldığı her türlü zorluğa karşı birlikte göğüs germek gerektiğini anlatan bir zaferdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin özgür ve onurlu yurttaşları olmanın mutluluğunu yaşarken, Çanakkale’deki kahramanlık aklımızdan bir an olsun çıkmıyor. Onunla övünüyoruz, gururla seviniyoruz.

Atatürk ve silah arkadaşlarının gösterdiği mücadeleye gölge düşüreceğini sanan hainlere karşı dimdik ayaktayız. Kurtuluş Savaşı’na gidecek yolu açan bu cephede yaşanmış olayları çarpıtarak kendine alan açacağını sanan sözde tarihçilere, “Keşke Yunan bizi işgal etseydi” diyen meczuplara, tarikat uzantısı kendini bilmezlere karşı Çanakkale’nin gerçeklerini sürekli anlatmalı, yeni kuşaklarla paylaşmalıyız ve unutturmamalıyız. Kısa bir ifadeyle, Çanakkale Destanı, laik Cumhuriyetin önsözüdür. Bu önsözü okumadan, Çanakkale’nin anlamına varmadan anlatılacaklar yavan kalacak.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi’nin sadece Türk milletinin değil dünya tarihinin de seyrini değiştirdiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Bu kutsal millet genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden vatanı ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan canını vermeye her zaman hazırdır” dedi.

 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, necip Türk milletinin Çanakkale’de yedi düvele karşı bir destan yazdığını kaydetti. Başkan Zolan, “Ecdadımız 103 yıl önce, topraklarımıza göz koyanlara karşı topyekûn bir mücadele içerisine girerek unutulmaz bir zafer kazanmıştır. Bu destansı mücadele sadece Türk milletinin kaderini değil, dünya tarihinin de seyrini değiştirmiştir. Bu şanlı zaferi her zaman gururla yüreklerimizde hissediyoruz” diye kaydetti.

Geçmişte, Türk milletinin birlik ve beraberliğine kast eden pek çok şer odağı olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Yüce milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşlik hukukuna ve barış içerisinde bir arada yaşama arzusuna göz koyanlar dün Çanakkale’de olduğu gibi, bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Afrin’de ve daha birçok yerde en sert cevabı almıştır, almaya da devam edecektir. Şunu kimse unutmasın! Bu kutsal millet genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden vatanı ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan canını vermeye her zaman hazırdır.”

Çanakkale’nin Türk milletini birbirine kenetleyen önemli bir değer olduğuna değinen Başkan Osman Zolan, “Bu duygu ve düşünceler ile başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz hain darbe girişiminde canını veren aziz vatandaşlarımızı, Afrin’de ülkemizin bekası için şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

‘‘18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi; var olduğundan beri birçok şanlı zaferlere imza atan yüce milletimizin şeref destanlarından biri olmakla birlikte Kurtuluş Savaşı’mız için dönüm noktası sayabileceğimiz, Türk Milleti’nin siyasi ve askeri varlığını bir kez daha tüm Dünya’ya gösterdiği bir zaferdir. Vatanını korumak için imkânsızlıklar içinde var gücüyle mücadele eden bu azimli ulus, Çanakkale Zaferi’nden elde ettiği inanç ile Kurtuluş Savaşı’na devam etmiştir. Çanakkale’de yakılan kıvılcım ile şahlanan Türk Ordusu “Büyük Taarruz Harekâtı” sonucu vatanı düşman işgalinden kurtarmıştır. Tarihi boyunca birçok devlet kuran, bir çağın kapanıp yeni bir çağın başlamasını sağlayan bu Yüce Millet, düşmanlar tarafından tükendi gözüyle bakılırken, bir kez daha bağımsızlık arzusunun temellerini Çanakkale Boğazı’na, Conk Bayırı’na atmıştır. Zorlu kurtuluş mücadelesinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolda “Çanakkale Destanı” aynı zamanda azim, kararlılık ve birlik olduğunda bir milletin neler başarabileceğinin destanıdır.

Aynı azim ve kararlılıkla bizler, atalarımızdan aldığımız bu kutsal mirası gelecek nesillere taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz. Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatanımıza karşı her türlü tehdit karşısında birlik olarak benzer mücadeleyi göstereceğimizin inancını yürekten hissediyoruz.

Pamukkale Üniversitesi Ailesi olarak; Ülkemizin bilim, sanat, spor, ekonomi gibi birçok alanda Dünya’da söz sahibi olan ülkelerden biri olması yolundaki sorumluluklarımızın biliciyle hareket etmeye devam ediyor, geleceğimizin teminatı olan değerli gençlerimizin vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak öğrenim almaları konusunda gayretle çalışmaya devam ediyoruz.

Tüm bu duygu ve düşünceler ile Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü en içten dileklerimle kutlarken, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bizlere vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum’’

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi, tarihi şan ve şereflerle dolu ulusumuzun, vatan topraklarını korumak için, bağımsızlık ve egemenlik uğruna, canını vermekten çekinmeden kahramanlık destanı yazdığı ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni Türk devletinin temellerinin attığı kazanılmış ilk ve en önemli zaferdir.

İnancın, azmin ve kararlılığın simgesi olan Çanakkale Zaferi; kadını, erkeği, yaşlısı ile eşi benzeri görülmemiş bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhu ortaya koyup, var olma mücadelemizin bir sonucudur. Ulusumuz, 18 Mart 1915 tarihinde “Çanakkale Geçilmez” diyerek şehitlerimizin kanlarıyla vatan topraklarına bir duvar örmüştür. Umudun bittiği, gücün tükendiği bir anda millet büyük kayıplar vermesine karşın Çanakkale Boğazı’nda düşmanı Anadolu topraklarından söküp atarak büyük bir mağlubiyete uğratmıştır.

Bizler , ülke ve devlet olabilmek için canlarını feda eden kahramanlarımızın bizlere emanet ettiği vatanımızı sahip çıkmalı, sonsuza dek yaşatmalıyız. Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında ulusal değerlerimizi ve Cumhuriyetimizi korumalı, tarihimizin bu büyük destanını gelecek nesillere aktararak aydınlık yarınlara taşımalıyız.

Çanakkale Zaferimizin 103. yılında başta bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türk ordusunun kahraman askerlerini, vatanımız uğruna yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizi minnetle, rahmetle sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesi ile bir mesaj yayımladı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlamak için yayımladığı mesajda, “18 Mart 1915 sabahında boğazdan kolayca geçeceklerini düşünen düşman donanmasını, Çanakkale Boğazı’nın derin mavi sularına gömen ordumuz, bu milletin esaret hayatı yaşamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır. Çağın en güçlü devletlerine karşı ordumuz direniş örneği göstermiş ve tam anlamıyla destan yazmıştır. Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, dengelerin değiştiği, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin yakıldığı bağımsızlık ve inanç mücadelesi olmuştur. 18 Mart’ta kazanılan zafer, tüm dünyaya Çanakkale’nin geçilmeyeceğini göstermiştir” dedi.

Başkan Subaşıoğlu mesajının devamında, “İman dolu göğüsleriyle, müthiş bir mücadele örneği gösteren, vatanı, toprağı, milleti ve bayrağı uğruna canlarını ortaya koyan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan topraklarını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizi minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürlesin, “Bu zafer, Türk’ün gücünü dünyaya ispatlayan kahramanlık mücadelesidir. Bu zafer uğruna canlarını hiçe sayan tüm kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi ile mesajında “Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i… Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? “Gömelim gel seni târîhe” desem, sığmazsın” diyerek Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirden alıntı yaptı.  Bu zaferle birlikte Türk’ün gücünü dünyaya ispatladığını belirten Başkan Gürlesin mesajında şu görüşlere yer verdi; “Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını tüm dünyaya en açık şekilde vermiştir. Çanakkale Zaferi, dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir zaferdir. O zaferin kahramanlarının torunları olarak, vatan, millet, bayrak sevgisini gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevi olduğunun bilincindeyiz. Yerel bir yönetici olarak da, her zaman şehitlerimizin anılarını yaşatmaya, ailelerine sahip çıkmaya; şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman destekçisi olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum ve aziz şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyorum”.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103.yıl Döneminde yayınladığı mesajında;
Çanakkale Savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir.Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir.

‘Çanakkale Ruhu’nu her daim korumalıyız’

Dün Çanakkale’de ortaya konan bu ruh, bugün de aynı özveriyle sürdürülmektedir. Vatan toprağını namus bilip, imanını köreltmek isteyen ordulara Çanakkale’de dur diyen o ruhun torunları bugün El Bab’da, Afrin’de, doğuda, güneydoğuda, 15 Temmuz’da ve mazlumun feryat ettiği her yerde kendini göstermektedir. Bu ruhu ve inancı bizlere aktaran şehitlerimize minnet borcumuzu, devletimize sahip çıkarak ve milletimizi aydınlık yarınlara taşıyarak ödemek zorundayız.
Çanakkale Savaşları’nın yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumak, Devletimiz ve milletimizin bekası için sürekli çalışmaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümünde ve 15 Temmuz’un tüm kahramanlarını, iç ve dış güvenlik harekâtında şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.’

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitler Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Filiz mesajında “ Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk miletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin bir yıldönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu zafer; aziz milletimizin, varlığına yönelmiş ve artık sabır sınırlarını zorlayan tehditler için neleri göze alıp, nasıl başarabileceğimizin emsalsiz bir örneği olmuştur” dedi.
Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:
“ Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş “bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş” kahraman şehitlerimizin, yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile tarihte eşine rastlanmayan bir büyük destandır.
Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekün ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir.
Bugün de vatanımıza, birliğimize ve inançlarımıza yönelik her geçen gün artan tehditlere karşı mücadelede, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın eşi bulunmaz kaynağı Çanakkale Ruhunun muhteşem anlamında saklıdır.
Milletimizdeki bağımsızlık tutkusunun destansı boyutu olan Çanakkale ruhunu genç nesillere vermeli ve aradan uzun yıllar geçse de düşmanlarımızın bizi bu coğrafyada müstemleke yapmak için hala büyük bir gayret içinde olduklarını öğreterek milli şuur kazandırmalıyız.
Allah bizi Çanakkale Ruhundan ayırmasın, zira Çanakkale Ruhu güç kaynağımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum. Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza; bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş evlatlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye’nin temellerini atan uzun yürüyüşün en önemli duraklarından biri olan Çanakkale Deniz Savaşı’nın 103.yıldönümünde, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz.

Bu topraklarda güvenle yaşamamız için eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canlarını feda eden Çanakkale Şehitlerimizi ve büyük bir kararlılıkla terör odaklarıyla mücadele ederken toprağa düşen fedakar evlatlarımızı ebediyen kalbimizde taşıyacağız.

Ocaklarına düşen ateşi “vatan sağ olsun” diyerek kucaklayan şehit yakınlarımıza, büyük zaferin yıldönümü nedeniyle bir kez daha tüm milletimin adına şükranlarımı sunarken, toprağın bağrına emanet ettiğimiz şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Tüm şehit yakınlarımızı, şehitlerimizin bize bıraktığı, “Ya İstiklal ya ölüm” bilinciyle selamlıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Geçmişte Türk milletini bölemeyen hainlerin, bugün de hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi.

MHP’li Garip,   18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Bir tarafta ‘18 Mart Şehitler Günü’nü yâd ederken, diğer tarafta Çanakkale  Savaşı’nı zaferle taçlandıran yüksek ve yüce millet ruhunu hürmetle hatırlıyoruz. Çanakkale; Türk milletinin tarihi bir direnişi, asla unutulmayacak mücadele azmi ve emperyalist mihrakların kanlı planlarını alt üst eden stratejik silkinişidir. Hepsinden de önemlisi; imanın, inancın ve milli iffetin gülleye, mermiye ve gelişmiş savaş gemilerine tavizsiz duruşudur. Türk milletinin bir olması, saflarını sımsıkı tutması, bağımsız ve özgür yaşaması Çanakkale ruhunun özüdür, esasıdır ve tartışmasız en bariz gerçeğidir” dedi.

“SAYGIYLA ANIYORUZ”

Bu topraklar için canını veren tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle andığını kaydeden Garip, “Bundan nasibini alamamış zavallıların ise ne şehitlerimizin muhterem hatıralarını anlamaları mümkündür, ne de Türk’ün kudretine vakıf olmaları ihtimal dâhilindedir. Herkes bilmelidir ki, Türk milletinin Çanakkale menkıbesi gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler bulunduğu müddetçe, geçmişte başaramayan yabancı emeller, bugün de maşaları vasıtasıyla kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklardır. Bu duygularla; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale  Zaferi’nin 103. Yıldönümü’nde; tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve varlık mücadelemizde üstün ve fedakârca çabası olan muhterem ecdadımıza  Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” diye konuştu.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Erdoğan, mesajında şu görüşlere yer verdi: “18 Mart 1915’te, Türk Milleti olarak imkânımız yoktu fakat, imanımız vardı! Bu iman gücüyle askerlerimiz, yedi düvele karşı yürüttükleri mücadelenin seyrini değiştirmeyi başarmışlardı. Tıpkı yıllar sonra 15 Temmuz’da tanka, tüfeğe ve uçağa karşı genci yaşlısı, kadını erkeğiyle topyekûn sokağa çıkan milletimizin yaptığı gibi… O gün de bu millet, varlığına ve vatanına göz dikenlere geçit vermedi! 1915’te de sözde medeni devletler, çağın modern silahlarıyla, eline geçirdiği kazma ve kürekle cepheye yürüyen bir milleti yok etmek üzere taarruza geçmiş ancak, ‘Çanakkale Geçilmez!’ gerçeğiyle karşı karşıya kalmıştı. Kurtuluş Savaşı’na zemin hazırlayan bu büyük zafer, millet olarak birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya bir kez daha göstermişti. 103’üncü yıldönümünde, milletimizin adını tarihe altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Zaferi’ni bir kez daha kutlamanın coşkusu yaşıyoruz. 18 Mart aynı zamanda Şehitleri Anma Günü… Bu vesileyle, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi de saygıyla anıyor, şehit yakınları ile gazilerimiz ve yakınlarına da en kalbi duygularla şükranlarımızı sunuyoruz.”

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tefenlili mesajında “Çanakkale Destanı’nı yazan Kahramanlarımıza minnettarız” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin tarihimizin dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Tefenlili mesajında şu ifadelere yer verdi:

103 yıl önce kazandığımız Çanakkale Zaferi yokluk içerisinde olan bir milletin vatanını savunmak için işgalci kuvvetlere karşısında dimdik ayakta durduğu, tarihte eşi benzeri olmayan bir zaferdir. Düşman ilerleyişine dur diyen kahramanlarımız, şartlar ne olursa olsun bağımsızlığımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi, vatan toprağı için sonuna kadar mücadele edeceğimizi tüm dünyaya göstermiştir. İşgalci güçler için Çanakkale Zaferi, bağımsızlığımız ve vatan toprağımız uğruna neler yapabileceğimizin en somut kanıtı olmakla birlikte, bizlere ve gelecek nesillere vatan sevgisinin ne olduğunu göstermektedir. Atalarımızın uğruna canını feda ettiği bu güzel vatanımızı korumak, kalkındırmak, muasır medeniyetler seviyesine taşımak bizim yegâne görevimizdir.

Bu duygu ve düşünceler ile Çanakkale’de tarihte eşi benzeri görülmeyecek destanı yazan, vatanımızı savunan, bu güzel ve değerli mirası bizlere bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, isimsiz kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.