enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5503
EURO
34,8831
ALTIN
2.447,49
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Denizli Protokolü 23 Nisan’ı Kutladı

Denizli Protokolü 23 Nisan’ı Kutladı
23.04.2018
A+
A-

Denizli Protokolü 23 NisanTürkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesajlarını yayımladılar.

Denizli Valisi Hasan Karahan,Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bugün ülkemizin her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümünü ve bir milletin istiklalini ve çocuk masumiyetini bir araya getiren Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir heyecanla kutluyoruz. Bugünü bayram olarak kutlayan çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

23 Nisan 1920; necip milletimizin, bağımsızlığına kast eden bedhahlara karşı tarihin şahitliğinde meydan okuması ve Cumhuriyetimizin ilanı ile sonuçlanarak muhteşem zaferin müjdelendiği bir dönüm noktasıdır.

Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara olan güveninin ifadesidir. UNESCO’nun 1979 yılını ‘Dünya Çocuk Yılı’ olarak ilan etmesiyle, bu bayram dünya çocuklarıyla bir arada büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olan dünya çocuklarının bu gün vesilesiyle bir araya gelmeleri, çocukça bir masumiyetle birbirleriyle kucaklaşmaları yarınlarımız ve dünya barışı adına çok anlamlıdır.

Çocuk, bir toplumun gelecek tasavvurudur ve medeniyet idealidir Geleceğe yön verecek bireyleri ve yöneticileri olan çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamanın, aslında kendi geleceğimize, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak anlamına geldiğinin bilincindeyiz.

Sevgili çocuklar;

TBMM’nin açıldığı bu özel günün aynı zamanda Atatürk tarafından sizlere bayram olarak armağan edilmesi çok büyük anlam taşımaktadır, Bu size duyulan güvenin en somut ifadesi olduğu gibi, varlığınızın bizler için ne kadar önemli olduğunun da göstergesidir. Sizler barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesisiniz.

Hedefimiz; geleceğimizin teminatı olan sizlerin sağlıklı, sıhhatli, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetişmenizi sağlamaktır.

Bu mutlu gün vesilesiyle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum.

Milli iradenin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 98. kuruluş yıldönümünde, Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bütün dünya çocuklarının; savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı, çok daha güzel, huzurlu ve neşeli bir dünyada yaşamaları temennisi ile sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin TBMM’nin 98’inci kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin; “23 Nisan 1920 tarihi milli iradeye musallat olan güçlerin bertaraf edildiği, çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakma mücadelesinin bayramla taçlandığı tarihi ve özel bir gündür” dedi.

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 98’inci kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Milletvekili Şahin Tin, “Hâkimiyetin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu tarihi günün 98’inci yıldönümündeyiz. Bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98’inci yılını ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bugün milletimizin gurur günüdür. Her dönemde sayısız saldırılara maruz kalan ve ihanet çeteleriyle mücadele eden ülkemiz, bekasını muhafaza için milletimizin destansı mücadelelerine sahne olmuştur. Medeniyetimize karşı var olan sorumluluğumuzu ancak geleceğimize sahip çıkarak yerine getireceğimiz aşikârdır. İstiklalimizi her ne pahasına olursa olsun istikbale taşıma konusunda kararlıyız” dedi.

“TÜRK BAYRAĞI GİBİ ASİL BİR GENÇLİK”

‘Geleceğimizin teminatı gençlerimize güveniyoruz’ diyen Milletvekili Şahin Tin; “23 Nisan 1920 tarihi milli iradeye musallat olan güçlerin bertaraf edildiği, çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakma mücadelesinin bayramla taçlandığı tarihi ve özel bir gündür. Bu gün milletimizin onur ve gurur günüdür. Medeniyetimizin bizlere emaneti olan bu tarihi mirası son nefesimize dek koruyacak ve gelecek nesillerimize emanet olarak teslim edeceğiz. Bizim gelecek idealimizin yılmaz savunucuları ve bekçileri, milli şuurla yetişen, devletimizin bekasına sevdalı ve milletimizin özgürlüğü ile ülkemizin bağımsızlığını savunan Türk bayrağı gibi asil gençlerimizdir. Millet olarak bir ve beraber ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde kardeşçe yaşamaya ve güçlü Türkiye’yi inşa etmeye hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

“RAHMET VE MİNNETLE YAD EDİYORUZ”

Türk milletinin kurtuluş savaşında tüm imkânsızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına asla izin vermediğini ve o çetin mücadeleyi zaferle taçlandırdığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “İstiklal Savaşı’mıza millî mücadele vasfı kazandıran, onu millî irade temeline dayandıran Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurucularını, istiklal mücadelemizi yürüten Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Gazi Meclisimizin bütün mebuslarını ve canlarını bu vatan için feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum” dedi.

64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı vesilesi ile mesaj yayımladı.

23 Nisan 1920, cumhuriyet ve demokrasimizin temellerinin atıldığı TBMM’nin kurulduğu ve millet egemenliğinin geleceğimize yani çocuklara emanet edildiği tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir.

23 Nisan, aynı zamanda yeniden dirilişin ve ayağa kalkışın adıdır. Milletimiz, vatanı ve bayrağı için yürüttüğü kurtuluş mücadelesinin sonundaki zaferi bu tarihte meclis ile taçlandırmıştır.

TBMM’nin açıldığı günün ise çocuklara “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan edilmesi, onlara duyulan güvenin ve verilen önemin ne kadar büyük olduğunu bizlere göstermektedir.

Türkiye, kurtuluş mücadelesi yıllarında “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarına sahip çıkarak her alanda elde ettiği başarılarla coğrafyasında bir tasavvur ortaya koymuştur. Ülkemiz sanki bir çocuğun masumiyeti ve umuduyla bölgedeki barış ve kardeşliğin inşası için çalışmakta, dünyanın neresinde olursa olsun başta yetim çocuklar olmak üzere dört bir tarafa şefkat elini uzatmaktadır.

Çocukların savaş ve açlık ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri dünyanın da geleceği adına elzemdir. Biz Türkiye olarak ekmeğimizi, oyuncağımızı, kardeşlik duygularımızı ülkemize sığınan çocuklarımızla paylaşmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz.

Bu anlamlı günde böylesine müstesna bayramı çocuklara armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Geleceğin güvencesi olan tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyorum.

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı vesilesi ile mesaj yayımladı.

Milletvekili Özkan Mesajında şöyle konuştu:

Sevgili çocuklar,

Sizlere armağan edilmiş tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti´nin çocuklara ve gençlerine olan güveninin ifadesidir. Ülkemizin milli, manevi ve kültürel değerlerini geleceğe taşıma, refah seviyesini artırma yolunda en önemli görev sizlere düşmektedir. Sizler en değerli varlığımız, sevincimiz ve geleceğimizsiniz.

Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan bir darbe girişimine maruz kaldı. Nitekim 15 Temmuz’da yaşadığımız karanlık gece yerini, milletimizin, özellikle gençlerimizin sahip olduğu bilinçle aydınlık bir gündüze bıraktı. Geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımız, o karanlık geceyi bir daha yaşamamak için, daha çok çalışacak daha çok sorumluluk alacaksınız. Bu sorumluluğu alırken, o kara gecede sergilenen duruşun, bu milletin yeniden dirilişinin bir emaresi olduğunu unutmayacaksınız.  Bu dirilişin adı vatan sevgisi, bayrak sevgisi, bağımsızlık tutkusudur. Bu şahlanışın adı Milli mücadeledir, Kurtuluş Savaşı’dır, ulusal egemenliktir, demokrasidir, sevgidir, kardeşliktir. Bu diriliş ruhu, ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşma yolunda ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağı olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan,TBMM’nin 98’inci kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir mesaj yayımladı.

Ulusal birliğin en anlamlı günüdür bugün. Yüzlerce yıllık saltanat egemenliği yok olunca, Saray kapılarından alıp milletin meclisine sunan Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının gururla ve onurla hatırlanacağı gündür bugün.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız her kuşaktan insanımıza kutlu olsun. Bugün, üzerine titrediğimiz ulusal egemenliğin, milletin kaderini yine milletin azim ve kararlılığının kurtardığı TBMM’nin doğum günüdür.

Saray heveslilerinin 98 yıl sonra yine tek adam eline bırakmaya çalıştığı haklarımızı korumak, adaleti, hukukun üstünlüğünü, laikliği ve demokrasiyi yeniden kazanmak için 23 Nisan milattır.

Millet, karamsarlığa karşı umudu, ezilmişliğe karşı cesareti Millet Meclisi sayesinde büyüttü. Şimdi cesareti toplamanın, 98 yıl önce dualarla açılan Meclisin hiç kimseyle paylaşmadığı yetkilerini yeniden kazanmanın, ulusal beraberliği yeniden tatmanın tam zamanıdır bugün.

Bu milletin egemenliğini meclisten alıp tek adama vermek isteyen partiye ve anlayışa 24 Haziran’da gerekli ders verilmelidir.

Tarihimizin en kritik seçimlerinden önce 23 Nisan ve 19 Mayıs bizi biz yapan değerleri gururla hatırlamanın, bu değerleri yarınlara taşımanın en önemli vesilesidir.Dünya çocuklarına ve Türk Ulusu’na bugünü armağan eden Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ü,arkadaşı İsmet İNÖNÜ’yü ve silah arkadaşlarını sevgiyle,saygı ve minnetle anıyorum,ruhları şad olsun.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ulusal egemenlik ateşinin yakıldığı 23 Nisan 1920’nin bir ulusun yükselişi olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Bu kutsal topraklar için canını ortaya koyan şehitlerimizi ve şanlı tarihimizi yarınlarımıza nakşetmeliyiz” dedi.

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Demokrasinin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin çok önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli egemenliği gelecek nesillere armağan ettiği bugün, çocuklarımıza şanlı tarihimizi asla unutmamalarını  ve bağımsızlık duygusunun asil karakterimiz olduğunu her fırsatta vurgulamalıyız” dedi. Ulusal egemenlik ateşinin yakıldığı 23 Nisan 1920’nin bir ulusun yükselişi olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Geçmişimizden bugüne bu kutsal topraklar için canını ortaya koyan şehitlerimizi ve şanlı tarihimizi yarınlarımıza nakşetmeliyiz” dedi.

Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Çocuklarımıza sunduğumuz her türlü imkanın, geleceğimize yapılan birer yatırım olduğundan bilinçle hareket ederek, onların yarını kucaklayabilmeleri adına üzerimize düşen her türlü vazifeyi gerçekleştirme sorumluluğumuz vardır. İnşallah çocuklarımızda kendilerine sunulan bu imkanları en iyi şekilde değerlendirip, şanlı tarihimizden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır.”

Çocuklara da seslenen Başkan Zolan, “Sevgili çocuklar, sizler ülkemizin geleceği, yarınımızın umudusunuz. Bizler atalarımızdan aldığımız emaneti, sizlere en iyi şekilde teslim etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnanıyorum ki, gelecek nesiller bizden daha başarılı, daha özgüvenli ve çok daha mutlu olacaktır. Bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal vatan uğruna kanını akıtan, şehit düşen tüm kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

“Türk milletinin bağımsızlığını ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ifade eden, milli duygularımızı perçinleyen önemli ve anlamlı günlerimizden biri olan ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın coşkusu içindeyiz.

23 Nisan 1920’de gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, kuşkusuz tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisidir. O dönemde toprakları işgale uğramış, esarete mahkûm edilmek istenen ve yokluklar içerisinde var olmaya çalışan bir milletin milli iradesinin dayanağı olan ilk Meclisimiz, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla çıktığı yolda, ecdadımızın birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır.

Barış ve kardeşlik gibi önemli değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak paydada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; barış içerisinde yaşanan bir dünya düzeninin oluşturulmasına katkıda bulanan önemli günlerimizden biridir.

Bu önemli günde; varlıklarıyla hayatımıza neşe katan, yaşam gayelerimiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yılını en derin duygularımla kutluyor ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Sevgi ve Saygılarımla”

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Atatürk’ün 98 yıl önce çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun…

Dileğimiz, tüm çocuklarımızın 23 Nisan günü renkli bir ilkbahar sabahına uyanması; bayramın neşe ve coşkusunun tadını çıkarmasıdır. Ancak bazıları, bu mutlu günden haberi dahi olmadan; dünyanın dört bir yanında ağır endüstrilerde çalışmak, küçücük yaşta gelin olmak veya satılmak; savaşla, açlıkla, istismarla ömürlerinin geri kalanında taşıyamayacakları ahlaksız yükler altında kalmak, terör kamplarında beyinleri yıkanarak canlı kalkan-bomba olmak ve medya kartellerinin dünyayı aldatan manipülasyonlarında figüran olarak kullanılmak zorunda bırakılmaktadır. İşte bunlar gibi çocuklarla ilgili her vahim olayda korkunç bir utanç yaşıyoruz. İstemedikleri ve hak etmedikleri hayatlara zorlanan her çocuk için içimizde bitmek tükenmek bilmeyen bir öfke hissediyoruz. Keşke hesapsız kitapsız çocuklarımızın kalplerindeki gibi temiz bir dünya yaratmak mümkün olsa da, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dünya çocuklarına ‘bayram’  olarak hediye ettiği bu günde tüm çocuklarımızın yaralarına merhem olabilsek…

23 Nisan aynı zamanda ‘Egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğu’ gerçeğidir.

Atalarımızın kanla, acıyla, zulümle mücadele ederek sömürgecilere karşı kazandığı bağımsızlık, hiçbir kişi ya da zümrenin eline bırakılamaz. Gazi meclisin badireli yollarda elde ettiği kazanımlar, toplumu kul olmaktan birey olmaya geçiren irade, ulus devletin ve çağdaş demokrasinin yolunu açmıştır. Onu yüceltmek ve yükseltmek her bireyin görevidir.

Seçim kararının alındığı şu günlerde; hakkaniyetli bir seçim talep etmek, adil bir ortamda yönetimde görev almak isteyen tüm bireylerin önünü açmak, seçim sonuçlarına gölge düşürecek güvenlik sorunlarını ortadan kaldırmak, oyun sırasında kural değiştirmemek ülkede yaşayan her bireyin ortak istek ve talebidir.

İktidar sahibi olabilmek için ‘haklı’ olmayı değil ‘güçlü olmayı’ seçmek ileride onarılmaz yaraların oluşmasının önünü açacaktır. Sorumlulara düşen, hiçbir şaibeye mahal vermeksizin demokratik bir ortamda millet egemenliğinin sandığa yansımasını sağlamaktır.  1921 yılından bu yana kutlanan millet egemenliğinin temel kuralı da budur. Milletin yetkisinin OHAL ile KHK ile elinden alınması değildir.

Şer ve karanlık içinde dahi ayağa kalkmasını bilen, aydınlık bir Türkiye’nin önünü açan, ilk adımı tereddüt ve kaygı duymaksızın kendisi atan,milleti yönetenin kulu olmaktan çıkaran, birey olmaya geçiren, millet egemenliği, ulus devlet ve çağdaş demokrasinin yolunu açan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, şükranla ve minnetle anıyoruz.

23 Nisan’ın hem çocuklarımız hem de ülkemiz için güzelliklerin ve aydınlık bir geleceğin habercisi olmasını diliyoruz.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Subaşıoğlu yayımladığı mesajda, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nın kutlandığı 23 Nisan tarihi Türkiye için çok önemli bir tarihtir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği Çocuk Bayramı, çocuklara hediye edilen tek bayram olma özelliğini taşımaktadır. Atatürk 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan ederek ülkemizin geleceğini oluşturan nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar çok güvendiğini bütün dünyaya ilan etmiştir. Bu yıl 98. yıldönümünde olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her geçen yıl daha da büyük coşkuyla kutlanmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 98. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ülkemiz çocukları ve tüm dünya çocukları için kutlu olmasını diliyorum” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bir mesaj yayımladı.

Gürlesin mesajında, “Küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle bizleri geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Dünyada çocuklara armağan edilmiş olan tek çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, mesaj yayımladı.  23 Nisan’ın tüm Dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olduğuna dikkat çeken Başkan Gürlesin mesajında şu görüşlere yer verdi; “23 Nisan Ulusal Egemenliğimizi kazanmamızın anıldığı bir gün olmasının yanı sıra, dünya çocukları için de özel bir gün olarak kabul edilmektedir. 23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır”.

DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR

Pamukkale Belediyesi’nin kurulduğu ilk günden bu yana eğitime büyük önem verdiğini de anımsatan Başkan Gürlesin, “Çocukların kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak biz yöneticilerin en önemli görevleri arasındadır. Bizler de çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları amacıyla hem okullarımıza hem de öğrencilerimize destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Okullara yaptığımız fiziki desteklerin yanında okula yeni başlayan öğrencilerimize eğitim çantası veriyoruz. Ayrıca her yıl binlerce öğrencimize eğitim yardımı da yaparak onların gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Ayrıca yaz aylarında çocuk şenliği ve yüzme kurslarıyla da onların daha sağlıklı olmalarına da katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz. Gözlerindeki pırıltıda ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz ve küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle bizleri geleceğe taşıyan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm dünya çocuklarını sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Çameli  Belediye Başkanı Cengiz Arslan , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir şiarıyla çıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Milli egemenliği tesis eden ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakârlıkların timsali olmuştur.

Türkiye’nin çocukları, gençleri; 2023, 2071 hedeflerimize uzanan yolda çalışkanlığı, dürüstlüğü, vatan, millet sevgisi ve vizyonları ile ışık tutacaktır. Bizler onlara güveniyoruz ve yüksek beklentiler içindeyiz Türkiye Büyük Millet Meclisi, dünyada eşine az rastlanır bir maziye ve büyüklüğe sahiptir. Varlığını hürriyetine adamış bir milletin temsil edildiği; milli iradenin kalbi Meclisimizin açıldığı gün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hatta bütün dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk  başta olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum dedi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıl dönümünü münasebetiyle Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak ilan ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir. Bugün tüm dünyada çocuklara armağan edilen tek gündür. Bu bayram barışın, insanlar arası, devletlerarası dostluğun pekişmesini sağlayan önemli bir fırsattır.

Milletimizin umut çiçeği olan çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu yaşaması, çağın gereklerinden ziyadesiyle istifade etmesi, donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetişmesi hepimizin ortak gayesi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Filiz mesajında; Milli iradenin tecelli ettiği, kuruluşunun 98. yılını kutladığımız  Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin, milli devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bu güvencenin toplumsal dayanağı ise pırıl pırıl çocuklarımızdırdedi.

TBMM’nin, yalnızca meşruiyetini ve iradesini milletten alan kurumsal bir yapı değil, aynı zamanda büyük Türk milletinin yaşama, var olma, bağımsızlık ve özgürlük coşkusunun temsil edildiği milli ruhun ifadesi olduğunu belirten Başkan Filiz; Aziz milletimiz tarafından liyakat takdir edilerek ehil, güvenilir, kudretli ve kararlı ellere teslim edilmiş bir TBMM, Türkiye Cumhuriyeti’ni lider ülke yapabilecek tek kudrettir.  Ne mutlu ki bugün, birbirini tamamlayan temel nitelikleriyle artık kurumsallaşmış ve kökleşmiş olan Cumhuriyet’imizin kuruluş ideallerine her zamankinden daha yakınız. Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizin ve onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan Yüce Meclisimizindirdedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. Yıl dönümünü ve Milli Egemenlik Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihini değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür.

Milli iradenin tecelligâhı olan TBMM, sadece demokratik hayatın değil aynı zamanda millet olarak topyekûn kararlılık ve inançla verdiğimiz destansı İstiklal Mücadelesinin de karargâhı olmuştur.

Milletimizi bölmeye, ülkemizi parçalamaya, devletimizi zafiyete düşürmeye çalışan şer odaklar dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da hep var olacaklardır. Millet olarak bu gerçeği her daim hafızamızda tutarak, birlik ve beraberliğimize zeval getirmeyecek bir dayanışma ve anlayış içinde olmamız gerekmektedir.

Çocuklarımız insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklarını ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir.

Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler.

Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amaçlarımız arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Çocuklarımız hepimizin geleceğidir. Ben bu vesileyle ülkemizin ve dünyamızın geleceğinin, çocuklarımızın gözleri gibi parlak ve ışıltılı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki, bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır.

Burada çocuklarımıza düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini güzel bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk olmak üzere, bütün kahramanlarımız, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve bütün hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Geleceğimizin teminatı; Türkiye Cumhuriyetinin ve yüce milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklar,

Egemenlik güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Sevgili çocuklar;

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK; “Milletin bağrından temiz bir kuşak yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak” diyerek bu bayramı sizlere hediye etmiştir. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu görevi en güzel şekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan inancımız tamdır. Sizler Ülkemizin en değerli varlığı, geleceğimizin güvencesi, yaşam sevincimiz ve umudumuzsunuz.

Sevgili Çocuklar;

Bu güzel vatanı ve Cumhuriyeti yok etmek için iç ve dış mihrakların hainliklerini sergiledikleri şu günler de çok çalışarak birbirimizle tek vücut, tek yumruk kenetlenme zamanıdır. Bağımsız egemen milli bir devlet yolunda sınırlarımızın Atalarımızın binlerce şehit kanlarıyla çizildiğini asla unutmayınız. Biliniz ki her şey sizin ve ülkemizin mutlu geleceği içindir.

Sizi seviyor, size güveniyoruz…

Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı yürekten kutlar, hepinizi sevgiyle kucaklar, gözlerinizden öper, başarılarınızın devamını dilerim.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, Türkiye Büyük Mi,llet Meclisi’nın (TBMM) açılışının 98’inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm çocuklarına verilen büyük bir armağan olduğunu söyledi.

MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  nedeniyle mesaj yayınladı. Garip, ‘’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirmiş ve bu önemli günü millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan yarının büyükleri çocuklara armağan etmiştir. Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocuklara olan sevgisini en üst seviyede ispat etmiştir. Bizlerinde en büyük hedeflerimizden birisi, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, yetenekli ve vatanımızın ve milletimizin karışılacağı en kötü durumlarda bile çözüm üretebilecek gençler olarak yetiştirilmeleridir. Bu duygu ve düşüncelerle, Milli iradenin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mesajında, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın çok yönlü düşünmelerini, iyi yetişmelerini, vatanını ve milletini seven çalışkan bireyler olmasını sağlamalıyız. DTO olarak, bu manada her türlü toplumsal katkıyı her fırsatta sağladık; sağlamaya da devam edeceğiz” dedi.
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “23 Nisan 1920, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve halkın egemenliğinin ilan edildiği önemli bir tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’te ise 23 Nisan’ların bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Yine bu tarihten 5 yıl sonra da, 23 Nisan 1929’da bayramı çocuklara armağan ederek, onlara verdiği değeri bir kez daha gözler önüne sermiştir! Türk Milleti’nin nice yokluk ve sıkıntı içinde yedidüvele karşı varoluş savaşı verdiği Milli Mücadele’nin isimsiz kahramanları, analarının kınalı kuzuları ‘on beşlikler’ olduğu hepimizin malumu… Onların boyundan ve yaşından büyük mücadelesi, nice nesillere aktarılacak eşsiz birer kahramanlık abidesi olarak tarih sahnesine dikilmiştir! Bu bayramın başta onlar yani Türk çocukları olmak üzere barışın ve masumiyetin timsali çocuklara armağan edilmiş olması manidardır; tüm dünyaya verilen çok önemli bir mesajdır! 1979’da, uluslararası boyuta taşınmasıyla 23 Nisan, kahraman Türk çocuğunun dünyanın dört bir tarafındaki akranlarıyla paylaştığı tek çocuk bayramı olma özelliğini kazanmıştır. Bu sayede 23 Nisan, milletler arasındaki kardeşlik duygularını pekiştirerek, farklı kültürler arasındaki yakınlaşmayı artırmakta, barışa da katkı sağlamaktadır! Çocuklarımız yarınlarımızdır; geleceğimizdir… Onların iyi yetişmeleri ile vatanını ve milletini seven bireyler olmasını sağlamak, biz yetişkinlerin görevi. Milletimizin teminatı olan çocuklarımıza düşen en büyük görev ise, çalışkan ve başarılı olmak. Çünkü, Atatürk’ün de dediği gibi, hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak! Ve yine O’nun şu vecizini de unutmamalılar; vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır! Biz büyüklerin bir başka vazifesi ise, onlara yol göstererek iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırabilmelerine rehber olmak, dürüst insanlar olarak yetişmelerini sağlamaktır. Ülkemizin en değerli varlığı, yaşama sevinci ve umudumuz olan çocuklarımız başta olmak üzere, halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile milletimizin egemenliğinin nişanesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını kutluyor; ebedi bağımsız ve var olmalarını diliyorum
Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak geleceğimiz olan çocuklarımızın bayramını kutladı. Başkan Tefenlili Egemenliğin kayıtsız şartsız milletimizde olduğunu vurguladı.

Başkan Tefenlili mesajında şu ifadelere yer verdi:

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, 23 Nisan 1920 yılında, kurtuluş mücadelesi içerisindeyken kurdukları Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Egemenlik kayıtsız şartsız milletimizin olmuştur. Atatürk, bu önemli günü, geleceğimiz olan tüm dünya çocuklarına armağan olarak hediye etmiştir. Egemenliğimizi kazandığımız, aydınlık yarınlarımız, geleceğimiz olan çocuklarımızın bayramı olan bu önemli günü kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

İş dünyası olarak, Milletimizin egemenliğine dayanan yönetim şeklinin daima arkasında olacak, milletimizin iradesinden başka iradeyi tanımayacağız. Atalarımızdan aldığımız emaneti, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gayret edecek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza emanet edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, egemenlik ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

 

İYİ Parti Pamukkale İlçe Teşkilatı Başkanı Adem Süpçin,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyetimizin banisi “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” 23 Nisan TBMM’nin kuruluş yıldönümünün bayram olarak kutlanmasını, bayramın da Çocuk Bayramı olarak kutlanmasını istemiştir.

Atamız, Cumhuriyeti gençlere emanet ettiği gibi; Ulusal Egemenliğimizin teminatı olarak da çocukları görmüştür.

Bugün acilen sokulmak istediğimiz Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen sistemde gazi meclisimiz fonksiyonsuz kalmak tehlikesi altındadır.

23 Nisan 1920’den beri demokrasimizin teminatı olan meclisimiz darbelerle hizmeti kesintiye uğratılmış, 15 Temmuz’da lav edilmek istenmiş, ancak MİLLİ EGEMENLİĞİMİZİN teminatı meclisimiz direnmiş, pes etmemiştir.

Ancak her ne hikmetse demokrasimizin en güçlü organı, milli iradenin tecelligahı gazi meclisimiz, yetkisiz bir organ olmak tehlikesi altındadır. Bu tehlike erken ve baskın seçimle tekrar anlaşılmıştır.

Bugün geldiğimiz noktada ise İYİ Parti ve genel başkanımız Meral AKŞENER, darbelerin karşısında CESUR YÜREK, iç işleri bakanlığında DİK BİR DURUŞ, başarılı bir meclis kariyeri olması hasebiyle de MİLLET MECLİSİMİZİN yeniden eski gücüne ve önemine kavuşması için bir UMUTTUR.

23 Nisan bizim için hem bayram hem de meclisimizin ne zorluklarda 1920’de kurulduğunu, Kurtuluş Savaşını gerçekleştirip bugünlere ülkemizi getirdiğini gösterir bir anma vesilesidir.

Bizim partimiz iktidara geldiğinde TBBM TEKRAR İŞLERLİK KAZANACAKTIR.

Bizim partimiz iktidara geldiğinde KAPSAMLI bir ÇOCUK YASASI çıkarılacak, çocuklarımız her türlü şiddetten ayrı YETİŞECEKTİR.

Bizim partimiz iktidara geldiğinde ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAKLARI, SOSYAL HAKLARI en İYİ şekilde verilecek SOKAKTA çocuk kalmayacaktır.

Bu vesileyle henüz 8 aylık olan çocuğum İlkyaz’ın ve tüm çocuklarımızın bayramını kutlar milletimizin MİLLİ İRADESİNİN mecliste temsil edileceği günlere inanarak MİLLİ EGEMENLİK Bayramını kutlarım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.