enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5734
EURO
34,9080
ALTIN
2.438,42
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

Denizli Protokolü Kadir Gecesi Mesajlarını Yayımladı

Denizli Protokolü Kadir Gecesi Mesajlarını Yayımladı
21.06.2017
A+
A-

Denizli protokolü Kadir gecesi mesajlarını yayımladı. Ramazan Ayı içerisinde farklı bir anlamı bulunan Kadir Gecesi için yayımlanan mesajları şu şekilde:

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Osman Zolan

Osman Zolan

Başkan Zolan mesajında, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması ve manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkan sunmaktadır” dedi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında 11 ayın sultanı ramazan ayı içerisinde yer alan, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin bütün İslam alemine mutluluk ve huzur getirmesini diledi. Başkan Osman Zolan, “Ramazan ayının sonlarına doğru yaklaştığımız bu günlerde, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’ın kelamı olan kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim, ramazanın kalbi olan bu gecede inmeye başladı. Bütün duaların kabul olacağı böyle mübarek bir günde, ülkemiz, milletimiz ve şehrimiz için de en hayırlısı neyse onu niyaz ediyoruz. Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması ve manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkan sunmaktadır” dedi.
Bütün Müslüman aleminin, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu ile hareket edeceğine dikkati çeken Başkan Zolan, “Bu kutsal gecede tüm dünyada barış ve kardeşliğin hakim olması ve zulüm altında bulunan kardeşlerimizin huzur ve refahı için dua edelim” dedi. Kadir Gecesi’nin getirdiği esenlik ve selametin, yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını temenni eden Başkan Osman Zolan, “Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve hemşerilerimin mübarek Kadir Gecelerini tebrik ediyor ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Muhammet Subaşıoğlu

Muhammet Subaşıoğlu

Başkan Subaşıoğlu yayımladığı mesajda “Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelirken, İslam alemi için en kutsal gecelerden biri olan, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in Peygamber Efendimize indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Sema kapılarının ardına kadar açık olduğunu unutmadan ibadet edeceğiz. Rahmet ve bereketin bol olduğu bu gecede dualarımız ile birbirimize ve Rabbimize yakınlaşacağız. Dualarımızda, dünyada yaşanan tüm zulümlerin durmasını, ülkemizin birlik ve beraberlik içinde olmasını dileyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutluyor ve bu hayırlı gecenin huzur, iyilik ve güzellik getirmesini diliyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hüseyin Gürlesin

Hüseyin Gürlesin

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Bir kez daha Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu önemli gecenin kıymetini bilip, yüce Allah’a (cc) bol bol dua edelim ” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İslam Alemi’nin en kutsal gecelerinden biri olan, Yüce Yaradan’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Bir mübarek Ramazan Ayı’nda daha Kadir Gecesine ulaşma mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başkan Gürlesin mesajında, “On bir ayın sultanı Ramazan ayında yer alan, maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran, Yüce Yaradan’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesindeyiz. Bin aydan daha hayırlı olduğu inanılan bu gece İslam inancına göre Kur’an’ın, Allah (cc) tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed’e (sav) vahyedilmeye başlandığı gecedir. Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önünde olarak Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Böyle hayırlı bir gecede, müminlerle helalleşmeli, küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller alınmalı, kederli yüzler güldürülmelidir. Yüce Yaradan tarafından biz insanlığa müjdelerin verildiği bu kadar değerli bir geceye daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygularla, tüm Pamukkale ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın mübarek Kadir Gecelerini tebrik eder, bu kutlu gecenin Denizli’mize, tüm milletimize ve insanlık alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim” dedi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Fethi Akcan

Fethi Akcan

On bir ayın sultanında, bin aydan daha hayırlı bir geceyi karşılamanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduklarını, feyiz, rahmet ve bereketin göklerden gönüllere yağması ümidiyle Şanlıurfalı hemşehrilerinin Kadir Gecesi’ni tebrik ettiğini, Gönüller derdine bir şifa, inananlara bir kılavuz ve rahmet olan Kur’an-Kerim’in indirildiği Kadir Gecesinin, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, dua ve tövbeler ile ümit kapılarının açıldığı kutlu bir gece olduğunu vurguladı.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı

Fethi Akcan

Necip Filiz

Filiz, mesajında şunları kaydetti:

“Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi’ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur’an-ı Kerim’de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

Manevi lütuf ve bereket kapılarının ardına kadar açık olduğu bu müstesna ve muazzez gecenin yolumuzu ve ruhumuzu hidayet ışığıyla buluşturması en büyük dileğimdir. Bu itibarla umutsuzluğa, bezginliğe ve karamsarlığa tüm kapılar sürgülü ve tüm gönüller mesafelidir.

Barışın, kardeşliğin ve güzelliğin öğütlendiği, dostluğun, merhametin ve muhabbetin övüldüğü, ayrılığın, nifakın, dargınlığın ve küslüğün reddedildiği kutlu dinimizin buyruklarında ihtiyacımız olan manevi tılsımın varlığı hepimiz için ilahi nimettir

Bu düşüncelerle aziz milletimizin ve Türk-İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini içtenlikle kutluyor, aşkla kaldırılan ellerin ve adanmışlıkla çarpan kalplerin eşliğinde yapılan duaların kabul görmesini içtenlikle niyaz ediyorum.” dedi.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Mehmet Aşık

Mehmet Aşık

“Biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Bilir misin nedir Kadir gecesi? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. O gece melekler ve ruh, rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur.” (Kadir Suresi, 1-5)
“Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah’tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır” (Buhârî, Kadir, 1).
Değerli Kardeşlerim!
Herşeye gücü yeten, kullarına karşı merhametli, kullarını affetmek için özel imkanlar sunan Yüce Mevla’mızın biz Muhammed ümmetine bir ikramı, bir genel af imkanı ve ikramiyesi olan Kadir Gecesine kavuşmuş bulunuyoruz.
Kadrini bilip en güzel surette, ihlasla değerlendirebilenler için bir geceyi bin aydan daha hayırlı kılma, ömrüne bir ömür daha katma gecesidir Kadir Gecesi.
Ölüm anında yaptıklarının pişmanlığı ile dünyaya yeniden dönmek isteyecek, kendisine bir ömür daha vermesi için Rabbine yalvaracak olan, fakat bu isteği kabul edilmeyecek olan insana, Rabbimizin daha yaşarken bir ömür kulluk sevabını elde etme fırsatı sunduğu bir gecedir Kadir Gecesi.
Geçmiş günahlarımızdan arınma, geleceğimizin takdirini hayra bağlama gecesidir Kadir Gecesi.
İnsanlığın ilahi değerlerden uzaklaşıp insanlığını kaybettiği şu zaman diliminde, yeniden ilahi vahiyle ve insanlığıyla buluşma gecesidir Kadir Gecesi.
Kardeşlerim!
Bu kutlu gecede gelin bizleri en güzel surette yaratıp, saymaya güç yetiremeyeceğimiz nimetlerini karşılıksız veren Rabbimizin ve O’nun kelamı olan Kur’an-ı Kerim’in kadri kıymetini bilelim.
Rabbimizin emir ve yasakları hayatımızda ne derece etkili bunu bir gözden geçirelim. Terk ettiğimiz emirlerini yapmaya, çiğnediğimiz yasaklarını da terk etmeye gayret gösterelim.
İndiği ayı aylar sultanı kılan, geceyi Kadir Gecesi kılan Kur’an-ı Kerim’i gönlümüze yeniden indirelim ki, Kur’an’ı okuyan gözümüz, Kur’an’la coşan özümüz, Kur’an’la nurlanan ömrümüz olsun.
Gelin bu kutlu gecede, bir uçuruma doğru hızla giden insanlık için dua ve istiğfarda bulunalım. Özellikle Gönül Coğrafyamızda, İslam Aleminde zulme uğrayan, kanları akıtılan kardeşlerimize dua edelim. “İçimizdeki cahiller, içimizdeki zalimler sebebiyle bizleri helak etme” diye Rabbimize yalvaralım. Kutsal değerlerini yitirip, birlik ve beraberliklerini kaybeden Müslümanların yeniden İslam’ın izzetiyle şereflenmesi, zalime bir kalkan, mazluma bir yardımcı olması için kıyam edelim. Unutmayalım ki zalime güç veren bizlerin acziyetidir. O halde bu gece uzaklaşıp yitirdiğimiz kutsal değerlerimize bir tevbe, bir dönüş olsun. Sevgili Peygamberimizin bu gece için tavsiye ettiği şu dua ile bitirmek istiyorum:
“Allah’ım! Şüphesiz Sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizi de affet.” (Tirmizi, Da’avât, 89)
Bu vesileyle; Denizli halkımızın Kadir Gecesini tebrik eder, aile hayatımıza, şehrimize, ülkemize ve İslam alemine huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.