enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4676
EURO
34,7142
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Denizli Türk Ocakları Bir Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

Denizli Türk Ocakları Bir Basın Açıklaması Gerçekleştirdi
23.09.2017
A+
A-

Denizli Türk Ocakları Kuzey Irak’ta planlanan referandum ve Suriye’ki ‘İhanet Koridoru’ hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Denizli Türk Ocakları binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına katılım yoğun oldu. Denizli Türk Ocaklarının basın açıklaması şu şekilde;

”Projenin Devamı”

”1990’lardan bu yana 1. Dünya Savaşı sonra cetvelle çizilen Ortadoğu sınırlarını değiştirmeye yönelik adımlar atılmaktadır.Bu adımların sahibin küresel emperyalist güçler olduğu açıktır. Bölgede İsrail’in güvenliği ve enerji yollarının elde tutulması amaçlanmaktadır.

Bu süreçte sahte ve yalan gerekçelerle Irak parçalanmış ve kargaşaya sokulmuştur. ABD ve müttefikleri Arap Baharı ve BOP Projesi kapsamında Kuzey Irak’tan Pakistan’a bütün İslam coğrafyasını kan ve göz yaşına boğulmuşlardır.”dedi.

”Sesimizi Duyurmak için toplandık”

”Türkiye Fırat Kalkanı gibi yurtdışı, yurtiçinde çeşitli operasyonlarla vahameti hafifletmeye çalışmıştır. Ancak gelinen noktada ABD ve NATO müttefiklerinin düşmanca siyaseti ortadadır.

Sözde ‘Kuzey Irak Kürt Yönetimi’nin Irak Anayasası’na göre bir bölgeye bağlı olmayan Kerkük’ü de içine alan ‘bağımsızlık referandumu’nu 25 Eylül 2017’de yapılacağının duyurulması üzerine Irak Merkezi Hükümeti Irak Türkleri ve diğer bazı ülkelerden buna karşı haklı tepkiler yükselmiştir. Biz de bugün Türk Ocakları olarak Türk Devletini, Türk Milleti’ni bu hain plana karşı uyarıp,tepkimizi göstermek,yetkililere sesimizi duyurmak için bir araya geldik.”dedi.

”Güvenliğin Temeli Türkiye’dir”

”Etnik kökeni Yahudi olduğu söylenen Barzani’nin İsrail ve Emperyalist güçlerin güdümünde bir Barzani Devleti planı dün olduğu gibi bugün de Türkiye’ye karşı bir plandır. Çünkü bu devlet yalnızca Kuzey Irak’ta hüküm sürmeyecek Suriye’den ve Türkiye’den de pay isteyecektir.

Bölgedeki Araplar,Türkmenler ve Kürtler tarihi batı Türk Devleti’nin uzantı unsurlarıdır. Bu grupların güvenliğinin temeli de Türkiye’dir. Irak Devleti’nin toprak bütünlüğünün bozulacağı söyleniyorsa biz de Misa-ı Milli’yi, Lozan’da atiye bırakılan Musul ve Kerkük üzerindeki haklarımızı hatırlatıyoruz.
Bizim yakın ülkümüz,andımız Misak-ı Milli’dir.

Çünkü bizim için Türk’ün yaşadığı her yer Misak-ı Milli sınırları içerisindedir. Türkiye’yi içeriden ve dışarıdan kıskaca alınarak referandum oldu bittiye getirilemez. Referandum bölgeye barış değil yine çatışma ve savaş getirecektir.”dedi.

”Irak Anayasa Mahkemesi’nin referandumu durdurma kararına karşın Barzani’nin referandumun yapılacağı yönündeki söylemleri basında yer bulmuştur. Barzani ve bölgeyi kontrol etmek isteyen ülkeler; bu referandumu Irak’taki Türkmen nüfusu katledip göçe zorlanmadan, tapu kayıtları yakılmadan önce neden yapmamıştır?
Buradan devlet yetkililerine, sivil toplum kuruluşlarına sesleniyoruz. Türkiye olarak Erşad Salihi öncülüğündeki Irak Türkmen Cephesi başta olmak üzere Irak ve Suriye Türkleri’nin varlıklarını korumak için azami destek vermek gerekmektedir.

İhanet koridoruna ve hain referandum planına Türk Devleti artık dur demelidir. Irak’ın kuzeyindeki kanunsuz hukuksuz referandumu Suriye’nin kuzeyindeki PKK ihanet koridoruna HAYIR diyoruz. Bu konuda açık ve net hatta silahlı tavır alınmasını önemle vurguluyoruz. Türk Dünyası’nın her karış toprağının altında nur içinde yatan şühedanın rızası alınmadan bir metrekare vatan toprağından vazgeçmeyiz. Unutmayınız masada olan yalnızca Musul Kerkük Halep değil, Diyarbakır’dır Şanlıurfa’dır.”dedi

Denizli Türk Ocakları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.