enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Denizli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Devam Ediyor

Denizli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Devam Ediyor
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinliklere bugün 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile devam etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan,Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Özen daha sonra günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

”Bugün bir kutlama değil, anma günü”

Özen sözlerine bir 8 Mart’ta daha birlikte olmaktan onur duyduğunu ve bugün onları yanlız bırakmayan Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan’a, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci’ye ve her zaman yanlarında olduğunun altını çizerek Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek başladı. Özen;”4 yıldır biz bugünü bir kutlama günü olarak değil anma günü olarak yad ediyoruz. 1857 yılında New York’ta eşit hak, eşit ücret diye ayaklanan ve sonunda 120 kadının ölümünden sonra 8 Mart kabul edildi. Böyle bir günü biz kadınlar nasıl bir kutlama günü olarak görebiliriz? Biz onları rahmet,şükranla,sevgi ve saygı ile anıyoruz”dedi.

”Biz çok şey istemiyoruz, ayrımcılık olmasın, insan olarak kabul edelim herkesi”

Türkiye’deki kadın ölümlerine dikkat çeken Özen;”Türkiye’de geçtiğimiz yıla baktığımızda 407 kadın öldürüldü. Hemde kimler tarafından, eşleri, babaları, evlatları tarafından öldürüldüler. Bizler bunu hak etmiyoruz. 28 Şubat yılın en kısa ayı olmasına rağmen 47 kadın öldürüldü.Öldürülen kadınlarımızdan yüreğimizi en fazla acıtan Özgecan oldu. Özgecan kadınların simgesi oldu.Biz çok şey istemiyoruz, ayrımcılık olmasın, insan olarak kabul edelim herkesi.Bizler eşit koşullarda çalışmak istiyoruz. Bizler Atatürk’ün bizlere verdiği hakları kullanmak istiyoruz. Bugün seçme seçilme hakkımız var ama kaç kadın milletvekilimiz var diye sorulmalı.”dedi.

”Biz çocuklarımızı kimseye emanet edemez olduk”

Özen;”Bugün baktığımızda bir çocuk dedesine, babasına, komşusuna emanet edilmez hale geldi.Oysa edilmesi gerekir, biz örf ve adetlerine bağlı bir toplumuz.Biz çocuklarımızı komşularımıza emanet edemez olduk. Nereye gitti bizim adetlerimiz ? Son günlerde yüreğimiz param parça kadınlara, yaşlılara son olarakta çocuklarımıza tecavüz edildi. Ben sizden şunu rica ediyorum, Kadınlara tecavüze Hayır, çocuk istismarına Hayır, tacize Hayır diyelim.Bugün kadınlar kadınca, özgürce,insanca ve saygı sevgi dolu bir yaşam istiyoruz”dedi.

Bedia Akartürk Konseri ile Devam Edecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen’in konuşmasının ardından Denizli Büyükşehir Halk Oyunları ekibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için halk oyunu gösterisi sergilediler. Etkinlik saat 14:00’da Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde Bedia Akartürk konseri ile devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.