enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4517
EURO
34,8289
ALTIN
2.418,82
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C

Denizli’de Akaryakıt Kaçakçıları Yakalandı

Denizli’de Akaryakıt Kaçakçıları Yakalandı
26.02.2018
A+
A-

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Denizli’de “Akaryakıt Kaçakçılığı” suçunu işlemek isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik yakalama çalışması yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü görevlilerince alınan istihbari bilgiler doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında Denizli’de akaryakıt kaçakçılığı suçunun önlenmesi amacıyla görevli ekiplerce çalışmalara başlanıldı.

Daha önce lisanslı olarak madeni yağ üretim tesisi olarak faaliyet gösteren ancak kapatıldıktan sonra üretimine son verilen bir işyeri tespit edildi. Şu anda depo olarak kullanılan işyeri içerisinde yapılan kontrollerde atıl vaziyette çok sayıda farklı ebatlarda tank, bidon, koli vb. malzeme bulunduğu görüldü. İçerisinde kaçak akaryakıt olduğu değerlendirilen tanklarda yapılan kontrollerde renk koku ve kıvam olarak motorine benzeyen karışımlı akaryakıt oluşturmada kullanabileceği değerlendirilen maddeden numune alınarak görevli ekipler tarafından cihaz ile gerekli ölçümler yapıldı. Devam eden aramalarda tanklara bağlı vaziyette kaçak akaryakıt dolumu için kullanılan aktarım düzeneği, arıtma aparatı olduğu görüldü. Yine depo önünde park halinde bulunan çekici ve çekiciye ait tankerde yapılan kontrollerde çok sayıda tanka bağlı hortum bulunduğu ve hortum ucunun elektrikli aktarım düzeneğine bağlı olduğu tespit edildi.

8 Bin Litre

İşyeri önünde bulunan çekicinin ve çekiciye bağlı akaryakıt tankerinin yakıt deposunda yapılan kontrol ve aramalar neticesinde elektrikli dinamo, aktarım düzeneği, litre ölçer ve karışımlı akaryakıtın arıtılmasında kullanılan filtre ile birlikte cihazlar ve yapılan ölçümlerde geçersiz olduğu tespit edilen toplam 8.050 litre kaçak akaryakıt bulunarak el konuldu.

Kaçak akaryakıt ile ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.